Plate u singapurskoj vladi u milionima dolara

Started by Roben, 09-04-2007, 16:25:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

Plate u singapurskoj vladi u milionima dolara

Premijer Singapura Li Sjen Lung zaradjivaèe pet puta vi¹e od amerièkog predsednika, po¹to æe mu godi¹nja plata, posle najnovijeg poveæana, iznositi 2,05 miliona amerièkih dolara.

Premijer je u parlamentu rekao da æe ministrima, inaèe medju najplaæenijim u svetu, plata biti poveæana za 60 procenata i u proseku æe iznosti 1,26 miliona amerièkih dolara.

Plata premijera Singapura ¹est puta je veæa od plate japanskog premijera ©inzo Abea.

"Da bi javna slu¾ba bila atraktivna, na¹i uslovi moraju dr¾ati korak sa privatnim sektorom", rekao je ministar odbrane Teo Èi Hean.

Poveæanje plata ministara, koja æe se do kraja godine sprovesti u dva koraka, ne¹to je manja nego ¹to je vlada prvobitno tra¾ila.

Najave poveæanja plata u vladi u Singapuru su bile praæene peticijom i novinskim èlancima koji osporavaju tu odluku. Mnogi gradjani Singapura smatraju da toliko velike plate èinovnika nemaju utemeljenje u ekonomiji.

Vlada, medjutim, poveæanje plata brani kao nu¾an korak ka privlaèenju najboljih ljudi i spreèavanju korupcije.

Od 1994. godine, plate singapurskih ministara postavljenje su na dve treæine proseène palte 48 najplaæenijih bankara, pravnika, in¾injere i direktora velikih kompanija u toj zemlji.

Ministar odbrane je objasnio i da æe po novoj reviziji plata, ministrima biti isplaæivani i bonusi na osnovu uèinka, ¹to procenjuje premijer, kao i stope rasta ekonomije Singapura.

(Beta)

Wolf

Ne mogu da verujem!
Hocu i ja da budem singapurski ministar :shock