Britanci ne vraæaju pronaðene stvari

Started by Korisnicko Ime, 18-04-2007, 14:27:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Ako sluèajno zaboravite mobilni telefon, novèanik ili kljuèeve na nekom javnom mestu u Velikoj Britaniji, velike su ¹anse da ih vi¹e nikada neæete videti, pokazao je jedan neobièni eksperiment.

Samo ne¹to vi¹e od treæine (38 odsto) predmeta namerno ostavljenih u okviru eksperimenta vraæeno je vlasnicima, uprkos tome ¹to su njihovi lièni podaci bili jasno naznaèeni.

Eksperiment je voðen tako ¹to je neki vredan predmet ostavljan na javnom mestu, ali sa imenom i adresom vlasnika, a potom se prebrojavalo koliko ih je vraæeno.

Eksperiment za potrebe jednog osiguravajuæeg dru¹tva, èiji su rezultati objavljeni ovih dana,  obavljen je u Birmingemu, Bristolu, Kardifu, Glazgovu, Londonu i Manèesteru.

Pokazalo se da su ¹anse za pronala¾enje izbubljenih predmeta najmanje u velikim gradovima. U Birmingemu, drugom po velièini gradu u zemlji, samo 16 odsto predmeta vraæeno je vlasnicima, a u Londonu taj procenat je iznosio 24 odsto. Meðutim, u Bristolu, gradu srednje velièine, 34 odsto ostavljenih predmeta vraæeno je vlasnicima.

Eksperiment je pokazao da su Vel¹ani najpo¹teniji, po¹to je svaki ostavljeni mobilni telefon bio vraæen vlasniku.

Tanjug.

Wolf


josefina87

ma,uzima se i kada ga ne ostavi¹,¹ta oèekivati kada ga jo¹ "pokloni¹"...! :roll:
ba¹ me zanima na kom smo mi stepenu! :twisted:

Dukica

а што су остављали податке о власницима?
Која је то фора?
Па ни ја му не би вратила
кад је глуп, да остави и мобилни
и податке..