Svingeri u Srbiji

Started by Korisnicko Ime, 15-04-2007, 17:28:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Svingeri su parovi, najèe¹æe venèani, koji razmenjuju seksualne partnere ne bi li razbili monotoniju seksualnog ¾ivota u dugogodi¹njem braku.

Njihov ¾ivot neki nazivaju ''alternativnim lajfstajlom'' koji ukljuèuje ¹irok raspon seksualnih odnosa. Postoji mnogo kombinacija i varijacija: biseksualni sving, voajeristièki sving, seks utroje, velike orgije...

''U Srbiji je svaki deseti braèni par imao ili redovno upra¾njava seks utroje ili uèetvoro'', ka¾e za ''Press'' Boban Cvetkoviæ, vlasnik agencije "Madera 69" koja se veæ 16 godina bavi svim poznatim i prihvaæenim oblicima poznanstva i dru¾enja, koji ne spadaju u domen psihijatrijskih ili kriviènih sluèajeva. Njihovi èlanovi, medju njima i svingeri, najèe¹æe su iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grèke i zapadne Evrope.

''Veæina braènih parova svingera su iz Beograda i Vojvodine. Za njima slede Kragujevac, Ni¹, Èaèak, Po¾arevac, Jagodina, a najmanje ih ima iz Vranja i Pirota. Obièno su to porodièni ljudi od 30 do 55 godina, koji partnere razmenjuju vikendom'', tvrdi Cvetkoviæ.

Svingeri u Srbiji su najèe¹æe visoko obrazovani ljudi, fino situirani i najèe¹æe privatnici sa dobro razradjenim biznisom, a prva iskustva s grupnim seksom imali su na moru.

''Sving nije sirotinjska zabava, za njega se opredeljuju mnoge poznate liènosti iz javnog ¾ivota, pa se u Beogradu èesto svingeri zabavljaju na persijskim tepisima vila na Dedinju'', ka¾e Cvetkoviæ.

Jedan beogradski par svingera na osnovu svog desetogodi¹njeg iskustva, tvrdi da mnogi ljudi imaju potrebu da u braku varaju partnere, dok kod pravih svingera nakon upu¹tanja u seksualni odnos s drugim osobama, u braku ne ostaje hipoteka prevare.

Ovaj par ima dvoje dece, oboje su zaposleni i ni¹ta ih ne bi razlikovalo od obiènih braènih parova ¹irom Srbije, osim ljubavi prema menjaju parova.

''Neki ljudi svoj seksualni ¾ivot upotpunjuju seksualnim pomagalima, a ja sam svojoj ¾eni umesto vibratora dao priliku da proba seks s drugim mu¹karcem'', obja¹njava Dragoljub S., svinger po opredeljenju. Seks s drugim parovima obièno upra¾njavaju u vikendici, daleko od radoznalih pogleda.

Svingerstvo je za¾ivelo u srpskim agencijama tek devedesetih godina, da bi poslednjih sedam godina drastièno porastao broj svingerskih parova. ®ene su mnogo otvorenije i 90 odsto njih je spremno za seksualna iskustva s istim polom, dok su mu¹karci konzervativniji, i samo jedan odsto se usudjuje na homoseksualne avanture.

Svetske statistike iz 2000. godine pokazuju da oko 60 odsto svingera tvrdi da im je svingerstvo pobolj¹alo vezu s partnerom, a samo 1,7 odsto tvrdi da ju je pogor¹alo. Èak 90 odsto onih koji su bili nesreæni u vezi ili braku postali su sreæni nakon ¹to su odluèili da se upuste u sving.

Oko 70 odsto svingera kune se da nema problema s ljubomorom, a svega ¹est odsto te¹ko podnosi da gleda svog partnera s drugom osobom. Osim toga, 59 odsto ispitanih svingera smatra da ¾ivi sreænijim ¾ivotom od ostalih, obiènih ljudi, a njih 76 odsto smatra da onaj ko nikada nije probao, nema pojma ¹to to znaèi imati uzbudljiv ¾ivot.

Iako je svingerstvo poèelo s orgijama u staroj Grèkoj i Rimu, a nastavilo se u renesansi, gde su se uz dobro vino voleli ¾ene i mladiæi, legitimnost grupnom seksu ponovo je vratila seksualna revolucija i hipi pokret.

(MONDO)

Smrda

ja ovo ne razmem,
mislim tu pojavu...
ali zaista..
razmenjuju partnere vikendom?!?!?
pa,jbt,ne razmenjuju slicice za album...
Zasu.....

tarantulica

Quote from: Korisnicko Ime on 15-04-2007, 17:28:11
Sving nije sirotinjska zabava

Ja cu ipak da budem monogamni siromashak....  :wink:

Masha

Ni ja ne razumem. Ja nisam znala da je ova pojava toliko cesta i kod nas. Mislim, Balkan i te price pa sam mislila da nece to tek tako lako da prodje, kad ono  :shock.

Darker

Pa razumi me, pliiiiiizzzzzzz:-D
Quote from: smrda on 15-04-2007, 19:36:50
ja ovo ne razmem,
mislim tu pojavu...
ali zaista..
Zasu.....

Smrda

Quote from: Darker on 15-04-2007, 20:31:27
Pa razumi me, pliiiiiizzzzzzz:-D
Quote from: smrda on 15-04-2007, 19:36:50
ja ovo ne razmem,
mislim tu pojavu...
ali zaista..
Zasu.....
:shock :shock :shock :shock
pa sto ne kazes!!!!!!!!!
:loptica :loptica :loptica
:run

lycos

ne bix sigurno mogao da gledam kako mi neko... ...

Roben

Quote from: lycos on 16-04-2007, 08:35:27
ne bix sigurno mogao da gledam kako mi neko... ...
али би зато мого ти са туђом женом ако сам те добро скапирао  :hmm

Pedja

stef

Ja sam ljubomoran, tako da ne razumem tu pojavu.

Shaft

Svasta u zivotu ne razumem ,ali ono sto je izvesno jeste da nas ima svakakvih i da o ukusima ne vredi raspravljati...
p.s JA SVOJ SIR JEDEM SAM !

Al-Jasmina

Kad cujem rec "svingeri"
zamisljam nekakve izandjale ljude
(da ne kazem izlizane pa da zapocnem lavinu oftopicnih misli)
:T

sandric

svasta...totalno sam protiv te pojave

nikolay

pa moramo i u tome da pratimo trendove sa ostatkom sveta zar ne? U svetu se organizuju "zajednicka" letovanja, malo malo,pa izadje u novinama kako su "takve" negde hapsili ili su izazvali neki shkandal :-)

Smrda

jesil' ti to sarkastican?

sta je tu trendy?
pa nije ovo fashion week...