Najbolje (ne)prijateljice

Started by Darker, 26-04-2007, 10:43:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Darker

Најбоље (не)пријатељице

Ким Катрал и Сара Џесика Паркер, најбоље пријатељице у серији
„Секс и град”

„Дакле, стварно, шта ли је нашао на њој”, фркнула је искварцована бринета која је из сепареа једног новобеоградског сплава посматрала безбрижну, осунчану и насмејану лепотицу како се „укрцава” на палубу са младим јапијем, чије се презиме пише са неколико нула.
„Чула сам да је понављала први разред у правно-биротехничкој школи”, презриво је добацила њена пријатељица, док је сркутала прву поподневну кафу и листала свој омиљени трач-магазин.
Када бисмо убацивали по један динар у касицу-прасицу националне штедионице сваки пут када би до наших ушију дошао овакав дијалог вероватно бисмо до сада отплатили спољни дуг Србије преко Мастер карда. Злобне примедбе на рачун других припадница нежнијег пола чест су колорит женске комуникације, а када гроф де Валмонт, антијунак филма „Опасне везе” коментарише „Када једна жена гађа у срце другој – увек погађа циљ”, он алудира на чињеницу да је пречица којом се експресно стиже до тога циља – коментарисање физичког изгледа.

Иако се жене љуте када их мушкарци процењују на основу изгледа, нимало се не устежу да коментарисањем физичких перформанси понижавају своје супарнице. И док мушкарци женску популацију деле на „добре рибе” и – оне друге, жене ће прецизније од сваког лабораторијског микроскопа анализирати сваку бору и проширену пору и сваки килограм више на струковима и куковима својих познаница, пријатељица, непријатељица и случајних пролазница, а њихова „одокативна” анализа квалитета целулита и квантитета стрија на боковима других жена може да конкурише научним студијама из области естетске хирургије. 

Међу бројне примере женске несолидарности спада и бескрупулозна компетитивност. Колико сте пута само чуле реченицу – мене мој муж обожава више него њу њен, моја кућа је беспрекорно чиста чак и иза радијатора, а моја деца бриљирају у свим школским предметима! Непријатељства и етничко-територијални сукоби између свекрва и снаја прешли су у легенде. Ривалства међу сестрама видљива су у најранијем детињству. Сви знамо жене које за своје лепе, успешне и амбициозне колегинице и познанице тврде да су приватно сигурно несретне јер немају партнера.

Колико пута сте били сведоци женских коментара да је нека жена „сама крива што је муж вара или злоставља” а у елаборацији ове тезе користе аргументе типа – шета по кући са израслом косом и у растегљеној тренерци и звоца без престанка, који се обично „крунишу” неким ултрамалициозним закључком: ако не одлази од њега, онда јој шамари и швалерација сигурно пријају!

Иако припаднице женског пола, уз психологију и анатомију, међусобно деле и много болних емотивних искустава са припадницима мушког пола, у које најчешће спада и – превара, жене које љубавни троугао посматрају са стране, имају пуно разумевање за мушкарца који вара партнерку, а мало или готово нимало за жену којој је неверан.

Зашто су жене онда склоне разумевању и правдању мушких неверстава?

Катарина Ђорђевић
[објављено: 25.04.2007.]Politika

ZA sada je u sva¹tari, pratiæu kako se razvija, pa mo¾da bude preme¹tena u lj&s... :wink:

Masha

...шета по кући са израслом косом и у растегљеној тренерци и звоца без престанка... ako je muskarac u vezi sa zenom kojoj je ovo obrazac ponasanja i njom se i ozeni ne verujem da je to onda dobar razlog za svrckanje sa strane jer, covece, znao si sa kim ulazis u brak. E sad, ako je devojka dok je bila u vezi uvek vodila racuna kako ce izgledati u prisustvu svog decka i onda se i uda za njega pa promeni svoje navike verujem da to muskarcu moze smetati. Ja inace ne volim kada devojke misle da kada se udaju vise uopste ne moraju da rade na sebi u svakom pogledu.

AquArius

(ne)prijateljice,
kad ovo procitam, osecam se nedodirnuta stereotipom,
ima da se upucam ako se pretvorim u ovaj
gore pomenuti
skener, miskroskop, lajava kutija fazon

Masha

Quote from: AquArius on 26-04-2007, 11:06:08
(ne)prijateljice,
kad ovo procitam, osecam se nedodirnuta stereotipom,
ima da se upucam ako se pretvorim u ovaj
gore pomenuti
skener, miskroskop, lajava kutija fazon
Ovo potpisujem.

Dukica

А какве везе имају (не)пријатељице, ако то уопште постоји,
и правдање неверства мушкарцу?  :hmm
Ја признајем, понекад изигравам рендген... :stid:
Не коментаришем само изглед тих цица-ловарица,
него и осталих људи... :K

Darker

Meni to vi¹e lièi na ono: dok se gledate - jao, nja nja nja, maco kuco, hahahahahhaha, a kako koja zamakne za æo¹ak - drvlje i kamenje po njoj...

Masha

Quote from: Darker on 26-04-2007, 17:20:28
Meni to vi¹e lièi na ono: dok se gledate - jao, nja nja nja, maco kuco, hahahahahhaha, a kako koja zamakne za æo¹ak - drvlje i kamenje po njoj...
Ima nas raznih  :K

Dukica

Ма није то човече.. :F
Чуј иза леђа...
Једноставно волем да коментаришем нечији изглед...
и добар и лош...
Кажем и кад је добар..по мени... :>

Darker

Da da, videh danas;-)
Ko prièa o tebi, miroðijo????

Dukica

:luda..немам појма...

Али признајем да волем да коментаришем нечији изглед...
и не иза леђа...па ти види... :happy:

Smrda

pa ni ja nemam najbolje (ne)prijateljice..
ali stoji da postoje takve osobe...
samo ne znam bas koliko je takvih samo zena...
ja,na suprot ovome,znam vise lajavih muskaraca nego zena...
koji su u stanjda se lizu sa nekim,aondak iza ledja..bla,bla,bla,bla...
cisto licemerje.

btw..Dukica je ESTETA,
pa je razumljivo... :luda

Darker

Dadadada, svi ste vi mnogo fine em krasne, hehehehheheheh

Smrda

uh,ala podbadas... :batina
samo da znas...ovim ne utices konstruktivno na diskusiju.... :>

ccccc.....

vidim lose ti sa nama.... :K :K

Dukica

Него шта него фине! :F
Парекселанс, батице!

А ти као не коментаришеш иза леђа,а?

Колико видим, више је таквих менова...
Значи, бриши онај текст одозго и пиши нови... :>

Al-Jasmina

Quote from: Darker on 26-04-2007, 17:20:28
Bem te zgubljena,
kakve veze to sto ti bla bla ima sa textom...
pa ko da su svi muski izmedju sebe solidarni...
Muske(ne)prijateljice jedne :>