Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 85 Guests are viewing this topic.

jecapereca

Pre neki dan sam procitala "Kao da se nista nije dogodilo" M. Jovanovic i dopala mi se knjiga, samo je tuzan kraj.Neko je vec pomenuo ovu knjigu u prethodnim postovima.

aziraphale

"Prokletstvo izglednele klase", drama Sema ©eparda.

zoe

"Мађионичар из Лублина", Исак Башевис Сингер.

Има нечег заједничког са делом Достојевског, "Злочин и казна". Чак је згодно и за поређење! Заправо, јааако занимљиво за поређење!

Препорука: прочитати! :)

pig_am_am

"Majstor i Margarita" Bulgakov

Maslacak

Lovac na zmajeve, Haled Hoseini

Knjiga sa sajma..."progutala" sam je na moru :>

neverovatno teèno, i pitko pisanje bez suvi¹ne patetike
i neobièna tematika (Avganistan)
iako knjiga ima nedostatke (pisac ipak ¾ivi u SADu :K)
jedna od retkih savremenih knjiga koja me je baa¹ ponela
i odnela na neka daleka mesta
u kojoj sam potpuno u¾ivala
a èak posle i razmi¹ljala o njoj :wink:

katarina

Jel ima neko da preporuci neki lep istiniti putopis ili biografiju? Ne volim knjige koje presipaju iz supljeg u prazno...

Maslacak

Isidora Sekuliæ - Pisma iz Norve¹ke :) (putopis)

katarina

Citala, ali daaavno daavno! Mogla bih da se podsetim!

Al-Jasmina

Biografija Dzingis Kana
ne mogu da se setim autora :>

aziraphale

Quote from: katarina on 08-08-2007, 22:22:40
Jel ima neko da preporuci neki lep istiniti putopis ili biografiju? Ne volim knjige koje presipaju iz supljeg u prazno...

kristof ransmajer "uzasi leda i mraka".

Enea

Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, Nikolo Amaniti

,, Gde je Iskjano Skalo? Autor ga do tancina opisuje i situira u siru okolinu Rima, podsmevajucji se jos jednom opstem mestu o netaknutim ruralnim sredinama kao autenticnim cuvarima vrednosti u doba ove nase post- postmoderne papazjanije. Iskjano Skalo je mentalni prostor zagusljive italijanske provincije u kojem je religija neobavezujucji privezak kojim se ipak mase, porodica mesto pritajene agresivnosti, a skola pretnja za svoje nezasticjene polaznike. Citalac se u taj prostor uzivljava, simpatise ga, smeje se; tragedija nastaje iznenada, mada je sve upucjivalo na nju pre nego sto je nepodnosljiva lakocja postojanja sve uravnila. "

* nekoliko razlicitih sudbina, koje se pred kraj romana stapaju u jednu; pa i tih nekoliko glavnih junaka nestaje, ostaje samo jedan...

* od <3 preporucujem

* a sam autor likom podsecja malo na D. macana =)

Adonis_Vernalis

Geri Dzenings. "Astek"... wow... sto vise citam, sve sam gladniji...

Al-Jasmina

E ima onaj putopis- Caj u Purdi
cini mi se,
na radiju je citan i meni je bilo zanimljivo...
Putopis kroz arapski svet

katarina

Uuu to mi se vec svidja!

Al-Jasmina

Knjizicu je pisala kanadjanka koja se venchala s best frendom da bi obisli arabiju,afganistan,etc. Meni se dopalo sto opisuje kako taj svet izgleda iz ugla osobe koja tamo putuje busom.. :D