Nove epizode serije „Pozori¹te u kuæi“ od sutra na RTS-u

Started by Bred, 13-04-2007, 09:22:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Pozitivni Roðin humor
Autor: Vladimir Ðuriæ Ðura |
Pozitivni Roðin humor

Od ove subote na prvom programu RTS-a u terminu od 20 èasova i pet minuta publika æe imati prilike da u¾iva u sasvim novim epizodama kultne serije Novaka Novaka „Pozori¹te u kuæi“.
Dragan Bjelogrliæ koji tumaèi ulogu Rodoljuba Roðe Petroviæa preuzeo je na sebe veliku odgovornost da nove epizode serije „Pozori¹ta u kuæi“ budu dostojan naslednih omiljene serije iz sedamdesetih godina. Bjelogrliæ je i kreativni producent dvadeset ¹est epizoda novog serijala.
- Puno sam saraðivao sa svim kolegama i uglavnom sam se oko svega konsultovao sa glavnim glumcima. Zajednièki smo podelili ozbiljan rad i kolektivnu odgovornost. Naporno smo radili, po dvanaest sati dnevno, dva i po meseca. Imali smo po jedan slobodan dan u svakih devet dana, i dok smo radili gotovo da dana nismo videli. Meðutim, raduje me ono ¹to smo napravili. Siguran sam da æe serija vratiti prave porodiène vrednosti, toplinu dobrih ljudi, junake pozitivnog duha i humora. To fali svim gledaocima u na¹oj zemlji. Mislim da je to i jedan od osnovnih zadataka na¹e nacionalne televizije da na male ekrane vrati porodiène vrednosti srednje klase na èemu je Novak Novak insistirao pre trideset pet godina. Onda je to bilo normalno, a danas je neobièno - ka¾e za „Blic“ Dragan Bjelogrliæ.
O svojoj ulozi kreativnog producenta, popularni glumac ka¾e:
- To je mo¾da ne¹to novo u na¹im uslovima, ali u Holivudu to postoji odavno, takozvani executive producer je èovek koji ima prvu i poslednju reè u svemu ¹to je bitno za projekat, od scenarija, preko podele uloga pa do krajnjeg stilskog izgleda serije.
Da je Bjela zajedno sa celom ekipom uspeo da stvori pozitivnu atmosferu na snimanju potvrdila nam je i Tanja Bo¹koviæ, koja u seriji glumi gospoðu Nikolajeviæ.
- Nisam zapamtila od „Balkan Ekspresa“ tako veselu i pozitivnu ekipu. Sve je bilo vedro i prijateljski na samom snimanju. Nisam se nimalo umorila u takvom okru¾enju - prièa raspolo¾ena Tanja Bo¹koviæ.
Novih dvadeset i ¹est epizoda „Pozori¹ta u kuæi“, osim gledalaca RTS-a, moæi æe da prate i korisnici 3G mre¾e Mobilne telefonije Srbije, a za izvr¹nu produkciju serije je bila zadu¾ena firma „Intermedia Network“.

Ðuza specijalni gost u seriji
Osim Dragana Bjelogrliæa i Tanje Bo¹koviæ u stalnoj postavi „Pozori¹ta u kuæi“ su Nata¹a Tapu¹koviæ, Nada Macankoviæ, Marko Brkiæ i Branimir Brstina. Specijalni gosti su Vlastimir - Ðuza Stoiljkoviæ i Zdravko Èoliæ, a epizodne uloge igraju Dragan Nikoliæ, Milena Draviæ, Zoran Cvijanoviæ, Nikola Kojo, Nikola Ðurièko, Isidora Miniæ, Srðan Miletiæ, Dubravka Mijatoviæ, Srðan Todoroviæ, Milorad Mandiæ, Predrag Ejdus, Josif Tatiæ, Drago Èuma, Svetlana Bojkoviæ, Darko Tomoviæ, Slobodan Boda Ninkoviæ, Daniel Siè, Neboj¹a Milovanoviæ i drugi. Nove epizode serije re¾irali su Miroslav Lekiæ, Ivan ®ivkoviæ i Bal¹a Ðogo.
Muzika su radili Nemanja Mo¹oroviæ i Slobodan Negiæ, dok je zavr¹ni song napisao Srðan Gojkoviæ Gile, frontmen benda „Elektrièni orgazam“.

blic