Kult filmovi u SKC-u

Started by Korisnicko Ime, 02-05-2007, 08:48:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Vikend kult filma biæe odr¾an od 4. do 6. maja u bioskopu "Siti Akademik" Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu, saop¹teno je iz distributerske kuæe "Megakom film".

Ciklus æe biti otvoren 4. maja mraènim trilerom "Zamrznuti kadar", u re¾iji D¾ona Simsona iz Irske, a iste veèeri biæe prikazana i komedija "Kuhinjske prièe" u re¾iji Benta Hamera, dobitnika brojnih nagrada i najbolji film po oceni publike FEST-a 2004.

Na programu su i ¹panski film "Sedam devica" Alberta Rodrigesa i vi¹estruko nagradjivani brazilski film "Bo¾ji grad" Fernanda Meirele¹a o trgovini drogom, ratu bandi i nasilnim odmazdama u najozlogla¹enijoj faveli Rio de ®aneira.

Biæe prikazan i film "Dajem ti svoje oèi" I¹ijar Bolan, dobitnik sedam ¹panskih nacionalnih "Goja" nagrada, ukljuèujuæi i nagradu za najbolji film, kao i nagrade za najboljeg glumca i glumicu i nagradu kritike na festivalu u San Sebastijanu.

Ciklus æe biti zatvoren ostvarenjem "Edukatori" Hansa Vingartera, pobednikom filmskog festivala u Minhenu 2004. godine i zvanièno najboljim nemaèkim filmom te godine.

(Beta)