Briga o roditeljima uslov za napredak

Started by Korisnicko Ime, 14-04-2007, 15:05:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Dr¾avni slu¾benici moraju da budu dobri radnici da bi zadr¾ali posao, ali ako ¾ele da napreduju, moraæe da budu i dobra deca.

Odgovoran i naporan rad nije vi¹e dovoljan za napredovanje u slu¾bi i poveæanje plate u kineskoj pokrajini Henan, veæ svi zaposleni u dr¾avnim slu¾bama moraju da budu ljubazni prema roditeljima i da na najbolji naèin brinu o njima.

U kojoj meri to jesu, utvrðivaæe posebna partijska komisija, èiji æe èlanovi razgovarati sa roðacima i prijateljima slu¾benika kako bi utvrdili po¹tuju li oni roditelje.

Analitièari tvrde da s modernizacijom dru¹tva tradicionalne vrednosti, poput brige za roditelje, polakao nestaju, pa je sve èe¹æe dr¾ava primorana da zbrinjava starije ljude, iako oni imaju decu i unuke.

Prema odredbama novousvojenog zakona, samo oni za koje se utvrdi da se ni na koji naèin nisu ogre¹ili o roditelje moæi æe da raèunaju na bolje mesto i bolju platu.

Po¹tovanje roditelja tradicionalno je bio jedan od glavnih kriterijuma prilikom biranja dr¾avnih funkcionera jo¹ od dinastije Han, 206 godina pre nove ere, a od tog principa se odustalo posle Drugog svetskog rata.

b92