Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 47 Guests are viewing this topic.

chicio

ne mogu da uhvatim, jel ima nko neshto o farmaceutskom marketingu

chicio

a hit sajma je PAKLENA POMORANDZZA sa novim prevodom 21. poglavlja

dyki

Quote from: Darker on 28-10-2006, 22:16:18
Quote''VJESTICE ILI SVETICE''-ISIDORA BJELICA,
Tu ¾enu treba spaliti na lomaèi u spomen ve¹tica iz Harlema!!

nista vise reci nego  :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog Macane,  :Bog :Bog  :)

Quote from: Maslacak on 29-10-2006, 19:23:28

Ja sam danas bila na sajmu...nisam imala nesto para da se troskarim...ali kupila sam "Price vetra i meseca", japanski pisac, ne znam ime, nije mi ovde knjiga... u pitanju je "9 pripovedaka o natprirodnom" :happy:
To me je bas zainteresovalo...nikad nisam citala nista japansko... :~

Aj' kad procitast pusti post kakva je, ako se navuces na Japan mogu da ti preporucim Zlatni Paviljon, cini mi se Yukio Mishima ili tako nesto

willie the scot

paklena pomorandza :Bog
...video sam na sajmu kompletnog dostojevskog u 35 tomova-150 evra...jedva sam se obuzdao...
jel citao neko temeljnije remarka?procitao sam "ljubi bliznjeg svog",smesten je u nacisticko vreme pa malo smara tom tematikom koja je prezvakana milion puta i u literaturi i u filmovima...jel citao neko "na zapadu nista novo"?

Maslacak

Remarka je citala moja mama i obozava ga... :>
Ja nisam. Ali koliko ja znam, on je uglavnom i pisao o II ratu... Plus, mama kaze da su mu sve knjige iste, i posto je progutala ceo komplet, vise uopste ne zna koja je koja :K
Meni nikako da dodje na red... zato sto ga nemam u kuci, a trenutno i u kuci imam tonu knjiga koje nisam procitala...
Ne moze se sve stici :(

jelenasoldo

"... no ko je taj ¹to ume da svira, i ako ume, ¹to mu to vredi? Da li je veliki mrak zbog toga manje mrak, jesu li pitanja bez odgovora zbog toga manje bezizgledna, pali li oèajanje sa veèite nepotpunosti zbog toga manje bolno, i mo¾e li se ¾ivot time ikada objasniti i uhvatiti i pojahati kao pitom konj, ili je on vazda silno jedro u oluji, koje nas nosi i koje nas, kad ga poku¹amo uhvatiti, baca u vodu? Ponekad je preda mnom praznina koja kao da se pru¾a do usred zemlje. ©ta je ispunjava? Èe¾nja? Oèajanje? Sreæa? I kakva? Zamor? Rezignacija? Smrt? Za¹to ¾ivimo? Da, za¹to ¾ivimo?"

E. M. Remark: "Crni obelisk"

Divno je sto ste ga se sjetili,ja sam procitala svih 11 knjiga i svaka mi je na poseban nacin draga..ajd ako moram da izdvojim sem ''OBELISK''-a,''TRIUMFALNU KAPIJU''.......
Prije par dana sam procitala prvi put Kis-''GROBNICA ZA BORISA DAVIDOVICA'',a imam je citav zivot u kuci.

Adonis_Vernalis

Da... Remarka smo svi zaboravili... Ima jos jedan, kog smo smestili u istoriju... Lajos Zilahi... Secam se vremena kad sam kupio sabrana dela L. Zilahija... bio sam cetvrti osnovne... Dosao akviziter i balavurdiji prezentovao neke knjige... ja se zalepio za ovaj komplet... Mama i tata rekli: ne moze! Skupo! A sin krenuo da place... Retko ko je imun na muske suze, makar to bile i suze golobradog decaka...

Elem, od tada imam "svog" Zilahija... Ararat... Samrtno prolece... Voda nesto nosi... Patetika? Ah, da.. Moze biti. Ali, u to doba, Madjari su se, inace skloni suicidu, ubijali zbog tih knjiga, kao i zbog cuvenih madjarskih romansi... U to doba, voda je uvek nesto nosila...

zoe

Quote from: Adonis_Vernalis on 03-11-2006, 12:42:56
Ali, u to doba, Madjari su se, inace skloni suicidu, ubijali zbog tih knjiga, kao i zbog cuvenih madjarskih romansi... U to doba, voda je uvek nesto nosila...

Traurig Sonntag...

Adonis_Vernalis

:wink: Upravo tako, Zoe...

I hvala, jo¹ jednom...  :cvet

3OPAH

Traurig Sonntag...

Trauriger Sonntag

Izvini...

...ali morao sam.  :stid:   :stid:    :stid:

Inace zivele knjige.   :ziveli

zoe

ОК, јесте тако деклинација...али мени се чини да ипак...ма нема везе... Извините за  :OFF

Maslacak

Ja sam od Zilahija citala Kad dusa zamire...
tragicno...tuzno...sumorno...tako poznato...ali i lepo...

Smrda

Quote from: willie the scot on 02-11-2006, 18:34:35
paklena pomorandza :Bog
...video sam na sajmu kompletnog dostojevskog u 35 tomova-150 evra...jedva sam se obuzdao...
jel citao neko temeljnije remarka?procitao sam "ljubi bliznjeg svog",smesten je u nacisticko vreme pa malo smara tom tematikom koja je prezvakana milion puta i u literaturi i u filmovima...jel citao neko "na zapadu nista novo"?
ja ga volim.. i jeste uglavnom isto vreme.II rat...
senke u raju.....nezaobilazno....

Alnus Glutinosa

sklopih malopre... Idi, vreme je -Marija Jovanovic
...Dzoni (B.©.), SFRJ, Ljubav, Zoran (Vamp, sva se stegnem, kad vidim sliku u potpisu)...

cvjetic

meni se jako dopala ''majstor i margarita'',iako je mnogima  :`?,mene je odusevila!takodje,''upotreba coveka''aleksandar tisma,za koju nisam nasla istomisljenika..