RAI vi¹e ne ¾eli da emituje Velikog Brata

Started by Korisnicko Ime, 07-04-2007, 08:47:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Italijanska dr¾avna televizija RAI odluèila je da iduæe godine prekine sa emitovanjem rialiti ¹ou programa Veliki Brat, koji u¾iva ogromnu popularnost u svetu.

"Posle svih vulgarnosti, psovki i prostakluka, krajnje je vreme da se s tim zavr¹i", pi¹e italijanski dnevni list "Republika", dodajuæi da æe ubuduæe rialiti ¹ou moæi jedino da se nadje na programu privatne tv mre¾e Mediaset, koja pripada biv¹em premijeru Silviju Berluskoniju, javio je BBC.

List se, medjutim, pita da li je reè o odluci iza koje stoje moralni principi ili je pak u pitanju pad gledanosti koje ove emisije registruju u poslednje vreme u Italiji.

Primera radi, pro¹le godine su dva do sada najpopularnija realiti ¹oua - "Grande Fratello" (Veliki brat) na Mediasetu i "L'isola dei Famosi" (Ostrvo poznatih) na RAI, izgubila vi¹e od milion gledalaca.
Predsednik RAI Klaudio Petruèioli izjavio je da je odluka doneta u skladu sa naporima Italije da pobolj¹a kvalitet svojih programa.

"Ne verujem da su to emisije koje veæina na¹ih gledalaca oèekuje ili ¾eli da gleda na javnom servisu", kazao je on, dodajuæi da æe novac koji je do sada tro¹en na rialiti tv biti preusmeren u korist razvoja italijanskog filma.

"Ne ka¾em da nikada vi¹e neæemo emitovati ovakve programe ali smo uvereni da je RAI napravio hrabar izbor koji æe, nadamo se, podr¾ati i gledaoci", istakao je Petruèioli.

(Tanjug)

mikele

То је скоро свуда у свету тако,из године у годину гледаност овог риалитиа опада.Надам се да ће и код нас бити тако и да се већ од следеће године то сра*е неће емитовати ни код нас. :bljak:

Smrda

E vala iz italijanskih usta u nashe usi.... :roll:
bilo bi bas lepo da nas malo odmore toga...

Darker


hulio_salinas

Znaci ima nade i za nas?!  :smekerica:

Srbi, cujte i pocujte...

Al-Jasmina

Kamo srece da je peticija i za to da NECEMO VISE DA GLEDAMO- kad ono, sad cemo gledati poznate... :wall: