STA DRUGO UPISATI ...

Started by pipi_duga_carapa, 28-06-2006, 21:05:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pipi_duga_carapa

posto smo ovu temu zapoceli, ali na pogresnom mestu, ja reko da otvorim temu za diskusiju o tome (; da nam Bred ne bi opet zakljucao jos neku temu ;p (mnogo si stog mod (: )
p moze da se ide i na fizicku hemiju i na hemiju - uvek ostane dosta mesta ...
cula sam to za fiz.hem. imali su ~prezentaciju u nasoj skoli i fakultet zvuci mnogo tezak, pogotovo kada sam pogledala predmete ... ali je bas zanimljiv (: posebno onaj smer biofizicka hemija (:
znaci sada bi nam se verovatno priznala samo 3, bez sociologije ...
hvala na informacijama u svakom slucaju (; (odnosi se na perecu (: )

yeca

da naravno, ali uvek trebate da se vodite i onim od èega æete da ¾ivite i kako??
fizièka hemija mora mnogoooooo da se voli da bi se upisala, zato pamet u glavu ako je veæ do sad niste utrpali u istu  :wink:

pipi_duga_carapa

pa fiziko-hemicari su trazeni (; jer ih gotovo nema ...
mora da se voli da bi se zavrsila, lako je upisati (;
heh moguce da nismo (: (8

evo sad gledah, sa hemije bi se priznala 4 ispita : mata, fizika, neorganska i analiticka ...
(ne mogu da menjam, tj spajam poruke, mnogo mi spora veza ...)

Bred

Gde je to trazeno? Ja sam cuo da ih traze samo u inostranstvu

lijepa bosanka

Nemojte se zaludjivati fizièkom hemijom,atomskom fizikom ili hemijom.....UPI©ITE TEHNOLOGIJU!!!!!
Govorim ovo iz liènog iskustva!!! Mnogo je dobar fakultet,a uz to vam se ako odluèite da upi¹ete farmaciju svi ispiti priznaju,naravno oni koje imate na farmaciji!!!! Tamo uvijek ostane mjesta....Ja sam prenijela bodove sa farmacije prije èetiri godine....i upisala tehnologiju na bud¾et,a na farmi s tim bodovima nisam ni na samofinansiranje mogla.....
Super je dru¾enje....iako sam pre¹la na farmaciju jo¹ uvijek sam u kontaktu sa dru¹tvom sa tehnologije....i oni su isto "neuspjeli farmaceuti",tako ih ja zezam,koji nisu htjeli da poku¹aju da ponovo upi¹u farmaciju.....a sada su ili treæa ili èetvrta godina tehnologije.... postoji tamo smijer i farm.tehnologija ako sam dobro informisana!!!!

Nemojte samo da odustajete....upi¹ite ne¹to.....bitno je samo dobro odreagovati u tim te¹kim trenucima.....moramo biti jaki!!!! :wink:

pipi_duga_carapa

jeste u inostranstvu isto (; ali i kod nas, sad ne znam da ti navedem tacno gde (zaboravih, ali one devojke na prezentaciji su me prilicno ubedile;p), ali cu videti da saznam, pa da ti javim (;

to sve zavisi od generacije kakvo ce drustvo da ti bude ... i fizka hemija i hemija moze da se upise isto kao i tehnologija u drugom roku ... tj jos u prvom, ima poseban termin ... zavisi sta ko voli ... ja bih isla na hemiju, jer zbog nje i upisujem farmaciju (;
postoji taj smer, a odlucujes se tek na 3 godini, cini mi se ...
zavisi sve od toga sta ko zeli (; i zbog cega upisuje farmaciju (;
ali hvala na info (;

katarina

Sta god da upisete, cime god da se bavite u zivotu, bitno je da to VOLITE i da to ima neki smisao.
Cega god da se dohvatite, dajte sve od sebe i budite UVEK za nijansu bolji od drugih koji se bave istim poslom. Uspeh ce doci, kad tad!

lijepa bosanka

Na tehnologiji takodje ima¹ hemiju.....op¹tu i neorgansku i koja je jedno 5x te¾a nego na farmaciji,takodje i fizièku hemiju....i analitièku hemiju.... :> :> I ja sam voljela i hemiju....i biologiju i sve....ali sve je to drugaèije na faxu.... :wink:
Nisam mislila ni¹ta lo¹e....samo sam te posavjetovala,jer sam pro¹la kroz sve to.....
I kada nisam znala ¹ta da radim,jedna profesorka sa farmacije mi je savjetovala da upi¹em tehnologiju,jer je to "najnormalnije" od svega ¹to se nudi.....

Na drugoj godini se opredjeljuje¹ za smijerove.....ali ti se do tada mo¾e¹ prebaciti na farmaciju....mislim izadje¹ ponovo na prijemni.... :ohwell:

mima87

Ja sam polagala sad i na tehnologiji, cisto da bih bila sigurnija! Test je bio laganica stvarno, nije trebalo vise od pola sata da se uradi(mislim na hemiju)! I sad sam upala na budzet i tamo i na farmaciji! Ali mislim da je najbolja moguca alternativa farmaciji tehnoloski definitivno, s'tim sto mi se cini da je mnogo tezi od farmacije!

lijepa bosanka

Jeste te¾i je....ima vi¹e matematike.....
A prijemni im uvijek bude smije¹an.....ja kad sam upisivala bilo je pitanje:"Na je simbol za....." i takvog tipa,ali zato kad upi¹e¹ ima da se po¹teno namuèi¹!!!! Ipak je to tehnièki fakultet....koje ja izuzetno cijenim....

willie the scot

na pmf moze da ode neko 1.neobavesten 2.streber iq190 3.kreten.dalje od pmf-a...zazalices.imam mnogo drugova na pmf-u,svaki prica istu pricu...

pipi_duga_carapa

joj bwe nisam ni ja mislila da si ti mislila nesto lose (; ja sam samo rekla da je i na pmf-u slicno (;
znam, i hvala na savetu (; samo sam cisto rekla sta ja mislim, mada ja nikada nisam imala nekakav kontakt sa tehnologijom, da bih mogla da sudim o njoj (;
hihi ... najnormalnije (: moguce, kazem ne znam gotovo nista o tom faxu, osim sto sam videla predmete, nikada me nije privlacio (: nije mi bio ~zvucan~ (8 pa se nisam ni raspitivala o istom ...
ja onda pobrkah nesto ... bas sam mislila da je na 3. roll ...
nebitno ... mislim ja sam 'upala' na farmaciju (: ali hvala na savetima (;
a da, sto se hemije tice - da znam da je drugacije na faxu ... ali ja ne volim hemiju kao predmet, ja volim hemiju kao Nauku (;

svi ti ~teski fakulteti (mada ja smatram da je svaki tezak;p samo zavisi sta tacno ...), nemaju ogromnu navalu, pa su im prijemni da mozes da ih polozis a da ni ne procitas nista ...

a sto je pmf toliko uzasan? i koji smer?
p.s. ti mislis da su tvoji drugovi kreteni ;p salim se (;

yeca

ljudi, alo, morate birati praktiène nauke...
pmf nikako nije praktièan (jeste u domenu privatnih èasova iz fiz, mat i hem ¹to ne raèunam)

tehnologija je ok, nije lagana ali pored toga ¹to je farmaceut mnogo vi¹e cenjeno zanimanje, tehnologija i farmacija ne mogu jedno bez drugog..
farmacija je meni prefinjenija... sofisticirana!!! i apsolutno mi se svidja, sve vi¹e i vi¹e..

Nisu stari bez veze rekli: "poslednje pare se daju za 'leba i lekove" (bez mesa se mo¾e:)

Vampire 666

pmf je super za teorijsko bavljenje nekom naukom....a farmacija je primenjena nauka...uglavnom...

katarina

Ma zanat u rukama, u svakom slucaju!