savet...

Started by vlada89, 22-06-2006, 22:47:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Masha

Coolgemini, i ja znam da se u srednjoj faramceutskoj ne radi matematika nista posebno, ali kada imas zbirku sa zadacima koji dolaze na prijemnom i radis dovoljno mozes da polzis, a bilogija je druga prica jer kako sam vec rekla ne moze se napraviti sablon za bilogiju. Jedino, ako i za bilogiju ne naprave 7 oblasti koje dolaze na prijemnom i samo njih treba raditi i daju zbirku sa pitanjima koja ce doci na prijemnom. Slazem se sa Yecom da je biologija potrebnija, a matematika laksa. U svakom slucaju ostajem pri som stavu da je nas faks lakse upisati nego zavrsiti. Pozz

Coolgemini

Mislim da bolje zvuci TESKO upisati i TESKO zavrsiti...... :roll:  :roll:

Darker

Veeeeeeeeruj nam, mnogo ga je te¾e zavr¹iti...Par ispita do sad sam spremao du¾e nego prijemni iz oba predmeta... Mati¹ je mnoooooooogo lak¹i, ali toliko i nepotrebniji, jer se sa njim sreæemo samo na prvoj godini(èini mi se da kasnije postoji neka statistika, ali to su ionako sve nove stvari za koje osnovna matematika i nije preko petrebna), a biologija, kroz razne oblasti, postoji u najmanje 7 ispita...

pipi_duga_carapa

potrebna su oba ... matematika je potrebna svuda (: lol (8
p i iz mate se zaokruzuju odgovori? samo sto moras da dodjes do resenja radeci zadatak, a ne cistim zaokruzivanjem ...
sto se skidanja poena tice, to zavisi od toga da li fax odluci i koliko odluci da skida poena ... tj da li da ti oduzima ili ne ...

ja ne verujem da ce se polagati sva tri ... ranije se na nasem faxu polagala mata, fizika i hemija .. tako da su tako hteli zamenili bi ranije, kada su izbacili fiziku, uveli bi bios ... pretpostavljam ... a mislim da ce biti samo hem i bios, jer je tako i na stomatologiji i na medicini ... i to se polaze u jednom danu ... (;

nije potrebna bilogija da bude na prijemnom?? o boze ...
ne znam, nisam videla pitanja iz biosa za stomatologiju i medicinu, ali sumnjam da bi nesto preterano insistirali na tim latinskim nazivima roll

u pravu je Masha ... (; mnogo se lose prolazi iz biologije ... ja sumnjam da bi davali zbirku sa pitanjima, mozda okvirno, ali sumnjam da bi davali ista ... to onda moze lako da se nabuba ... i ispalo bi kao prijemni za ss ... a i u prirodnim naukama je sve povezano ... blh ...
p radili smo mi biologiju prakticno sve sto se radi i u gimnazijama (; isto kao i hemiju (; samo zavisi od profesora, koliko mi to sada znamo (;
sad ste me podsetili na moju dragu skolu (: i bas mi je zao sto sam je zavrsila ):

@Coolgemini - uh kako si to rekao za integrale ko da smo retardi pa ne znamo sta su lol nismo mi krivi sto imamo 2 casa nedeljno, pa radimo mnogo manje nego u gimnazijama ... u svim ss koliko ja znam se ne rade integrali, jer ss imaju mnogo manji fond casova ...
koliko se mata radi zavisi od profesora (; a to da ne radimo toliko detaljno kao u gimnazijama, stoji (; ali to ne znaci da ne znamo matu (:
mozda se nisu pojavljivali na prethodnim prijemnim ispitima, postoji zbirka iz mate, iz koje su bili zadaci, kako ove, tako i svake prethodne godine (; i mata se apsolutno sprema po sablonu (;
da, ali isto tako iz biologije mogu da ti roknu neko pitanje na koje nisi preterano obratio paznju ... a iz mate, ne daju drugacije u odnosu na zbirku ... (;

@ BK - apsolutno se slazem (;

Coolgemini

heheheh...pa ja stvarno nisam imao nameru nikoga da potcenjujem :stid:..ni u jednom slucaju nisam rekao da samo gimnazijalci znaju matu i da samo oni detaljno obradjuju predmete.. :roll:...izneo sam samo realnu cinjenicu o tome da srednja medicinska skola ne pruza adekvatnu osnovu i pripremu za prijemni kakav je na farmaciji..i naravno to ne znaci da ljudi iz ss nece upisati faks.  :/..sve zavisi od tvoje zelje i tvog truda da upises nesto sto zelis,a ja smatram da je to 100 % moguce :wink:...mislim da zapravo nije ni bitno sta se polaze...bitan je pristup spremanju,kao i volja da savladas sve sto je neophodno za taj prijemni :wink:

vlada89

Pozdrav svima,vratio sam se :) Zanimljivo je uzeo sa informator za visu Hemijsku u Sapcu,i tamo oko 300 pitanja i uplasio sam se kad sam video koliko su ona pitanja laka..zato vas molim da mi kazete gde mogu nabaviti stare prijemne ispiste za farmaciju..trazio sam na njihovom sajtu ali nema..
P.S Matematika je bre zakon!!!Nema bubanja,sve se svodi na klikere kako ti rade :D

Bred

Neka pitanja sa ranijih prijemnih ispita imas u ovom forumu Prijemni ispit, potrazi.

zlikovac

i sta mislite...kolike su sanse da se polaze biologija sledecih godina? meni bi to bilo super zato sto imam super profesoricu biologije kod koje su mnogi preko uspeha na takmicenja bili oslobodjeni prijemnog.....
u 3. ili 4. godini se pomucim na takmicenju da osvojim neko od prva 3 mesta i ostaje mi samo hemija  :) :wink:

vlada89

Ma daj manite se te biologije,jeste ovako lepa nauka a posto ce je biti mnogo vise na faxu neka je na prijemnom matemtika

crazy ball

Quote from: zlikovac on 28-08-2006, 11:56:57
i sta mislite...kolike su sanse da se polaze biologija sledecih godina? meni bi to bilo super zato sto imam super profesoricu biologije kod koje su mnogi preko uspeha na takmicenja bili oslobodjeni prijemnog.....
u 3. ili 4. godini se pomucim na takmicenju da osvojim neko od prva 3 mesta i ostaje mi samo hemija :) :wink:
Ako vec hoces da se oslobadjas nekog od predmeta na prijemnom mislim da ti je mnogo bolje da se raspitas o takmicenju naucnih radova u Kladovu ili tako nekako, nisam sigurna koji je oficinalan naziv tog skupa, ako to jos uvek postoji!!!
A evo i razloga zasto mislim tako: na tom takmicenju te od prijemnog oslobadja 1. 2. ili 3. nagrada a ne mesto, sto bi znacilo da postoji raspon poena sa kojima upadas u neku od te tri nagrade, a slozices se da je to mnogo lakse postici nego imati poene za 1. 2. ili 3. mesto sto podrazumeva tri najbolja rezultata od svih ucesnika takmicenja.
Sreca vasa ako su promenili nesto u vezi tog bodovanja na republickim takmicenjima, jer je u moje vreme bilo izuzetno tesko osloboditi se prijemnog na taj nacin.Doduse, to govorim za hemiju, a za biologiju ne znam ni kako je bilo ni da li se nesto menjalo.
Evo konkretno mog primera- sve cetiri godine u gimnaziji sam bila ucesnik republickog iz hemije i svake godine sam prolazila teorijski deo takmicenja i ucestvovala na prakticnom, ali ni jedne godine nisam uspela da budem 1. 2. ili 3., a pri tome je prof. Sladic sa Hemijskog fakulteta na testu davao koma zadatke sa kojima su se i preofesori u skoli mucili.Tako se ja ne oslobodih prijemnog!
A evo ti primer mog kolege-ne secam se da sam ga makar jrdne godine videla na takmicenju, bar ne na prakticnom delu, ali je momak u Kladovu dobio neku od nagrada sa svojim radom i oslobodio se prijemnog iz hemije!

zlikovac

Quote from: crazy ball on 28-08-2006, 15:13:56
Ako vec hoces da se oslobadjas nekog od predmeta na prijemnom mislim da ti je mnogo bolje da se raspitas o takmicenju naucnih radova u Kladovu ili tako nekako, nisam sigurna koji je oficinalan naziv tog skupa, ako to jos uvek postoji!!!

na to sam i mislio...

pipi_duga_carapa

@ Coolgemini
nisam ja ni mislila da si ti mislio ili imao nameru da nekoga potcenjujes (; mislim da sam ja sama to rekla oko detaljnosti obradjivanja predmeta - misleci da stoji to da gimnazijalci rade detaljnije neke predmete, jer imaju veci fond casova (; nego mi je ta tvoja recenica 'Pa u srednjoj farmaceutskoj se ni matematika ne radi nesto posebno...drugarica se zesce iscimala kad je spremala matematiku za ispit..nije cak ni znala sta su to integrali' zvucala kao da smo retardi i ne znamo nista ;p mislim nista licno (; samo sam zelela da kazem da nije da nemamo pojma nista ;p
adekvatna osnova? hm ... p ne znam ... ne bih se bas slozila ... ako se prelazi sa nekoga drugog smera - moguce, ali mi sa smera farmaceutskog tehnicara mislim da imamo solidnu osnovu roll ...
ja iskreno vise ne znam sta bih rekla da je bitno ... jer ja ne znam kako sam ja upisala ovaj fax lol nisam sigurna da se uklapam u sve te tvoje kriterijume potrebne za upis ;p
stagod (8
pozdrav!
p.s. izvinjavam se na skretanju sa teme?

Masha

Cinjenica je da ljudima is srednje farmacutske skole teze pada matematika na faksu jer se radi integrali, diferencijali, silne funkicije koje vi ne radite u srednjoj skoli, fiziku takodje manje radite, kao i hemiju -ne kazem da je ne radite, ali mnogo manje, ali svi ti predmeti koje vi manje radite su u prvoj i drugoj godini, tako da kada to prodje onda ste vi u malo boljoj poziciji  od nas jer ste masu strucnih predmeta imali u srednjoj. Tako da smo svi tu nedge na istom. U svakom slucaju, sve se da nauciti, samo treba znati sta vam teze ide u tu uloziti veci trud. Nista se ne brinite jer su vam dosta skratili gardivo iz gore pomenutih predmeta. Pozz

Bred

Netacno za hemiju. Mi iz srednjih strucnih skola imamo vise casova i bolju osnovu.

Coolgemini

Bred,nemash pojma :>..U gimnaziji na prirodnom smeru hemija se MNOGO radi i upravo zbog toga gimnazijalci cinjenicno bolje prolaze na prijemnom...Ne kazem da srednji medicinari ne rade puno hemiju i da ne prolaze na prijemnom,ali ipak gimnazija daje bolju osnovu za faks-to je cinjenica :/