Gde idete na letovanje?

Started by AquArius, 05-06-2006, 23:50:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pereca

Ja u Turskoj. I nisam se pokajala. Sve je feeenooomeenaalnooo  :V

TanjA

#61
Hajde da to silno hvaljenje "bratske" Hrvatske ostane samo na hvaljenju njihovog mora? Cinjenica je da imaju drugo najbolje more u Evropi ali mene nista (i verovatno nikad) nece naterati da ponovo odem svojevoljno u tu zemlju.... nisam nikakav hejter ni zagoreli nacionalista ali NE ZABORAVLJAM!!

Sta fali Grckoj?  :) Ja se za nekih 400 evra provela na najskupljem grckom ostrvu 12 dana k'o Bog  :>

sandric

I ja idem u Tursku....hotel 5 zvezdica,plaza,more.....ma bice ok valjda :V :V :V :V

lijepa bosanka

Ma grcka ja najjaca....i ne pomisljam nigdje drugdje da idem....
u buducnosti samo tamo.....Grcka ima sve.....ciste plaze,more,bezbjedan nocni zivot,Grci su mnoooogo pristojni, nisu navalentni...ma ona ima "dusu" i meni je to najbitnije.....

pereca

Quote from: sandric on 20-07-2006, 14:26:36
I ja idem u Tursku....hotel 5 zvezdica,plaza,more.....ma bice ok valjda :V :V :V :V

Neces se pokajati. Narocito u hotelu sa 5 zvezdica.  Imaju celodnevnu animaciju i non stop je ludilo, zurke, razna takmicenja i igre na plazi, bazenima... Uvece predstave u amfiteatru, posle zurka na plazi ili diskoteci. I ono sto je najbolje, svi u hotelu su potpuno ukljuceni u celu pricu i svi se extra provode, svi su veseli...
A more... reci su suvisne. Vecina plaza nosi oznaku plave zastavice (najcistije, najuredjenije plaze i kristalno cisto more).

Zato Sandric, nista ne brini. samo ponesi dobro raspolozenje.
Pz  :~

sandric

E hvala pereco.....Hvala na korisnim informacijama

Darker

ja teba da idem u Platamon, negde podno Olimpa... Jel zna neko?? :`?

sandric

Platamona je relativno malo mesto.Velika mana mu je sto se vecina apartmana nalazi iznad pruge pa je moras preci da bi stigao do mora.Inace plaza je pescana koliko se ja secam.Ja nisam bila u Platamoni samo sam prosla kroz nju ali to je bilo pre nekoliko godina.Verujem da su je sada sredili.Lepo se provedi u svakom slucaju

AquArius

Darkeru, je l' ZPU varijanta?
Oni nude Platamon za neke sitne pare, pa i mene zanima da li vredi icega.

Ksenija

Egipat..ako niste bili nije lose doci i doziveti nesto drugacije...a i ako ste bili ,a svidelo vam se :wink:

katarina

Gde u Egiptu? Ja planiram u oktobru da idem tamo, posto mi je malo neshvatljivo da idem u Afriku u sred leta:)

yeca

Kaæa, èuvaj pare i idi sa deèkom u Egipat npr. za Novu godinu... isto æe¹ moæi da se kupa¹ + biæe daleko podno¹ljivije, ali takodje letnje temperature + krstarenje + praviæe¹ zazubice okolini = NE MO®E DA BUDE LO©E!!!

Znam ja neke koji su bili pametniji pa tako letovali, hm zimovali  :) i ne moram da ti prièam kako im je bilo,,,

E ja sam sad bila na Kopaoniku - ma ¹ta da vam prièam kad sam i planinarila i obi¹la jezero i ohladila se u vodopadu i ko zna ¹ta bi sve uradili da smo imali jo¹ koji dan....

sandric

Pa trenutno za Egipat postoje samo ponude za Hurgadu jer Sarm zatvaraju zbog mnogo slabog interesovanja>Ja sam htela da idem u Sarm u Seraton ali su mi iz agencije rekli da mi to ne savetuju jer je interesovanje lose jer tamo nije sigurno.Cula sam da je veliko ineresovanje za Hurgadu....pa nije lose tamo.More je fenomenalno i obavezno treba ici na dubinsko ronjenje....To je extra...I naravno moj savet je da u Egiptu idete u hotel sa najmanje 4 *

katarina

NOVA GODINA u Egiptu, nije lose, ali kad pomislim da cu posle toga biti u oblacima.....a januar je blizu sa ispitima...ipak oktobar, a i ne mogu toliko da cekam na moj zasluzeni odmor:)

Ronjenje sigurno necu propustiti, jer je zelja da ronim sa bocom stara otprilike koliko i moja svest o sebi:) Do sada sam ronila jedino sa tatom po nasem i Grckom moru ali samo "na dah" uz masku, disaljku i peraja....hm i par bezuspesnih pokusaja da ulovim neku ribicu puskom...:(

Bred

Reporter Glasa ispipao atmosferu na pla¾ama Crnogorskog primorja
Naplatili bi i kamenèiæe
- Muèi jado, a ¹to si do¹a u Crnu Goru kad nema¹ para za suncobran?
- Pa, ne znam ni ja sam, ma, lud Srbin bio i ostao.
- Uzmi pe¹kir i pomeri se dalje od le¾aljki kad neæe¹ da plati¹, uporan je klinac sa sveskom za evidenciju u ruci na budvanskoj pla¾i.
- E vala neæu da ti platim, nije ovo tvoj pesak, idemo ¾eno u travnjak.
- Nema ovde mesta za paradajz turiste - opet æe klinac spreman da svoju dnevnicu po¹teno zaradi dok njegov poslodavac sedi u hladovini.
- Tvrda ti le¾aljka ko da si je pravio od hrastovine. I trska ti nije ba¹ najbolja. Ma, znam, i ja, mogao sam u Tursku, ili u Bugarsku, pet evra ruèak i bogovski, ovde ¹nicla nema ni sto grama. Ma, ¾ena mi je kriva, neæe kod Turaka, nabijali na¹e na kolac, a hoæe kod Crnogoraca koji se odvoji¹e, kao da postoji razlika, i jedni i druge te eksploati¹u. Ma, znam, ovde æu i Boga da potro¹im.
Milan iz Prokuplja samo je jedan od brojnih srpskih turista koji su se pokajali ¹to su za odmor izabrali crnogorsku obalu. Veæ prvog dana po dolasku, parking mu je bio najveæi problem, i odmah je na pla¾i izraèunao da æe mu za najam suncobrana i le¾aljki, za njih èetvoro, za deset dana trebati sto evra, a to je polovina njegove plate.

Na delu pla¾e kod hotela "Park" nema table s imenom zakupca, cenama usluga, de¾urni momak cene odreðuje od oka. Od inspektora JP "Morsko dobro" koji gazduje obalom i kontroli¹e cenovnike i pona¹anje zakupaca, ni traga ni glasa.

Jedna bosanska porodica s decom rasprostrla na pla¾i stolnjak. A na njemu hleb, paradajz, parizer, fla¹a koka kole i - peèeno pile.
- Iz Sarajeva sam, Fikret, napi¹ite molim vas da su na pla¾ama najneljubazniji. Naplatili bi i kamenèiæe s kojima se deca igraju bacajuæi ih u more. Ma, zna¹ ¹ta, bolan, èini mi se da bi Crnogorci vi¹e voleli da im i ne dolazimo veæ da im pare po¹aljemo po¹tom.

Dve mlade Ruskinje kikoæu se ispred kafea "Zeleni gaj". Da nije njih, Crnogorci bi zamandalili vrata mnogih restorana. Rusi ba¹ nagrnuli, ima ih kao pleve. Em se odmaraju jeftino u Crnoj Gori, druge destinacije su im ka¾u, duplo skuplje, em njihovi tajkuni masovno kupuju placeve i kuæe du¾ primorja. Iznad Svetog Stefana su izgradili pedeset velelepnih vila.

- Biæe Crna Gora ruska pokrajina jednog dana - sarkastièan je Zoran iz ©apca. Ulcinj je veæ albanski, katolici u Baru grade novu katedralu, svi se ¹ire, e vala suziæe se i Crna Gora. Videæete.
Srpski dinar nije svuda dobrodo¹ao ali je jo¹ moguæe za njega kupiti bostan ili kuvani kukuruz.

- Mogu li dinarima da platim ruèak?
- Mo¾e¹, ali onim kraljevine Jugoslavije, za numizmatiku - ¹ali se konobar Ðetiæ u restoranu "Olimpija".
Ulaskom u julski ¹pic letnje turistièke sezone u Budvi poèinje ne¹to veæa potra¾nja za sobama s pogledom na more koje ko¹taju od osam do 15 evra po le¾aju. Izdavaoci koriste razne naèine da privukli klijente. Stolica i reklama na stolici na trotoaru i ne mo¾e a da obavezno ne zapadne turistima za oko. U Budvi letuje oko 30.000 gostiju, a na budvanskoj rivijeri duplo vi¹e, a oko 75.000 kreveta izdaje se na "divlje", zbog èega op¹tina Budva meseèno izgubi 75.000 evra od neplaæene turistièke takse.

Tekst i foto: Dragan Stodiæ
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/R06072503.shtml