NVO: "Nastavite pritiske na Srbiju"

Started by Bred, 03-04-2007, 14:20:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: FoNet, Beta
Beograd -- Èetiri nevladine organizacije iz Srbije tra¾e od EU da nastavi pritiske na Srbiju zbog Ha¹kog tribunala.

Beogradske nevladine organizacije uputile su pisma ¹efovima vlada 27 zemalja-èlanica EU, u kome navode zabrinutost zbog nedavnih nagove¹taja da æe smanjiti pritisak na Srbiju, uprkos tome ¹to nije ispunila u potpunosti svoje obaveze prema toj Tribunalu, a ¹to je bio preduslov za nastavak pregovora o pridru¾ivanju.

U pismu, koje su potpisali Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, ®ene u crnom i Gradjanska inicijativa, istièe se da Brisel ne sme da podlegne isku¹enju da trguje su¹tinskim principima u razgovorima o konaènom statusu Kosova.

To bi samo dovelo do jaèanja ekstremnih nacionalista, zaustavljanja procesa reformskih snaga da se distanciraju od nasledja Milo¹eviæevog re¾ima i onemoguæilo razvoj demokratske Srbije, koja zaslu¾uje svoje mesto u zajednici evropskih naroda, pi¹e u pismu.

"Srbija ¹titi Mladiæa i Karad¾iæa"

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nata¹a Kandiæ ka¾e da vlasti Srbije znaju gde su Radovan Karad¾iæ i Ratko Mladiæ.

"Njih dvojica i danas u¾ivaju za¹titu raznih civilnih i obave¹tajnih slu¾bi u Srbiji. Procena je da je bolje da neki dokazi nikada ne doðu pred lice pravde jer danas vi¹e niko nije siguran ¹ta bi, recimo, Mladiæ govorio pred sudom", rekla je Nata¹a Kandiæ za Nezavisne novine.

Prema njenim reèima, Srbija danas kontroli¹e sve informacije vezane za skrivanje Karad¾iæa i Mladiæa "i trenutno ne postoji spremnost da se ispune obaveze predviðene presudom Meðunarodnog suda pravde u Hagu".
----------

sta reci... :wall:

Roben

те бабетине нећу више да коментаришем
ништа боље нисам очекивао

Wolf

QuoteDirektorka Fonda za humanitarno pravo Nata¹a Kandiæ ka¾e da vlasti Srbije znaju gde su Radovan Karad¾iæ i Ratko Mladiæ.
Uf, kako me nervira .grins.
E voleo bih da ih nikad ne nadju!!!

darusaz

Заиста је сувишно коментарисати, осим да бих ја забранио да користе израз "НВО" за себе. Јесу те назови организације невладине у интеракцији са нашом Владом, али се одавно зна које владе страних држава стоје иза њих.

Darker

Mnogo dobar komentar, vredi ga proèitati:
Уводник
Депеша

Наташа Кандић је јуче лепо објаснила да сви они који не одобравају потез четири невладине организације за заштиту људских права (Фонд за хуманитарно право, Иницијатива младих за људска права, Жене у црном и Грађанске иницијативе) које су пре два дана послале писмо на адресе 27 председника и премијера земаља чланица Европске уније, у коме се тражи да се наставе притисци на Србију до изручења Ратка Младића, дакле да такви „подржавају наслеђе Милошевићевог режима”. Они који се са њом и захтевом четири НВО слажу ваљда су аутоматски обезбедили себи место у рају.

Да ли треба да кажем да ме је хладан зној облио кад сам схватила да имам пар примедби на поступак заштитника људских права? Е па јесте.

Пре него што је Кандићка указала на суштинску разлику између мене и пристојних људи који заслужују да живе са свим људским правима три пута сам наглас рекла да се не слажем. У мало више речи, додуше.

Било је оних паметнијих који су мудро оћутали.

Али не и ја. Ја сам морала да избрбљам да не схватам шта може да натера некога да тражи да се осам милиона људи казни више него што то већ јесу и више него што, рекла бих, могу да издрже. Излетело ми је да би борци за људска права требало да имају мало више ширине него што би је показао инквизициони суд. Питала сам, више онако реторички, да ли заиста мисле да у Србији нема ничег и неког вредног њихове заштите и борбе. Таман и ако још нисмо изручили Ратка Младића, све да нас неко и пита.

Зато хоћу јавно да кажем, ако треба писаћу и ЕУ, да ја не знам где је Младић. Има нас у Србији још таквих. Има нас бар неколико милиона који мислимо да они који су убијали треба за то да одговарају. Значи, и Ратко Младић. Чак и упркос томе што је Насер Орић, крвав до лаката, на слободи. И не видим по чему смо ту различити од Наташе Кандић.

Осим што је она писала ЕУ, а ми нисмо. Е, па зато, хоћу да кажем тој ЕУ да нисам никог убила, нисам украла државне паре, немам рачуне на Кипру и по Швајцарској, ни за шта ме нико не пита често ни у својој кући, а још мање у држави, плаћам порез, излазим на изборе, гласам за „демократске  снаге” све у нади да ће се испоставити другачијима него они због којих сам 5. октобра била на улици, нисам расиста нити нациста, нисам терориста ни верски фанатик, не бацам папире по улици, нисам осуђивана (ако се изузме пресуда Међународног суда правде у Хагу), једва чекам да Србија добије владу баш као и Солана, и прилично сам још здраве памети иако, признајем, имам и пар мана. ЕУ треба да зна и то да од мене не очекује да пристанем на отцепљење Косова од Србије, да сам антиглобалиста, да нисам издржала дијету ни три дана и да не носим животињско крзно.
А ви сада просудите да ли ту има шта да се притиска. Ако има, а ви притискајте. Али ја и даље не знам где је Младић, баш колико и Наташа Кандић.
Драгана Матовић
[објављено: 05.04.2007.] Politika

wolfeitzckie

 Стварно чудан захтев ове 4 НВО. Посебно стога што је стварно глупо уцењивати Коштуницу наставком преговора са ЕУ, ј**е се њему за ЕУ. Дакле та уцена не би прошла, само би грађани Србије платили цену, не и актуално руководство.
Мислим да се одговор крије баш у њиховом послу. Испада , наиме, да ће они примати плату док год у Србији ствари не буду штимале, док год се ратни злочинци шетају слободни, док год се крше људска права... Па су зато спремни и да призивају ствари по Србију неповољније (наставак блокаде преговора), е да би се стално враћали на исту тему.
Са друге стране, нити треба томе давати неког превеликог значаја, нити треба дизати тензије, а посебно је опасно призивати на лов на вештице. То се зова слобода говора, они људи износе своје мишљење, а та писма су само потврде за њих да раде свој посао. Још нисам чуо за неку владу у свету која слуша било коју НВО.

Darker

Jeste, ali malo iritira... Mislim,ok je... Ja sam prvi za to da su Srbi pravili s***nja, ali nisu samo Srbi;-)

vladimir

Ja sam u jednom postu opleo po Nata¹i Kandiæ i ostalim NVO-babama, pa ispadoh gradjanski nekulturan. :>
I dalje mislim da su one strani plaæenici i da mrze Srbe, a to je ipak samo moje mi¹ljenje.
Problem je samo ¹to EU èuje samo njihov slobodni govor, a ne i na¹... :hm

Roben

Quote from: vladimir on 08-04-2007, 15:24:35
I dalje mislim da su one strani plaæenici i da mrze Srbe, a to je ipak samo moje mi¹ljenje.
и моје је владо

mikele

Quote from: vladimir on 08-04-2007, 15:24:35
Ja sam u jednom postu opleo po Nata¹i Kandiæ i ostalim NVO-babama, pa ispadoh gradjanski nekulturan. :>
I dalje mislim da su one strani plaæenici i da mrze Srbe, a to je ipak samo moje mi¹ljenje.
Problem je samo ¹to EU èuje samo njihov slobodni govor, a ne i na¹... :hm
Није само твоје,има нас још. :wink:
Ово је још један доказ ко су и шта су све те ''тетке'' из НВО-а.Пази тај безобразлук,они траже од ЕУ да на нас врше већи притисак!Просто не могу да верујем.А пошто сам жешће испиздео(извињавам се на речнику),вероватно нећу моћи ни да заспем.  .grins.
Да се Наташа и компанија баве овим послом у Хрватској,одавно би ''нестале у акцији''. :wall:

Roben

Најзад и прави Срби на овом форуму у већини  :Bog

Masha

Natasu Kandic ne bih komentarisala jer ne bih da ispadne da je i anti-reklama zapravo reklama. Inace, kada cujem tremin pravi Srbin kosa mi se dize.

Roben

Quote from: masha on 08-04-2007, 21:10:27
Inace, kada cujem tremin pravi Srbin kosa mi se dize.
Знам, због таквих сам и намерно написао

Masha

Quote from: Roben on 08-04-2007, 21:13:25
Quote from: masha on 08-04-2007, 21:10:27
Inace, kada cujem tremin pravi Srbin kosa mi se dize.
Знам, због таквих сам и намерно написао
Meni se zbog takvih termin i smucio.

Roben

Пошто идеш често у ту Америку само ме занима нешто. Јеси приметила колко се они поносе тиме што су Американци. Јеси приметила колко се поносе својим војницима који рокају и убијају недужне људе свуда по свату. Не знам да ли ти то смета  :hmm вероватно не :nonono:. Али ти зато много смета кад је кажем да је неко први Србин зато што воли своју земљу. Чудо ниси прокоментарисала ове бабетине које траже да нас ЕУ још више притиска и чудо ти се од тога коса не диже. Али теби се коса диже кад неко каже прави Србин :pljes: :pljes: :pljes: