Kapetan Dragan æe biti izruèen Hrvatskoj?

Started by Roben, 12-04-2007, 08:47:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Roben

Kapetan Dragan æe biti izruèen Hrvatskoj?

Sud u Sidneju odluèio je u èetvrtak da Dragan Vasiljkoviæ, poznatiji kao kapetan Dragan, mo¾e biti izruèen Hrvatskoj, koja ga je optu¾ila za ratne zloèine i zatra¾ila njegovu ekstradiciju od Australije.

"Dragan Vasiljkovic je podoban za predaju Republici Hrvatskoj", izjavio je sudija Pol Kloran i objavio da je zahtev Zagreba za Vasiljkoviæevim izruèenjem validan, prenosi agencija DPA.

U narednih 15 dana Vasiljkoviæ (51) ima pravo da se ¾ali Federalnom sudu na odluku o izruèenju.

Vasiljkoviæ ima australijsko dr¾avljanstvo, a uhap¹en je u januaru na zahtev hrvatskih vlasti.
U izjavi za australijsku ¹tampu pro¹le godine on je naveo da je tokom rata obuèavao srpske regrute, ispitivao neprijateljske vojnike, ubijao u borbi i predvodio napade na komandne polo¾aje, ali je demantovao da je poèinio ratne zloèine.

Vasiljkoviæ je pre hap¹enja radio kao instruktor golfa u Pertu, pod imenom Danijel Sneden. On je tvrdio da je njegovo hap¹enje nelegalno zato ¹to Australija formalno nema sklopljen sporazum o ekstradiciji sa Hrvatskom.

Nakon objave da je izruèenje moguæe, tu¾ila¹tvo u Minhenu ponovo je otvorilo sluèaj nemaèkog novinara Egona Skotlanda (42), za kojeg se veruje da su ga 1991. godine u Glini snajperom ubile snage pod komandom Vasiljkoviæa.

Prema izvje¹tajima, u Hrvatskoj je 40 ljudi spremno da svedoèi protiv kapetana Dragana.

(Srna)

Wolf


darusaz

Највећа иронија у свему је то да је Драган Васиљковић познатији као капетан Драган, отишао у своју другу домовину, Аустралију управо да не би дозволио да га србијанске власти изруче (пошто је већ уобичајена пракса, иако противуставна). А кад оно, Аустралијски комонвелт дозвољава изручење сопствених држављана ако су осумњичени за ратне злочине. Шта рећи? Погрешна процена.

Bred


Enea


AL-Samlud

#5
  Баш смешна одлука, међутим суд је суд.Али да буде луђе од луђег, ни сам не знам колико Хрватској он значи.То је типична политичка одлука.Можда и освета међународног суда у Хагу за оно капетаново сведочење "против" Милошевића.А најсмешније је што Хрватски генерали причају сасвим другу причу о капетану.Они су га називали правим човеком само на супротној страни.Имали су и зашто.Ево једног одломка из књиге ДЕТЕ ГРОМА:
  "Код рампе на улазу у Кореницу,книнџе су распоређене, на неких 5 метара један од другог,са оружјем у руци,упереним ка земљи.Друга линија книнџи,седам метара испод првих била је исто распоређена.У пристиглом аутобусу било је четрдесетак ликова,различитих годишта и већина је била декорисана дугим брадама,шубарама,кокардама..Излазили су из аутобуса видно збуњени,добар део њих и видно пијани,а имали су и неколико познатих немачких шмајсера,из поменутих филмова.Драган им је пришао.
           -Ко је овде главни? -пита Драган.
           -Ја сам-испрси се један проседи, дебељушкасти тип.
           -Нас је послао четнички војвода Шешељ,да овде одбранимо Србе.
           -Господо,требало је да знате да је Титова Кореница традиционално партизански крај и   
            вашим доласком тако обучени можете да повампирите неке ствари за које тек сад није време.
            Нама су овде потребни Срби добровољци,али без икаквих идеолошких обележја.Зато вас лепо
            молим-четници на једну страну, Срби на другу!

Драгана су хитно позвали у Београд-на консултације.А на консултацијама са ликовима из српске безбедности су му саопштили да он сад мора да се склони иѕ јавности и да ће га обавештавати о свему временом.Нарочито су му нагласили да њему прети велика опасност-Иимамо дојаву да увређени Шешељ хоће да изврши атентат на тебе зато што си му протерао онај аутобус из Коренице. 
У пратњи два оперативца безбедности одвезен је у некадашњу Титову вилу у Бор.Та двојица су му стално понављали да је то све у циљу његове безбедности и да он никако није ухапшен...
У ударном термину канала РТС гост је био Милан Бабић,политички лидер Срба из Крајине, који се разметао славољубивим изјавама и плановима.
           Водитељ   Шта се дешава са Капетаном Драганом?
           Бабић     Са Капетаном Драганом је једноствано завршено он је као изнајмљен професионалац добио новац по завршеном послу.
У тим тренуцима Драган се осетио као јавно силована особа."

Bred

Quote from: Enea on 13-04-2007, 19:17:42
I tebi je to smesno, je l' ???
aha, upravo zbog onoga sto je darusaz rekao