Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 83 Guests are viewing this topic.

Adonis_Vernalis

@ Darker:

zaista je tako ko sto rekoh... Nema veze, i ti i ja vrlo dobro znamo ¹ta je po sredi: ono ¹to mene zvekne po lobanji, tebe æe mo¾da zagolicati i nasmejati, kao i obrnuto. De gustibus... i tako dalje... Nisam ni ja imao nikakvih zlih namera, tako da je sve u redu...

Nego, kad si pomenuo ono "svinje su debele, knjige su obimne"... zaista si u pravu... Dozvolio sam sebi da se poslu¾im uobièajenom, a ne knji¾evnom varijantom... Supa od paradajza je lepa zato ¹to je crvena, a inaèe je ukusna... ali, ponestaju mi reèi, a Standardni reènik srpskog jezika nikada neæe biti objavljen... Kako ide obrnut sluèaj? Tanki su koncii, a knjige....? Neobimne? Malog obima? Opisno... previ¹e reèi za moj ukus.

Izvinjavam se svima na off-u... Samo sam poku¹ao i, nadam se, uspeo da zagladim jedan naborani meðuljudski odnos :)

zoe

@Darker

Super sto trpas Balasevica i Disa u isti kos! Kad si u stanju da to uradis, nije ni cudo sto Disa smatras patetikom! Jedini nacin da se izvuces je da kazes da nisi mislio na Disovu poeziju vec na Sandrine i moje postove......

Adonis_Vernalis

Zoe,

nemoj se nervirati. Nije Darker strpao Bala¹eviæa i Disa u isti ko¹, veæ je, na¾alost, Sandrine i tvoje postove obojio patetiènim bojama. Nepotrebno, jer ste i ti i Sandra birale reèi kako biste svoja oseæanja ¹to preciznije i ¹to lep¹e izrazile. I to ste zaista tako i uradile. Tanano, precizno, lepo....

Darker,

i ja volim da istinu zveknem meðu rogove. Ko pre¾ivi, prièaæe. Ali, iako po¹tujem tvoju pankersku du¹u (izvini ako sam proma¹io tvoju muzièku provenijenciju, ali ja se seæam izvornog panka osamdesetih godina, tako da mi to sve pomalo lièi), iako zaista smatram da je tvoj gnev ne samo opravdan, nego i neophodan, iako smatram da je tvoja energija jedina hrana koju æe tvoja generacija jo¹ dugo tro¹iti, zaista ne smatram da je re¾anje jedini autentièni vid ispoljavanja emocija. No hard feelings. Kao ¹to je tvoje prisustvo ovde neophodno, tako nam trebaju i Sandra i Zoe. I to je sve ¹to hoæu da ka¾em... Polemiku prekidam. Ostaæu nem kao kamen.

Darker

Quote from: zoe on 18-08-2006, 09:32:08
@Darker

Super sto trpas Balasevica i Disa u isti kos! Kad si u stanju da to uradis, nije ni cudo sto Disa smatras patetikom! Jedini nacin da se izvuces je da kazes da nisi mislio na Disovu poeziju vec na Sandrine i moje postove......
Nisam mislio na disa nego na Sandrine i tvoje postove :angel: :angel: :angel: :angel: :K :K :K :K
QuoteAli, iako po¹tujem tvoju pankersku du¹u (izvini ako sam proma¹io tvoju muzièku provenijenciju, ali ja se seæam izvornog panka osamdesetih godina, tako da mi to sve pomalo lièi), iako zaista smatram da je tvoj gnev ne samo opravdan, nego i neophodan, iako smatram da je tvoja energija jedina hrana koju æe tvoja generacija jo¹ dugo tro¹iti, zaista ne smatram da je re¾anje jedini autentièni vid ispoljavanja emocija. No hard feelings. Kao ¹to je tvoje prisustvo ovde neophodno, tako nam trebaju i Sandra i Zoe. I to je sve ¹to hoæu da ka¾em... Polemiku prekidam. Ostaæu nem kao kamen.
gre¹i¹, ovaj, gre¹i¹ ¹ilno ¹inko :> :> Uop¹te nisam gnevan, samo sam rekao:fuj!Dosta patetike! Volim kad se prièa o oseæanjima, ali treba biti umetnik pa izbeæi patetiku :>
I ne re¾im, ¹to sandraD. reèe u mojoj natalnoj karti, ja sam romantièni kralj :> :> :>
E pa sandra: :cvet :cvet :cvet

zoe

E sad ti je oprosteno, romanticni kralju! :K

V

Jedna pitka knjiga koja ce vam oduzeti par dana a pritom razjasniti tok filozofske misli od antike do XX veka, i koju bi ja 'ladno za srednjoskolski udzbenik filozofije je "SOFIJIN SVET" Justejna Gordera.Mislim da je pogodio nacin kako pribliziti filozofiju i onima koji se za nju bas i ne zanimaju ili im nije previse interesantna.Sto rece moj drug jednom prilikom, u jednom posebnom stanju duha i tela( :PI):"E svaka ti cistacica,Justejne!"

Al-Jasmina

I ja bih je za udzbenik... !!!!!!!!
Filozofija je u srednjoj bila biografska istorija...
I jedino dobro je bilo sto je profa bio laponac pred penzijom pa je vecito odvaljivao nesto

canin

svi profesori filozofije odvaljuju neke strahote nama je direktor bio profesor filozofije i nikad nije sastavio recenicu a da mu se nisu svi koji su je culi smejali

Darker

Quote from: V on 18-08-2006, 23:11:20
Jedna pitka knjiga koja ce vam oduzeti par dana a pritom razjasniti tok filozofske misli od antike do XX veka, i koju bi ja 'ladno za srednjoskolski udzbenik filozofije je "SOFIJIN SVET" Justejna Gordera.Mislim da je pogodio nacin kako pribliziti filozofiju i onima koji se za nju bas i ne zanimaju ili im nije previse interesantna.Sto rece moj drug jednom prilikom, u jednom posebnom stanju duha i tela( :PI):"E svaka ti cistacica,Justejne!"

Nama je profesorka Logike u 3. godini(koja je predavala i filozofiju u 4.) preporuèila da je proèitamo za raspust, veæina je poslu¹ala i nije se pokajala. ©to bi adonis rekao - izmenila mi ¾ivot(a nije mi izme¹ala boje kiselinom :> :> :>)

V

Quote from: Darker on 19-08-2006, 13:21:26
Quote from: V on 18-08-2006, 23:11:20

Nama je profesorka Logike u 3. godini(koja je predavala i filozofiju u 4.) preporuèila da je proèitamo za raspust, veæina je poslu¹ala i nije se pokajala. ©to bi adonis rekao - izmenila mi ¾ivot(a nije mi izme¹ala boje kiselinom :> :> :>)

I nama je na pocetku cetvrte profesor preporucio isto to...opuse Platona,Aristotela ponesto od Dekarta,Spinoze,Kanta svakako, i naravno Hegela s primesama Marksa i nezaobilaznim Niceom. :shock 

Al-Jasmina

Platonova Drzava ima mnogo dobre ovaj momente... :>
Mislim na zivot cuvara...
Covek je imao progresivne ideje iz genetike nema sta!

Adonis_Vernalis

Upravo mi je saka dopala jedna interesantna knjiga. Napisala ju je Sanja Domazet, koja je za tu knjigu vec dobila nagradu "Zensko pero", a pise ko musko, u najboljem smislu te reci... Knjiga se zove "Ko place". Glavni likovi su bogovi, Eros, Tanatos, nas Bog, raznorazni, ali se oni nesto i ne pominju. Uglavnom se pominju sudbine nekih zena, razbacanih po proslosti i sadasnjosti, kojima se ti bogovi igraju... i pominju se njihove tragicne sudbine, nastale zato sto se neko od gore zaigrao... Ima tu i muzike, i Mocarta... a najbolje se cita upravo uz njegovu muziku (recenica iz recenzije, kojima, po definiciji, ne verujem, ali zaista je tako... ovoga puta).

Ova knjiga je, barem meni, lekovita. Nazirem i sebe u njoj, ponegde, ponekad.

Darker

Kao Boga ili kao ¾enu? :> :> :> :> :>

Coolgemini

QuoteJedna pitka knjiga koja ce vam oduzeti par dana a pritom razjasniti tok filozofske misli od antike do XX veka, i koju bi ja 'ladno za srednjoskolski udzbenik filozofije je "SOFIJIN SVET" Justejna Gordera.Mislim da je pogodio nacin kako pribliziti filozofiju i onima koji se za nju bas i ne zanimaju ili im nije previse interesantna.Sto rece moj drug jednom prilikom, u jednom posebnom stanju duha i tela( ):"E svaka ti cistacica,Justejne!"

Nisam procitao ''Sofijin svet'',ali verujem da je jako slicna jednoj njegovoj drugoj knjizi koja mi se jako dopala..Zove se ''U jednom ogledalu,u jednoj zagonetki''...knjiga je isto protkano filozofsko shtivo kroz razne psihicke i filozofske momente...Veoma je srzno i generalno zahvatila glavnu filozofsku smisao-egzistenciju i zbog toga je preporucujem.. :angel:

Adonis_Vernalis

@ Darker: ni kao Boga (jer se oni kao likovi u toj knjizi ne pojavljuju... samo posledice njihovih dela), ni kao zenu... mada sam u nekim njihovim postupcima i razmisljanjima prepoznao neke svoje postupke i razmisljanja.

Procitajte je, ipak. Mozda ce vam se dopasti, a sigurno necete zaliti za vremenom koje ste utrosili citajuci je. Ja sam iz te knjige prepisao par citata, sto odavno nisam radio, verujte mi...