Silvo Plut osuðen na 40 godina zatvora

Started by Korisnicko Ime, 26-04-2007, 14:20:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Krivièno veæe Okru¾nog suda u Ni¹u osudilo je danas Slovenca Silva Pluta na jedinstvenu i maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, zbog ubistva Jasmine Ðo¹iæ iz Aleksinca novembra 2004. godine i poku¹aja ubistva Milovana Mladenoviæa iz tog grada.
"Postoje nesumnjivi materijalni dokazi da je Jasminu usmrtio Plut, kome je suðeno u odsustvu, jer se nalazi u slovenaèkom zatvoru na izdr¾avanju tridesetogodi¹nje kazne zatvora zbog ubistva Ljubice Ulèar", rekao je predsednik Kriviènog veæa Zoran Krstiæ. On je podsetio da je na licu mesta pronaðena Plutova kapa i da je DNK analizom utvrðeno da profil ubice odgovara profilu Pluta.
"Jasmina je ubijena na surov i svirep naèin", kazao je sudija, navodeæi da je usmræena pored puta, sa vi¹e uboda no¾em. Ubijenu Jasminu, Plut je ugrizao za grudi i stomak, a no¾em je pisao po njenom stomaku i butinama", naveo je sudija Krstiæ u obrazlo¾enju presude. Plut je ogla¹en krivim i za poku¹aj ubistva Milovana Mladenoviæa u Aleksincu, takoðe novembra 2004. godine, kao i za krivièno delo razbojni¹tva na ¹tetu Milene Raduloviæ i te¹ke kraðe Dragana Saviæa iz Aleksinca. Sud je oslobodio Srðana ®ivkoviæa, koga je optu¾nica teretila za sauèesni¹tvo u poku¹aju ubistva Mladenoviæa i poèinjenim razbojni¹tvima, jer kako je reèeno, njega na tim mestima niko nije video niti su utvrðeni dokazi u postupku koji bi potvrðivali njegovu ume¹anost. Otac ubijene Jasmine Ðo¹iæ rekao je novinarima da ni posle izreèene presude ne mo¾e da se otme utisku da je ubistvo njegove kæerke neko naruèio, a da je Plut bio samo izvr¹ilac.

blic

Roben

за овог пацијента сам читао у блицу
то је неки болесник и није чудо што је добио максималну казну

Darker

macane, taj Bolesnik u¾iva u Ljubljani, u njihovom cz-u, jerbo je i tamo pokokao njih par... ali ¹to ima prièice, svaka mu èast!!

Korisnicko Ime

Silvo Plut izvr¹io samoubistvo

Silvo Plut, kojeg je slovenaèki sud osudio na 30 godina zatvora zbog ubistva Ljubice Ulèar, poku¹aja ubistva Mirka Ulèara i neèoveènog postupanja prema njemu, izvr¹io je danas samoubistvo u zatvoru.
Direktor uprave za izvr¹enje kriviènih sankcija Slovenije Toma¾ Smole nije saop¹tio na koji naèin je osuðenik oduzeo sebi ¾ivot.
Pluta je na 40 godina zatvora osudilo i veèe Okru¾nog suda u Ni¹u. Plut je u Srbiji bio osuðen zbog ubistva Jasmine Ðo¹iæ u blizini Aleksinca, i drugih kriviènih dela.

blic