Pomoc za decu iz Zvecanske

Started by mare, 29-06-2006, 00:13:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mare

Htela bih da dam mali predlog u vezi sa akcijom za decu iz Zveèanske. Tamo volontiram godinu dana, poma¾em kada je ruèak, izvedem neko dete napolje i sva¹ta ne¹to, pa bih samo malko skrenula pa¾nju na to ¹ta im je neophodno. Ono ¹to sam videla je da imaju mnogo, mnogo igraèaka, garderobe, mada  toga nikad dosta, ali znaèila bi im kozmetika ba¹, ba¹. Na spratu sam gde su bebe i tamo koriste obiène pelene koje se iskuvavaju, a ne pampers, jer je skup,a desi se da im fali Pavloviæeva ili neka druga krema. Kupaju ih ili sapunom ili nekom kupkom, kada je imaju. Fizioterapeutima treba bebi ulje, jer ih masiraju sa tim dok rade ve¾bice.To je to, otprilike. Mislim da su igraèke super, ali da je dobro nabaviti im i kozmetiku, koliko se mo¾e. Jo¹ samo ovo. Nisam videla da koriste cucle, pa to nije potrebno, jer ima dosta dece i ne mogu da kontroli¹u kada kome ispadne i slièno. Nadam se da sam malo pomogla. Ako treba pomoæ krajem akcije oko no¹enja, zovite me, a i ranije, naravno. Deca su predivna!

Imam i neke fotografije, ako vam trebaju zbog akcije!

Izvinjenje ako sam ovo isprièala na pogre¹nom mestu.

vladimir

Svaka cast, Mare!!!!Ovo uopste nije pogresno mesto, naprotiv. :V :V :V

AquArius

Je l' akcija mozda na faxu? Znam da se uvek moze direktno odneti tamo.

pereca

Na faksu je u toku akcija prikupljanja novcane pomoci deci iz Zvecanske.
Svoj prilog mozete ostaviti u kutiji koja se nalazi u holu fakulteta, pored ulaza u studentsku sluzbu.

mare

Hvala, Vladimire! Prvo sam temu pokrenula na nekom levom mestu, pa su mi je ovde prebacili i zato sam se izvinjavala! Baj, baj

pekmez

tu informaciju treba reæi i farmaceutskim kuæama koje proizvode.

Darker

Ma od toga ni¹ta, moæ je u nama, malima, jedino mi mo¾emo ne¹to korisno da uradimo... Oni ako uz to ne udenu neku reklamu, mrka kapa... >:D

yeca

Na¹ skromni doprinos æe sigurno znaèiti i svaka èast pokretaèima akcije i svima koji su istu podr¾ali ali hm... od kada znam za taj dom i decu iz Zveèanske, ja mislim da koliko su para i para dali svi ljudi kojima je i ole stalo da taj dom na ne¹to lièi, on bi do sad trebao da izgleda u najmanju ruku kao Centar u Hjustonu (koji je neko te¹ko jebozovno zdanje sa aparatima najnovije tehnike - ludilo totalno..) a iz godine u godinu isti problemi...

Ja ne znam za vas, ali ja jesam u vi¹e navrata (i to traje veæ godinama) èula da direktor, naèelnik (¹ta god) te ustanove je dobar deo tih para prigrabio za sebe i da se zna da ima ne-znam-ti-ni-ja kakve kuæe sa sve bazenima...

Mislim, èim se prièa, ima i istine...

Tako da mislim da je najbolje da se kupe sve stvari neophodne za njih i da se to direktno odnese. Po¹to imamo insajdera, na¹u mare, tim pre!!

mare

Sla¾em se skroz da je bolje kupiti im sva¹ta neophodno za te pare nego novac dati ili uplatiti nekom na raèun.
Nemam pojma za te prièe oko direktora, ali ¹to je sigurno, sigurno je. Deèica imaju dosta igraèaka, jer im to veæina ljudi poklanja i kupuje, ali èesto osoblju zafale sredstva za rad, poput te kozmetike, mada sam se ja vi¹e osvrnula na najmladje kojima je ta kozmetika ba¹ neophodna. Tamo su deca i od 4, 5 godina i njima je sigurno zanimljivije da dobiju neku igraèku nego pavloviæevu. Trebalo bi taj  novac rspodeliti, ali je i nemoguæe nadoknaditi ba¹ sve ¹to im fali. Usvakom sluèaju akcija je za pohvalu bilo ¹ta da se kupi, jer im je sve potrebno. Poslaæu vam koju slièicu da vidite kako su maleni!

mare

Razgovarala sam sa pedagogom iz Zveèanske i rekla mi je da su im ba¹ potrebne slikovnice, tako da i to nije lo¹a ideja. Bilo bi lepo da me zovnete kada vam bude trebala pomoæ ili æu se ja veæ sama raspitati. Baj, baj

pereca

Do sada je skupljeno oko 10.000 dinara. A moze to i bolje, fakultet ima oko 3000 studenata, a gde su zaposleni. Tako da ova cifra i nije bas reprezentativna. Mada je svaka pomoc dobrodosla.

mare

Evo par slièica, da ih ne zaboravimo:

Bred

vladimir

Super su klinci.Kako se postaje volonter, odnosno kako si ti pocela da se bavis time i gde se treba javiti ako neko zeli da volontira u Zvecanskoj?

mare

E, veæ su me neki pitali za volontiranje, pa æu sada ukratko i ovde objasniti. Moja drugarica je radila u jednoj humanitarnoj organizaciji i saradjivala sa Zveèanskom, a ja sam je, po¹to ba¹  mnogo volim decu, zamolila da mi sredi razgovor sa nekim iz Centra. To nije bio problem. Tamo sam se dogovorila da idem 2 puta nedeljno od 9 do 12 i da im veæ nekako poma¾em.  U poèetku je to i¹lo tako, a kasnije sam ja broj odla¾enja poveæala i ba¹ se zbli¾ila sa nekom decom, a posebno sa malo garavom. Sada ima dosta vojnika na civilnom, koji su tamostvarno od koristi i koji dosta poma¾u, tako da sam rekla i devojkama koje su se raspitivale, da æu razgovarati sa pedagogom  da vidim da li je gu¾va i da li im je pomoæ volontera potrebna. Javiæu svakom ko je zainteresovan.

Samo da dodam, ¹to se obaveza tièe, njih ne¹to i nema. Ja sam izvodila decu u dvori¹te, dru¾ila se sa njima, a kada je ruèak onda sam pomagala sestrama da ih hrane. I to je to!