Savet Farmaceutskog fakulteta - III sednica (2007)

Started by hulio_salinas, 19-04-2007, 14:38:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

Kada je rektor dao preporuku da se skolarine povecaju za 10%, obrazlozenje je bilo da drzava ne placa dovoljno za budzetske studente, te se ta razlika nadoknadjuje iz skolarina samofinansirajucih studenata.
Covek inflaciju nije ni pominjao.
A ja pitam zasto treba da samofinansirajuci student placa i tudje skolovanje?
I sta je onda pravi razlog povecanja skolarina? Rektorov izgovor ili izgovor fakulteta?

Roben je cini mi se u pravu oko kopirnice, razlog visokih cena moze da bude u cinjenici da fakultet ne placa troskove kopiranja, nego zato studenti placaju vise.
Ali vest o tenderu je dobra i nadam se da ce resiti taj problem.

Sto se tice kafica, pa dobro mozemo izdrazati sa bojkotom do oktobra.
A ideja o izgradnji ucionice na tom mestu i premestanje kafica u menzu mi se ne svidja.

Masha

@Roben
To sto si ti naveo je mnogo logicnije od ovoga sto oni rekose. Mene cak i ne nerviraju njihovi argumenti onoliko koliko me nervira to sto ocekuju da im poverujemo.

Al-Jasmina

Istina :ohwell: a mi ko tjuritji...valjda misle da nam je to u opisu radnog mesta!

Roben

Ја мислим да је Хулио навео да ће приватник да преузме копирницу а да ће за потребе факултета постојати посебан апарат. Ако тад не буду цене на нивоу оних у другим копирницама биће свашта. Али живи били па видели. А то што они дају нека безвезна објашњења то сам навико нпр. мени није јасно зашто су повећали цене пријаве испита са 50 на 100 па са 100 на 200 њима је изгледа инфлација 100% на годишњем нивоу

AquArius

svi ispreskakaste moje pitanje  :hmm

mullala imamo i temu o banKci (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,5903.0.html)  :K

Roben

Quote from: AquArius on 19-04-2007, 18:09:20
Mene interesuje - zar taj ugovor, koji fakultet pravi sa vlasnikom kafica,
ne sadrzi cifru koju vlasnik placa fakultetu. Zakup se nekom placa ..
Sto je cena veca, valjda su i cene usluge vece..

Zar onda nije sve do fakulteta?
Smanji cenu, a onda i kafic postane dostupan,
jer ako su cene ovakve, bez osnova .. onda je to potpuno nov vid prevare ..

Ја мислим да цена пића нема везе са закупом. Марко плаћа факсу закуп али човек има монопол јер ми немамо другу опцију. Зато је напумпао цене. А кад нам факс не би био у чуки и кад би имао конкуренцију смањио би цене само тако

mullala

Quote from: AquArius on 19-04-2007, 21:38:59
svi ispreskakaste moje pitanje  :hmm

mullala imamo i temu o banKci (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,5903.0.html)  :K
Tnx, srecice, za to sluzite vi (super)moderatori - da nas uputite na pravo mesto :K
Sorry, za off, idem da spavam :>

AquArius

E vidis Roben,
prica oko monopola stoji ...

ali ja mislim da je tu fakultet - pop nad popom
mozes misliti koliki je onda njegov monopol ...

@mullala
:happy:

Roben

Чекај ти мислиш да га факултет дере за закуп па су зато високе цене пића :hmm

AquArius

Roben

па ја мислим да није баш тако мислим да он има неку штелу
тј. не дирај ме не дирам те
а не верујем да је закуп нешто велики него човек видео да може да ради шта хоће па дај да искористи прилику

Masha

Aquicina teorija je skroz logicna, a ako je zaista tako onda cemo to svakako saznati kad Marko ode, a dodje neko drugi. Ako i tada cene pica ostanu ovakve onda ce nas bojkot biti potpuno smesan. Tako da, ne bi bilo zgoreg proveriti stanje stvari da bismo na vreme preusmerili snage  :luda

AquArius

teorija mi je pala na pamet skoro odma' kako je prica pocela ..
i nimalo nije naivno.

Roben

па то би ови из парламента требали да питају колики је закуп
а и бака плаћа закуп па је млого јефтинија
тако да ја мислим да је Маркони сам надувао цене а и ко њега контролише може да стави цене које сам одабере
зар не  :hmm

AquArius

nije isto dvoriste fakulteta
i fakultet sam

mislim da je tu vec razlika u zakupu,
ne znam .. volela bih da je samo do Markonija (kako rece) ..