Dafina uhap¹ena u ©vajcarskoj

Started by mikele, 12-05-2007, 11:26:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Dafina uhap¹ena u ©vajcarskoj
(http://nono9.us)

Dafina Milanoviæ, nekada¹nja vlasnica „Dafiment banke“, uhap¹ena je u ©vajcarskoj zbog kriviènog dela koje je poèinila u Cirihu, saznaje „Blic“.

Za sada nije poznato za ¹ta Dafinu sumnjièi ¹vajcarska policija i kakva je sudbina postupka koji se protiv nje vodi u beogradskom Okru¾nom sudom.

"Dok ne saznamo razloga zbog kojih je Dafina Milanoviæ uhap¹ena u ©vajcarskoj, ne mo¾emo da komentari¹emo kako æe se odvijati postupak pred na¹im sudom", izjavio je zamenik okru¾nog tu¾ioca u Beogradu Aleksandar Milosavljeviæ, koji zastupa optu¾nicu protiv Dafine.

U Srbiji se nekada¹nja vlasnica „Dafiment banke“ tereti za prisvajanje skoro 20 miliona maraka, milion dolara, 510.000 ¹vajcarskih franaka, 10 miliona ¹ilinga i 200 miliona lira.

Optu¾nica protiv nje je podignuta 2003. godine, a sudjenje je poèelo u januaru naredne godine u beogradskom Okru¾nom sudu pred veæem sudije Zorana Zvonara.

Prethodno, zbog neodazivanja na pozive istra¾nog sudije, za Dafinom je 2002. godine bila raspisana Interpolova poternica. U decembru naredne godine, ona je po nalogu na¹ih vlasti uhap¹ena u nemaèkom gradu Cvajbrikenu i posle nekoliko meseci izruèena Srbiji. Posle dva meseca pritvora u Okru¾nom zatvoru, Dafina je pu¹tena na slobodu, ali joj je oduzet paso¹ i ogranièena sloboda kretanja.

Dve godine kasnije, Okru¾ni sud je na predlog njenih branilaca doneo odluku da se Dafini odobri izdavanje isprava zbog putovanja. Opravdanje za to, kako je navedeno u zahtevu, bilo je „regulisanje potra¾ivanja u cilju obe¹teæenja ¹tedi¹a“.

Dafina se, u medjuvremenu, iako te¹ko obolela, uredno odazivala na pozive suda. Mediji su, medjutim, nekoliko puta objavljivali informacije da je Dafina pobegla iz Srbije u inostranstvo, ¹to je ona svaki put demantovala. Nekoliko puta putovala je u Italiju, Norve¹ku...

U Okru¾nom sudu su, kako „Blic“ saznaje, planirali da se postupak protiv biv¹e vlasnice „Dafiment banke“ okonèa do kraja godine.


(MONDO)