Blera posle ostavke ocekuju milioni funti

Started by nasty girl, 07-05-2007, 08:36:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl



Britanskog premijera Tonija Blera, posle ostavke koja se oèekuju tokom narednih nekoliko nedelja, oèekuju unosni poslovi, a 'Dejli meil' procenjuje da æe samo u prvoj godini po napu¹tanju Dauning stritra broj 10 zaraditi oko deset miliona funti [15 miliona evra].

Zato æe, tvrdi list, Bler odmah posle napu¹tanja premijerskog mesta podneti ostavku i na poslanièko mesto kako ne bi morao da prijavi taj novac. Tako æe Bler biti prvi britanski premijer u poslednjih 60 godina koji æe napustiti i poslanièki status.

Londonski list saznaje da æe najveæi deo novca u prvoj 'postpremijerskoj godini' Bler zaraditi od raznih anga¾mana u velikim kompanijama kojima je kao premijer èinio usluge, zatim od akontacije za memoare i govore u Americi.

Samo za govore u SAD Bler mo¾e godi¹nje da zaradi oko 2,5 miliona funti. Oèekuje se da æe mu glavni partner u tom poslu biti biv¹i amerièki predsednik Bil Klinton.

Prema britanskim zakonima, biv¹i premijeri, pa tako i Bler, automatski dobijaju godi¹nju penziju od 117.500 funti i svake godine dodatnih 90.000 funti dr¾avnog novca za odr¾avanje ¾ivotnog standarda.

Uz to, do kraja ¾ivota ima pravo na besplatne telefonske razgovore, kancelarijske tro¹kove, slu¾beni automobil sa vozaèem i obezbeðenje, ¹to sve dr¾avu ko¹ta oko 1,5 miliona funti godi¹nje.

RTS

Al-Jasmina


Darker

Next time this year, i'll be... Bler!:-)