Bu¹ na obuci iz bontona uoèi poseta kraljice

Started by nasty girl, 07-05-2007, 08:33:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Iako æe veèeras nakratko zaboraviti pad popularnosti zbog rata u Iraku, zbog koje je pao najni¾e od svih dosada¹njih predsednika, uz rame samo D¾imiju Karteru, D¾ord¾ Bu¹ je pred novim isku¹enjem.

Prireðuje, naime, veliki prijem za kraljicu Elizabetu u Beloj kuæi, ¹to je prva prilika za vreme njegove vladavine da se primenjuje najstro¾iji protokol. Kako provesti veèe bez pijuckanja iz plastiène fla¹e, kako ne gutati hranu, kako se ne opustiti na teksa¹ki naèin i ne nazvati nikoga nekim zgodnim nadimkom, za¹to treba izbeæi prièanje punim ustima...

Ovo su pitanja na koja Bu¹ odgovara uz pomoæ posebnog struènjaka za bonton, specijalno anga¾ovanog za ovu priliku, a trening je valjda bio dovoljan da izdr¾i bar jednu veèe. Kad je veæ kraljica odluèila da obiðe Ameriku i svojom popularno¹æu i u SAD-u mo¾da malo podigne popularnost posrnuloj vlasti.

Amerikanci vole kraljicu i zbog odliènog filma sa Helen Miren, ali pri¾eljkuju njen dolazak i zbog duge pauze: prvi put Elizabeta je posetila SAD 1957. godine, kada je predsednik bio Ejzenhauer. U Vird¾iniju je tako do¹la ponovno nakon – pola veka.

Trenutak bega od te¹kih pitanja za aktuelnu vlast pa¾ljivo se priprema, peru se prozori sa pogledom na ru¾iènjak, za svaku sobu bira se posebna vrsta ru¾a, izvlaèe fotografije sa prethodnih poseta kraljice Elizabete, pa i ona na kojoj ple¹e sa D¾eraldom Fordom. Spremna æe biti sveèana odela i smokinzi, jo¹ samo da se izbegne razgovor o ratu u Iraku, u koji æe uskoro i kraljièin unuk Hari.

Vecernji List