Poèinje prodaja karata za Gipsy Kings

Started by Roben, 25-04-2007, 13:27:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Roben

Poèinje prodaja karata za Gipsy Kings

Prodaja karata za koncert grupe Gipsy Kings 1. juna u Beogradskoj Areni, poèinje u èetvrtak, 26. aprila, po ceni od 1.200 dinara, saop¹teno je iz Arene.

Kako se navodi, prodajna mesta su biletarnica Beogradske Arene, Bilet servis, Tiketlajn, Eventim, knji¾are "IPS", bioskopi "Takvud" i "Roda sinepleks", "Roda II" i "Palas ©umadija".

Direktor Arene Djordje Milutinoviæ rekao je agenciji Beta da njegova kuæa dovodi Gipsy Kings jer smatra da se posle vi¹e od 15 godina od njihovog poslednjeg gostovanja nije izgubila veza beogradske publike i svetski popularnih gitarista, koji izvode specifiènu me¹avinu popa i ¹panskog flamenka.

"U veæini kafiæa njihova muzika se jo¹ svira, ¹to znaèi da nisu izgubili aktuelnost, a naèin na koji koncertriraju u svetu znaèi da im popularnost nije opala nego da su nastavili istim tempom", ka¾e Milutinoviæ.

Poreklom ¹panski Romi, petorica braæe Rejes i trojica braæe Baljardo iz ju¾nofrancuskih gradova Arla i Monpeljea, postigli su svetsku popularnost hitovima "Djobi Djoba", "Un Amor" i "Volare"
krajem osamdesetih godina.

Milutinoviæ nagla¹ava da u Beograd dovodi "prave" Kingse, a ne varijantu koju predvodi Èiko Buæiki, koautor njihovog najveæeg hita "Bamboleo", koji je bend napustio poèetkom devedesetih godina.

(Beta)

Smrda

bre,gde da nadjem tolike pare....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Darker


Smrda

a je li se zna koja postava dolazi,da ne bude kao prosli put?

Al-Jasmina

Quote from: Roben on 25-04-2007, 13:27:24

Milutinoviæ nagla¹ava da u Beograd dovodi "prave" Kingse, a ne varijantu koju predvodi Èiko Buæiki, koautor njihovog najveæeg hita "Bamboleo", koji je bend napustio poèetkom devedesetih godina.


Smrdice, jel ti ovo donekle odgovor? :happy:

Smrda

pa jeste,lai sam se nadal da li neko ima inside info...
tako su i prosli put rekli,
pa su sve pevusili neke rezerve...
ne verujem ja njima nista...

Adonis_Vernalis

Ako odete, kajacete se, ako ne odete, isto tako.

Bas tako. Na stranu pare. Nekom mnogo, nekom malo. Pare ko pare...

Bio sam svedokom njihovog koncerta pre 15 godina, onda kada se u Sava Centar moglo uci na sharm... i na poznanstva u obezbedjenju. Koncert ko koncert. Mnostvo seka i teta u jednom momentu krene da djuska, rukice gore, rukice dole... i tome slicno. Korektno su otprasili sadrzaje svoja (tada dva-tri) izdata albuma i, to je to. Beograd je i gore muzikante i vece shmirante znao da isprati ovacijama.

E, ali ima i nastavak price. Organizator tog koncerta im je priredio vecerinku. I Cigani imaju dusu, a takodje i stomake, pa valja vecerati. Odabrao je splav (da nije, mozda, u medjuvremenu potonuo?) "Tri praseta" na Adi Ciganliji. A vas profa je bio dobro informisan coveculjak u to doba. I, uz skripu guma, krece jurnjava ka "Tri praseta". Njima centralno mesto u kaficu, meni separejcic uz klonju. Ali, sve se dobro vidi i jos bolje cuje.

Izlazi na izlizanu binu tamburaski orkestar Lepog Jovice (Rom, kao i oni. Ali, srpski). Oni glumataju neke zvezde. A kad im je Lepi Jovica sa svojom bandom odsvirao ono sto i sami sviraju i otpevao ono sto i sami pevaju, presela im vecera, te naglo slozise svoj escajg i odose lalati...

Zato je Nigel Kennedy car nad carevima. Izvadi iz kutije svoju violinu, gde god da ga odvedu da vecera i... noc se pretvori u dan.

Korisnicko Ime

"Panteri" i Kal zagrevanje za Gipsy Kings

Francuski bend Gipsy Kings, koji æe nastupiti u Areni 1. juna, deliæe binu sa najveæim domaæim atrakcijama romske muzike, bendovima Kal i Black Panthers.

"Velika je èast nastupiti zajedno sa velikanima kao ¹to su Gipsy Kings. Oni su simbol prave romske muzike, i veoma su doprineli njenom etabliranju u mejnstrim. Atmosfera koju æemo napraviti u Areni podseæaæe na davni RomHep - mnogo muzike, ritma, zabave i plesa" rekao je Dragan Ristiæ iz grupe Kal.

Direktor Arene Djordje Milutinoviæ potvrdio je da æe kraljevi romskog zvuka nastupiti u originalnoj i jedinoj postavi koja postoji.

"Od njihovog nastupa 1991. godine, kada su èetiri puta napunili Centar "Sava", mnogi slièni bendovi nastupali su ovde pod imenom Gipsy Kings, poku¹avajuæi da se na taj naèin probiju. Neki od njih bili su biv¹i èlanovi grupe sa svojim solo projektima, ali ovog puta publika æe dobiti prave, autentiène "Kingse" u punom broju. Braæa Reis i Baljardo dolaze u Beograd" potvrdio je Milutinoviæ.

Jedinstveni "rumba katalana" zvuk Kigsa dopuniæe domaæe atrakcije romske tradicionalne i splavarske muzike.

"Svi èlanovi grupe Black Panthers veoma su ponosni na ovu ¹ansu, i garantujemo publici da æemo zajedno sa "Kingsima", a ne pre njih, napraviti veliko veselje u Areni" dodali su "panteri" Toma i Slobodan Jovanoviæ.

Karte za koncert Gipsy Kings pu¹tene su u prodaju 2. maja, po ceni od 1.200, 1.600 i 1.800 dinara.

(MONDO)

Masha

„D¾ipsi kings“ pred koncert u „Areni“ za „Blic“
Napraviæemo romsku fijestu u Beogradu



Popularna grupa „D¾ipsi kings“ odr¾aæe 1. juna koncert u „Beogradskoj areni“, a u ekskluzivnom intervjuu za „Blic“ èlanovi èuvenog romskog benda sa juga Francuske, koji èine petorica braæe Rejes i trojica braæe Baljardo, obja¹njavaju koja je tajna njihovog uspeha i obeæavaju da æe u Beogradu napraviti veliku romsku fijestu.
Poslednji put ste u Beogradu nastupali u aprilu 1991. kada ste odr¾ali èetiri rasprodata koncerta u Centru „Sava“...
- Pamtimo veèeru na brodu koji je plovio Dunavom i odlièan provod u Beogradu. Nadamo se da æe nas publika, kao i pro¹li put, toplo doèekati i da æemo zajedno u¾ivati.
nNakon albuma „Gipsy Kings“ objavljenog 1989. postali ste veoma popularni u svetu, i to bez spotova na MTV-ju i velikog publiciteta. U èemu je tajna va¹eg uspeha?
- Na¹a muzika nije produkt veæ predstavlja odraz realnog ¾ivota i zbog toga smo u svakoj zemlji u kojoj smo svirali sretali ljude koji vole na¹e pesme i podjednako u¾ivaju u muzici „D¾ipsi kingsa“.
Vekovima su Romi prinuðeni da putuju po svetu. Po va¹em mi¹ljenju, kakav je danas polo¾aj Roma u svetu?
- Stvari se, na¾alost, nisu mnogo promenile, a dobra stvar je ¹to je, zahvaljujuæi Evropskoj uniji, sada mnogo lak¹e putovati.
Da li znate ne¹to o srpskim romskim muzièarima, na primer, o orkestru Bobana Markoviæa?
- U Beogradu bi trebalo da upoznamo neke od va¹ih romskih muzièara. Naravno, to sve zavisi od na¹eg rasporeda, ali nadamo se da æemo imati dovoljno vremena.
Verovatno je komplikovano raditi, putovati i svirati na koncertima sa èlanovima familije?
- (smeh) Ponekad jeste, ali istovremeno nam ta èinjenica poma¾e da se na turnejama nikada ne oseæamo usamljenima.
Da li je stasala nova generacija „D¾ipsi kingsa“, va¹a deca, roðaci...?
- Na¹a deca su veoma talentovana i veæ sviraju u razlièitim bendovima, a ponekad i sa nama.
Koji koncert vam je ostao u seæanju?
- Svirali smo na toliko razlièitih mesta, ali odavno se nismo tako dobro proveli kao u Parizu pre desetak dana. Nastupili smo na stadionu „Francuska“ pre utakmice i, iako smo bili nasred terena, daleko od publike, u¾ivali smo u svirci, a navijaèi su nas doèekali sa ovacijama.
Na kraju, da li imate poruku za svoje fanove u Srbiji?
- Doðite na koncert, a mi obeæavamo da æemo napraviti pravu romsku fijestu sa juga Francuske!

Karte od 1.200 do 6.000 dinara
Èlanovi grupe, braæa Rejes i Baljardo, ¾ive u Arlu i Monpeljeu, gradovima na jugu Francuske, gde su se njihovi roditelji preselili iz ©panije 1936. godine, za vreme graðanskog rata. Njihovu muziku nazivaju rumba-flamenka, sa primesama popa, a najpoznatiji su po hitovima „Volare“, „Djobi Djoba“, „Bamboleo“ i „Bem, Bem, Maria“, i obradi èuvene pesme „Hotel California“ grupe „Eagles“. Karte za beogradski koncert ko¹taju 1.200, 1.600, 1.800, 2.000 i 6.000 dinara (VIP lo¾a) i mogu se nabaviti na prodajnim mestima „Tiket lajna“, Bilet servisa i biletarnici „Arene“.

izvor www.blic.co.yu