Farmakologija

Started by Bred, 12-05-2006, 12:28:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Aki

Izasao spisak za oktobar! 

pegazus

Mare,hvala za odgovor,tek sam ga sada videla.

mullala

Ljudi, mogu li da zamolim nekog da mi pogleda kod koga sam i da mi potvrdi ispit? Sigurno ce nek od vas ici sutra ili prekosutra na fax... Ja radim pa ne mogu nikako prepodne da odem, osim ako ne izadjem sa posla. A moracu da izlazim puno u skorije vreme, pa bih izbegla, ako nekako mogu...
Ako je neko dobre volje da potvrdi i meni kad potvrdjuje sebi, neka me kontaktira na priv...
Hvala unapred!!!  :cvet

P.S. Za to dobijate pitje od mene, kako u ovoj nasoj virtuelnoj kafani, tako i u pravoj, kad se okupimo!  :>
P.P.S. Reseno!!! Hvala jecipereci :)

jecapereca

Mullala, nema na cemu!

Nina

Zna li neko kad poèinju predavanja iz farmakologije? I kad su?

stef

Znam da pise na institutu, pa zamoli nekog da ti pogleda...

mullala

http://pharmacy.bg.ac.yu/studije/raspored_predavanja.pdf
Ima tamo
Izgleda da su od pola 9 sredom i petkom
Od 16. pa na dalje

mare

Da li neko zna sta se prica kod Savica na pitanja lekovi-nomenklatura i lekovi- inhibotori i blokatori?
Treba mi odgovor sto pre, jer drugarica ima skoro ispit! Hvala!

stef

Ne znam sta treba da prica za nomenklaturu, mada znam da ne obara zbog tog pitanja,vec on objasnjava na ispitu sta treba da prica.Za ovo drugo prica uopsteno o antagonistickom delovanju leka, tj. kako blokira enzime, kanale...reverzibilno,ireverziblino.

Nina

SPRING

Da li neko zna da li je izasao raspored termina za vezbe? I ako nije, kad ce....

M^i^M^a

ja sam cula da ce sutra izaci...

mullala

Quote from: mare
Da li neko zna sta se prica kod Savica na pitanja lekovi-nomenklatura i lekovi- inhibotori i blokatori?
Treba mi odgovor sto pre, jer drugarica ima skoro ispit! Hvala!

Ja sam saznala:
za nomenklaturu pricas koja su 4 tipa nazivanja lekova:
hemijska nomenklatura (pretpostavimo jupak :> , ali postoje i druga hemijska oznacavanja)
genericko ime leka
zasticeno ime leka
i ime leka u toku ispitivanja (kodno ime, valjda) - uglavnom neka sifra, slova i brojevi

Najbolje je za to da vidis slajdove koje je prof Miroslav okacio na sajt. Bas je to na prvom predavanju.

Sto se lekova inhibitora i blokatora tice, profesor me je naveo na zakljucak da se tu radi samo o uticaju lekova na jonske kanale. Znaci nisu u pitanju enzimi, receptori ili bilo sta drugo. Imala sam to pitanje pa smo lepo prof i ja zajedno dosli do resenja :lol:

Nadam se da je tvoja drugarica polozila i da joj ovo nije trebalo, ali neka stoji ovde, mozda nekome zatreba :a
Pozz

stef

NAPOMENA: posto sam primetio da velika vecina uci iz istih predavanja, postoji u predavanjima greska kod aritmija. Pise da u 1oj fazi ulazi Cl, a u stvari ulazi K.I u Ugresicevoj skripti pise KCL struja, ali to je samo ulazak K, Cl koji ulazi nije bitan.

bocca

Da li neko zna gde mogu da se nadju pitanja prof. Savica iz septembra i oktobra? Gledala sam na sajtu fakulteta gde su ranije bila i tamo su sada samo nova predavanja. Hvala :a