Pomoc za decu iz Zvecanske

Started by mare, 29-06-2006, 00:13:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pekmez

nemam nista protiv davanja, dao sam i ja, nego mi je stvarno bez veze da neko posle davanja ovde dolazi i hvali se (ja sam svoje davanje naveo da ne mislite da sam neki bezosecajan, kao sto je Jasmina mozda mislila).

vladimir

Narode, manje price-vise konkretnije akcije... :wink:

darusaz

Quote from: Darker on 19-09-2006, 15:48:25
Koliko si maznuo, priznaj? :> :> :>
Maznuo  sam jednu pli¹anu igraèkicu. ©ta æu slab sa na njih. :D ;) Pozz

mare

Zna li neko ne¹to o akciji za decu? :loptica

pekmez

mare

pekmez

Dobro, izvini sada sam se setio ovde ste ranije pricali o toj akciji, ja ne znam nista.

M^i^M^a

Mozda smo mi forumasi mogli nekako drugacije da se organizujemo...mozda bi bilo bolje da smo mi prikupili novac i uz pomoc Mare kupili ono sto im je trenutno najpotrbnije.Mozda je to jedini nacin da pomognemo i ne razmisljamo da li su pare otisle u prave ruke ili ne.Ali bi u tom slucaju mozda najbolje bilo da Mare bude blagajnik..

Ja sam takodje zainteresovana da budem volonter,obozavam decu i rada sam da pomognem na bilo koji nacin.Inace za vreme `raspusta`i vikenda redovno idem u decije selo gde pomazem SOS mamama i tetama oko dece.Ali je tamo raj za decicu..stranci su to odradili savrseno.Deca imaju apsolutno sve sto im je potrebno (u materijalnom smislu).

mare

Èitala sam o SOS mama i o svemu tome. Videla sam i slike i stvarno im je prelepo! Poèela je da volontira u Zveèanskoj jedna devojka sa na¹eg fakulteta i jedna njena drugarica. Njima se dopada. Idemo u Zveèansku zajedno, 2 puta nedeljno, bar za sada( zbog fakulteta to mo¾da bude reðe,a mo¾da i èe¹æe) i u¾ivamo sa deèicom. Svaka je dobila svoju grupu sa kojom se igra, poma¾e kada se ide napolje. Moja grupica je najstarija, do 4 godine, ali je tu i bolesne deèice. Ima i te¾ih sluèajeva, a tu je i jedan deèak sa Daunovim sindromom, a ima i zdrave, ali jako usamljene deèice. Ja verujem da im, igrajuæi se sa njima i mazeæi ih, bar malo poma¾em. Ako ¾eli¹ da nam se pridru¾i¹ i mo¾e¹ da uskladi¹ vreme,  javi mi se privatnom porukom.  :cvet

M^i^M^a

SOS selo takodje dobija decu iz zvecanske pre nekoliko meseci su dosli Milica i Pero(brat i sestra posto oni praktikuju da uzimaju biolosku bracu i sestre)preslatki su.Tamo je sve super organizovano jer nemaju finansiskih problema.Svaka mama dobija platu + mesecni budzet za svako dete.Deca imaju organizovano plivanje,karate,balet...

mare

Da, èitala sam o tome. Èini mi se da te ¾ene moraju da ¾ive tamo du¾i niz godina, koliko se seæam. Ali, odosmo mi u  :OFF, pa da se vratimo temi, a na ovu temu æemo mi privatno. Ja bih jako volela da se deci kupi sve ¹to im je potrebno. Veæ sam pisala o tome. Tamo sam videla gomilu igraèaka i novih i starih, ali ima ih pregr¹t. Verujem da su ljudi koji sve organizuju videli ovu temu i proèitali je pa¾ljivo. Ne idem èesto na fakultet, pa nikako da se raspitam ¹ta je sa akcijom. Verovatno se uskoro zavr¹ava, nadam se da æemo im pomoæi. :a

M^i^M^a

ja sam bila na fakultetu u sredu i cini mi se da se ljudi nisu odazvali akciji kako dolikuje..velika vecina prodje pored i ne primetivsi kutiju

pereca

Do sada je sakupljeno oko 15 000 dinara, a najverovatnije ce od tog novca biti kupljen DVD plejer i DVD izdanja Disney crtaca, jer su iz Zvecanske rekli da im trenutno ne trebaju igracke, higijenska sredstva i sl. Dakle, devojke iz Zdravstvene sekcije Studentske organizacije su u dogovoru sa Zvecanskom, a akcija ce biti aktuelna i dalje.
15 000 dinara nije mnogo, mada imamo i cinjenicu da u toku jula i avgusta nikog nije bilo na faksu, pa cemo videti kakvu cemo humanost pokazati u narednom periodu.

vladimir

Narode, ja imam kuæi neki DVD sa crtaæima, ali mislim da je Du¹ko Dugou¹ko i drugari.Ne znam da li je sinhronizovan, nisam ga jo¹ pregledao.

pereca

Pregledaj, pa ako si voljan da usrecis decicu, ti donesi.  :cvet
Znacice im u moru raznih transformersa, pokemona, teletabisa... Dusko je car!