Березовски: Силом ћу срушити Путина

Started by Korisnicko Ime, 14-04-2007, 15:10:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime



Лондон – Руски милијардер Борис Березовски изјавио је јуче за лондонски „Гардијан” да планира револуцију у Русији како би срушио с власти председника Владимира Путина. „Морамо да употребимо силу како бисмо променили овај режим. Промена овог режима није могућа демократским средствима. Не може бити промене без силе, притиска”, рекао је листу Березовски, који се налази у егзилу у Британији.

На питање да ли подстиче револуцију, он је рекао: „Потпуно сте у праву.”

Березовски, оштар критичар руског председника Путина, рекао је да има контакте са члановима руске политичке елите.

Како је казао, ти људи, које није желео да именује да не би угрозио њихове животе, деле његов став да Путин разграђује демократске реформе, централизује моћ и крши устав Русије. „Немогућа је промена режима демократским изборима. Ако се један део политичке елите не слаже с другим делом политичке елите – то је једини начин да се промени режим у Русији. Ја покушавам да то покренем”, казао је Березовски.

Руски бизнисмен навео је да нуди „искуство и идеологију” својим контактима и додао: „Сада предузимам и неке практичне кораке и они су углавном финансијски.”

Портпарол Кремља Дмитриј Пјешков осудио је изјаве Березовског, оценивши да оне представљају кривични прекршај, и изразио наду да ће се поставити питање избегличког статуса Березовског у Лондону, наводи „Гардијан”. „У складу с нашим законима, његове изјаве третирају се као кривично дело. То ће условити нека питања британских власти господину Березовском”, рекао је Пјешков.

Портпарол Кремља казао је да Москва жели да „верује да званични Лондон никада неће дати азил некоме ко жели да употреби силу како би променио режим у Русији”.

Прошлог месеца Березовски се састао с руским истражитељима у Лондону у вези са истрагом о убиству бившег руског обавештајца Александра Литвињенка, који је отрован и преминуо у Лондону у новембру 2006. године.

Березовски је покренуо и фондацију вредну пола милиона долара у спомен Литвињенка.

Politika

Darker


Roben

oвог Березовског ће вероватно да поједе мрак

Korisnicko Ime

verovatno je primoran da odvoji koje milionce za porez

ili su mu mozda suzili mogucnost prljavih radnji

u svakom slucaju, macan je lud za medalju

Bred

Quote from: Roben on 15-04-2007, 17:14:23
oвог Березовског ће вероватно да поједе мрак
:wink: