Pomoc za decu iz Zvecanske

Started by mare, 29-06-2006, 00:13:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vladimir

Extra!!!
Sve pohvale za to sto radis!!! :)

mare

Hvala, Vladimire! Meni je to u¾ivanje.

milena

Bravo, Mare, svaka ti cast! I ja obozavam decu tako da mi sve ovo zvuci sjajno!!

Adonis_Vernalis

Otkad imam svoje, tudje (napusteno) me pogotovo pogadja...

Mali andjeli, nikom krivi, a ostavljeni...

A onaj prozirni sanduk na nasem faksu je prazan. Da li zato sto je proziran, ili zato sto je prazan? Ili je leto krivo za sve?

sandric

Ja ipak mislim da je vecina ljudi humana samo na recima.I mene je pogodilo sto je kutija na faxu prazna ...Zar je mnogo ubaciti bar 100 dinara kada taj novac i onako potrosimo na gluposti...Nekom to malo mnogo znaci...

Jovana86

svaka cast za ovo.ja bih rado bila volonter.obavesti nas ako treba.stavi obavestenje na faxu,tako ce pre doci do ljudi.zivela sam u domu gde su bila i deca bez roditelja i njima stvarno treba pomoc,ne samo materijalna.potrebno im je da se osete bar malo voljenim.

mare

U pravu si za decu, da im treba ljubavi i druzenja. Ja sam razgovarala sa pedagogom i ona mi je rekla da je rada da prihvati svaku pomoc volontera. Vec sam se dogovorila sa nekim devojkama oko volontiranja, ali i dalje ko zeli moze da nam se pridruzi. Vazno je samo da bude recimo 2 puta nedeljno, pre podne i ako moze svake nedelje, znaci bar u kontinuitetu. Lepo je, igrate se sa decom i pomazete im. Bar im mrvicu ljubavi nadoknadite. Vec sam pisala o svemu, pa ako zelite nesto novo, pitajte me. Mozete im pomoci na razne nacine, pa i tom akcijom na faksu. Mozete njima odneti neke stvari i igracke, a mogu i ja to da preuzmem, pa da odnesem.  Svejedno, vazno je da dobiju.  :happy:

Adonis_Vernalis

Hajde da se dogovorimo, pa da svi koji ucestvujemo u radu ovog foruma, ubacimo po 100 dinara u ono sablasno prazno sanduce na ulazu u fakultet. Ima nas bar 800... Vodite racuna o tome da ce se to sanduce koristiti na sednici NNV kada cemo birati novog dekana. To ce biti uskoro. Neko ce skloniti to sanduce, spakovati prikupljeni novac i, zamislite blama, sa Farmaceutskog fakulteta proslediti 1500 dinara (aproksimativno) deci u Zvecanskoj... Toliko kostaju dva pakovanja Aptamila 1, sto je dovoljno da jedno odojce zivi oko mesec dana...

mare

I ja sam razmi¹ljala o tome. Mislim da to nije mnogo i da bi bar veæina to mogla sebi da priu¹ti. Kada se skupi sav novac mo¾e dosta da se uradi! Poz za ideju. :cvet  Ja obeæavam da æu to uraditi èim odem do faksa!

Mali dodatak!
Pre jedno 5, 6 godina  smo u studentskom domu skupili 2000 dinara ( nije bilo mnogo, ali ni malo) sa jedne humanitarne ¾urke za dom "Drinka Pavloviæ". Ja bukvalno nisam mogla da dovuèem sve ¹to sam od tih para kupila. Oti¹la sam do Kineza i kupila super stvari. Znam da tamo im svega , ali sam se ba¹ potrudila i odabrala im dobre stvari, ve¹ i igraèke. Bili su odu¹evljeni. Hoæu da ka¾em da mo¾emo mnogo da uradimo, kao ¹to je Darker rekao. Stvar je u na¹im rukama, nas malih. I kada bi stvarno svako sa na¹eg faksa dao 50, 100 dinara skupili bismo ogroman novac i mnogo pomogli.

Adonis_Vernalis

Teoretski, samo od forumasa bi moglo da se dobije cirka 80.000 dinara (iliti oko 1000 evrica)... Pokusajmo da animiramo koleginice i kolege koji prolaze pored onog sanduceta, a koji nisu clanovi ovog foruma... Stvarno je tuzan taj prizor, gde se na dnu sanduceta sepuri jedna hiljadarka i nekoliko stotinarki, plus malo sice u metalu, kao kusur od zvaka i/ili cigareta... ili gurmanluka u pekari...

Jovana86

Mare,ja hocu da budem volonter,za to cu naci vremena,i ja obozavam decu i slazem se za ovu akciju.Kako da se dogovorimo?zelim u svemu da ucestvujem.Od desetog cu biti u BGu,sad idem pa se odmah vracam.

Mislim od 10.oktobra.Jedva cekam odgovor.

mare

Mo¾e¹ da nam se pridru¾i¹ kad god ¾eli¹! Javi se kada dodje¹, pa æu ti sve objasniti! Pozdrav  :cvet

Jovana86

Ok.Samo mi reci gde da se javim.Pozdravcic :) :) :) :)

mare

Javi se meni preko foruma privatnom porukom. Æao!

pereca

Adonise, slazem se sa tobom. Treba vise animirati ljude da  pomognu ovim malim stvorenjima.
Kutija na faksu se s vremena na vreme prazni, tako da je sakupljeno vise novca, ali za tu namenu - nista nije previse.
Ja sam prilog dala i dacu ga opet. Pa, samo da svaki put kad kupimo nesto u pekari onaj metalni kusur (koji obicno izgubim posle ili mi smeta zvekcuci po dzepovima) ubacimo u tu kutiju - nakupilo bi se tu brdo parica.

Predlazem da se na prvoj strani (pored "konkursa za brucose", obavestenja o chatu... nadje nesto i o ovome. Tako ce ljudi to sigurno videti. Jer pretpostavljam da ima ljudi koji na forumu gledaju samo informacije od velikog znacaja, ispite, potvrdjivanja... ne udubljuju se vise te prosto ni ne vide ovu pricicu o drugarima iz Zvecanske.
A ova stvar zavredjuje naslovnu stranu!