Hristos Vaskrse!

Started by Darker, 08-04-2007, 08:25:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Iliti - Hristos Voskrese
svim Hri¹æanima :wink:

malena

Vaistinu Voskrese.
Srecan praznik svima.

mikele

Ваистину васкрсе
Ајде сада сви на туцање.Мислим на туцање јајима :K

Roben

Hristos Vaskrse!

Sve hri¹æanske crkve danas slave Uskrs, uskrsnuæe Isusa Hrista, svoj najveæi praznik u godini, koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) jo¹ naziva praznikom nad praznicima.

Srpski patrijarh Pavle Uskr¹nju liturgiju slu¾i u Sabornoj crkvi u Beogradu, sa poèetkom u devet sati, a u 10.00 beogradski nadbiskup Hoèevar æe Uskr¹nju misu slu¾iti u crkvi svetog Ante.

Povodom Uskrsa, èestitke sve¹tenstvu i vernicima u Srbiji uputili su patrijarh srpski Pavle, beogradski nadbiskup Stanisalv Hoèevar i najvi¹i dr¾avni zvaniènici.

Patrijarh Pavle usprotivio se u Vaskr¹njoj poslanici "nametnutom menjanju statusa Kosova i Metohije", jer bi to vodilo ka menjenju èitave istorije, kulture i dr¾avnosti Srbije.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hoèevar ocenio je u Uskr¹njoj poruci da je svako slavljenje Uskrsa "prilika da zadobijemo novi pogled, otkrijemo novi put, usvojimo novi stil ¾ivota, uspostavimo veæe i dublje zajedni¹tvo".

Predsednik Srbije Boris Tadiæ u èestitki patrijarhu Pavlu, nadbiskupu Hoèevaru, sve¹tenstvu, vernicima i svim gradjanima po¾eleo je da se praznièni dani provedu "u duhovnom i sveop¹tem miru, razumevanju i toleranciji medju vernicima, prijateljima i kom¹ijama".

"Neka nas taj veliki praznik ohrabri i da nam snage da zajedno prodjemo kroz isku¹enja i te¹koæe sa kojima se danas kao narod i dr¾ava suoèavamo, sa ¾eljom da nastupe bolja i sreænija vremena", poruèio je Tadiæ.

Premijer Srbije Vojislav Ko¹tunica je hri¹æanskim vernicima po¾eleo da prazniène dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i istinskom blagostanju.

Èestitajuæi veliki hri¹æanski praznik Uskrs, Ko¹tunica je naveo da "Srbija, kao i sve dr¾ave na svetu, ima neprikosnoveno pravo da za nju va¾e op¹ta naèela medjunarodnog prava i osnovna Bo¾ija i ljudska pravda.

U èestitki se istièe da je Srbija odluèno odbacila kao protivpravan i nezakonit èin, predlog kojim se otima deo srpske teritorije - Kosovo i Metohija, duhovno i istorijsko sredi¹te srpskog naroda.

Vladici Artemiju (na slici), sve¹tenstvu i pravoslavnim vernicima na Kosovu veliki hri¹æanski praznik Uskrs ce¹titao je i predsednik Kosova Fatmir Sejdiju.

Liturgija u manastiru Visoki Decani


U manastiru Visoki Deèani u nedelju ujutro je, sveèanom litijom oko hrama i vaskr¹njim bogoslu¾enjem koje je poèelo u ponoæ, a zavr¹ilo oko pet sati, proslavljen Vaskrs.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je slu¾io episkop lipljanski Teodosije sa deèanskim sve¹tenomonasima prisustvovao je veliki broj vernika iz raznih krajeva Kosova i Metohije i ostalih delova Srbije.

Bogoslu¾enju su prisustvovali i pripadnici rumunskog kontingenta UNMIK policije, kao i vi¹e stranih predstavnika UNMIK-a i KFOR-a.

Posle jutarnjeg bogoslu¾enja svim gostima su po obièaju u velikoj manastirskoj trpezariji poslu¾ena vaskr¹nja jaja.

(MONDO/agencije)

Smrda

Vaistinu Voskrese!!
ja sam izgubila....shmrc!

mikele

И ја сам јутрос изгубио и то глат :wall: a005

Masha

#6
Vaistinu vaskrse! Lep dan svima! I sta je ovo, sve gubitnici oko mene?

Smrda

Quote from: mikele on 08-04-2007, 09:47:04
И ја сам јутрос изгубио и то глат :wall: a005
nesto je u vazduhu..meni je ovo prva godina...i to da me bas svi pobede!
aaaaaaaaa...
masho...daj,prenesi pelcer...

stef

Ваистину васкрсе!!!

lijepa bosanka

Христос васкрсе-Ваистину васкрсе!!!

Поздрав из Републике Српске!!!

katarina

Vaistinu voskrese! Ja dobih sve jutros u tucanju:)

lycos

Vaistinu Voskrese!!!

Masha

#12
Evo jedng praznicnog smajlija . Ja sam danas, u svom okruzenju, apsoluti pobednik u razbijanju jaja. Jos jednom, srecan vam praznik!

marer_86

VAISTINU VOSKRESE!!! SREÆAN PRAZNIK SVIMA!!

mikele

Ја сам нашао победничко јаје и стуцао сам 4 комада са њим,за сада. :~
Чувам га као очи у глави :>