Astrologija

Started by AquArius, 29-06-2006, 11:18:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

SandraD.

Интересантно,и ја сам исто Близанац,а у подзнаку Вага,могу ти рећи,мало сам изучавала,углавном је то уметничка комбинација.Доминација ваздуха,пошто су и Близанац и Вага ваздушни знаци.Изражена је остељивост,лебдење у ваздуху,далеко од реалности.Много о томе говори положај месеца,у ком је знаку и у ком пољу,то је јако важно.Не може нам само сунчев знак и асцендент рећи о нама,већ ту улазе у обзир и положаји планета у ком су знаку у ком пољу,па чак и степени знакова и кућа много говоре.Односи међу планетама,опозиције,тригони,квадрати.Однос Сунца и Месеца(оца и мајке),па свака кућа има своје значење.Доњи део круга представља земаљско,а горњи небеско;ако је више планета постављено у горњем делу круга,особа ће тежити духовном,унутрашњем,ако је пак више планета доле,особа ће тежити земаљском,материјалном.Уколико се више планета нађе у истом знаку то се зове Стелијум,и код тумачења карактера особе,ово указује на неку истакнуту особину,особину која доминира.Планете које се налазе у егзалтацији,значи да су налгашене,понекад могу веома да утичу на карактер особе,посебно ако су то спољне планете:Уран,Нептун и Плутон.Уколико се Плутон налази на асценденту,или је у снажном аспекту са Светлима(Сунцем и Месецом),он је наглашен и односи се првенствено на психу,он влада психом,подсвешћу,уколико се налази у дванаестом пољу,односи се на карму.Ако је Плутон постављен у седмо поље(поље брака и партнерства),он ,будући да је планета преображаја, говори о сталним променама у вези са браком што може да индикује честе разводе.Сатурн је озлоглашена планета,уколико се нађе у седмом пољу,није страшно,јер значи брак у каснијим годинама,али уколико је у тешком аспекту са Ураном,Плутоном,Нептуном,или било којом другом планетом,може да проузрокује проблеме.Ја сам се много распричала,многи у ово не верују,али морам рећи да интуитивно осећам да је положај планета у тренутку нашег рођења,много значајан,јер и по теорији физике тела шире енергију на друга тела,било она позитивна или негативна.

nasty girl

Quote from: vladimir on 30-06-2006, 14:43:56
Ja sam u horoskopu Ovan, podznak strelac.Zna li neko nesto o toj kombinaciji?

Ovan si?? zato sam ja tebe tako zgotivila...

AVENDON

Kako stvari stoje....ja sam naje..... :) :) :)

yeca

Quote from: SandraD. on 30-06-2006, 19:36:17
Интересантно,и ја сам исто Близанац,а у подзнаку Вага,могу ти рећи,мало сам изучавала,углавном је то уметничка комбинација.Доминација ваздуха,пошто су и Близанац и Вага ваздушни знаци.Изражена је остељивост,лебдење у ваздуху,далеко од реалности.Много о томе говори положај месеца,у ком је знаку и у ком пољу,то је јако важно.Не може нам само сунчев знак и асцендент рећи о нама,већ ту улазе у обзир и положаји планета у ком су знаку у ком пољу,па чак и степени знакова и кућа много говоре.Односи међу планетама,опозиције,тригони,квадрати.Однос Сунца и Месеца(оца и мајке),па свака кућа има своје значење.Доњи део круга представља земаљско,а горњи небеско;ако је више планета постављено у горњем делу круга,особа ће тежити духовном,унутрашњем,ако је пак више планета доле,особа ће тежити земаљском,материјалном.Уколико се више планета нађе у истом знаку то се зове Стелијум,и код тумачења карактера особе,ово указује на неку истакнуту особину,особину која доминира.Планете које се налазе у егзалтацији,значи да су налгашене,понекад могу веома да утичу на карактер особе,посебно ако су то спољне планете:Уран,Нептун и Плутон.Уколико се Плутон налази на асценденту,или је у снажном аспекту са Светлима(Сунцем и Месецом),он је наглашен и односи се првенствено на психу,он влада психом,подсвешћу,уколико се налази у дванаестом пољу,односи се на карму.Ако је Плутон постављен у седмо поље(поље брака и партнерства),он ,будући да је планета преображаја, говори о сталним променама у вези са браком што може да индикује честе разводе.Сатурн је озлоглашена планета,уколико се нађе у седмом пољу,није страшно,јер значи брак у каснијим годинама,али уколико је у тешком аспекту са Ураном,Плутоном,Нептуном,или било којом другом планетом,може да проузрокује проблеме.Ја сам се много распричала,многи у ово не верују,али морам рећи да интуитивно осећам да је положај планета у тренутку нашег рођења,много значајан,јер и по теорији физике тела шире енергију на друга тела,било она позитивна или негативна.

jao ¾ivote i ovo postoji...
svaka ti èast sandra :)

vladimir

Quote from: nasty girl on 30-06-2006, 21:13:38

Pa da!Ja sam Vampirka i tebe zagotivio cim sam skapirao ko ste.Kakva je vasa horoskopska kombinacija?

willie the scot

ja sam vodolija i strelac u podznaku...neka mi neko od vas pametnih astroloskinja kaze nesto o meni jer ja pojma nemam... :wink:znam iz iskustva da sam ludacki privucen blizancima i vagama,to je to.

lijepa bosanka

Ja sam bik,a riba u podznaku.....Kakva sam ja?!
Pa neki su mi govorili....mnogo ambiciozna,tvrdoglava,kada voli-glavu gubi.....volim da poma¾emm drugima,ma ka¾u da u¾ivam u tome....veeeliki gurman(tipièno za bikove!!)....ali sve mi je to nekako povr¹no...Zna li neko ne¹to vi¹e da mi ka¾e za ovu kombinaciju??
Pravi prijatelji su mi prete¾no Vodolije.....ribe....blizanci....sa Vagama mi nisu ba¹ dobra prijateljstva....kratkotrajna su!!!
Momci: Rakovi,ne mogu da vjerujem,ali tako je....svi do sada!!!

zoe

Willie, та водолија те вероватно чини помало особењаком, али у сваком случају уметничком душом! А близанци и ваге су ваздушни знаци баш као и водолија па је то као неко сродство, сличне таласне дужине и тако то...

SandraD.

Quote from: willie the scot on 01-07-2006, 11:56:24
ja sam vodolija i strelac u podznaku...neka mi neko od vas pametnih astroloskinja kaze nesto o meni jer ja pojma nemam... :wink:znam iz iskustva da sam ludacki privucen blizancima i vagama,to je to.
[/quote

Zoe je dobro rekla,ja imam samo da dodam da je ovo dobra kombinacija,jer se vazduh i vatra nadopunjuju.©to se tièe ljubavi,mislim da si tu isuvi¹e izbirljiv,te¹ko pronalazi¹ one koje slièno misle kao ti,ali kada pronaðe¹,onda je to za ceo ¾ivot!

willie the scot

Quote from: SandraD. on 01-07-2006, 15:05:45
Quote from: willie the scot on 01-07-2006, 11:56:24
[/quote

Zoe je dobro rekla,ja imam samo da dodam da je ovo dobra kombinacija,jer se vazduh i vatra nadopunjuju.©to se tièe ljubavi,mislim da si tu isuvi¹e izbirljiv,te¹ko pronalazi¹ one koje slièno misle kao ti,ali kada pronaðe¹,onda je to za ceo ¾ivot!
ay,...it`s true...

nasty girl

Quote from: vladimir on 01-07-2006, 11:13:03
Quote from: nasty girl on 30-06-2006, 21:13:38

Pa da!Ja sam Vampirka i tebe zagotivio cim sam skapirao ko ste.Kakva je vasa horoskopska kombinacija?

ja sam dupli jarac,a vampir je isto jarac,a ne zanm sta je u podznaku... Inace ja obozavam ovnove svi moji ortaci i ortakinje koje mnogo gotivim su ovnovi...

zoe

Јеее! И ја кажем... ми овнови смо :V

SandraD.

Quote from: lijepa bosanka on 01-07-2006, 13:10:50
Ja sam bik,a riba u podznaku.....Kakva sam ja?!
Pa neki su mi govorili....mnogo ambiciozna,tvrdoglava,kada voli-glavu gubi.....volim da poma¾emm drugima,ma ka¾u da u¾ivam u tome....veeeliki gurman(tipièno za bikove!!)....ali sve mi je to nekako povr¹no...Zna li neko ne¹to vi¹e da mi ka¾e za ovu kombinaciju??
Pravi prijatelji su mi prete¾no Vodolije.....ribe....blizanci....sa Vagama mi nisu ba¹ dobra prijateljstva....kratkotrajna su!!!
Momci: Rakovi,ne mogu da vjerujem,ali tako je....svi do sada!!!
Tvoja kombinacija je malo te¹ka,obzirom da je Bik zemljani znak,a Riba vodeni.Bikom vlada Venera,planeta ljubavi,stoga ti si vrlo romantièna osoba,voli¹ sve ¹to ima veze sa romantikom,voli¹ starine,ukrase,ima¹ èvrste,stabilne emocije,ali se de¹ava da ti se podznak èesto uplete i stvara konfuziju po pitanju oseæanja.Ti si osoba stvorena za ljubav.Biæe¹ dobra majka.Bilo bi mi lak¹e kada bih pred sobom imala tvoju natalnu kartu,ovako ne mogu ba¹ da ti ka¾em sve jasno.Polo¾aj Meseca bi bio od velike va¾nosti,ali ¹ta je tu je.S druge strane tvojim podznakom vlada planeta Neptun.Ona generalno simbolizuje Lekare i sve ¹to ima veze sa zdravstvom,tako da ukoliko se bavi¹ nekim od takvih poslova,onda nisi proma¹ila profesiju.Neptun je bog mora,on zamagljuje um,on èini da puno ma¹ta¹ izvan realnosti;stoga u zavisnosti od aspekata Neptuna sa drugim planetama i od njegovog polo¾aja u tvojoj natalnoj karti zavisi i njegov uticaj na tebe.Generalno ovde mo¾e da utièe na oseæanja,mo¾e¹ da previ¹e idealizuje¹ neku vezu,pa se onda razoèara¹,e sada u zavisnosti od toga kakav je odnos Neptuna i Venere(boginje ljubavi),takav je  i uticaj.Neptun zapravo vlada tvojom kartom,jer vladar ascendenta je vladar èitave karte,pa je i njegov uticaj ovde dosta jak.Zato upoznaj malo bolje sebe,i trudi se da ne daje¹ mnogo emocija nekome,dok ga ba¹ dobro ne upozna¹,manje idealizuj!Po pitanju onih Rakova,stvar je vrlo jasna,tvoj vodeni podznak privlaèi srodan element- takoðe vodu(jer rak je vodeni znak takoðje).Podznak je bli¾i emocijama nego sunèev znak,sunèev znak je tvoje spolja¹nje pojavljivanje,a podznak je ono unutra¹nje,oseæanja!Neptun je blizak Mesecu(vladaocu Raka).Ali ovo uop¹te ne mora da znaèi da æe¹ sreæu pronaæi sa nekim Rakom,èak naprotiv,mnogo elemenata mora da se poklopi u va¹oj zajednièkoj karti.Npr.ako je tvoje Sunce u harmoniènom aspektu sa njegovom Venerom ili obrnuto,onda je to dobar pokazatelj...ono ¹to pokazuje tvog idealnog partnera je i descendent,na suprotnoj strani od ascendenta,a to je znak Device,dakle zemljani znak bi za tebe bio idealan,onaj analogan sunèevom,vodeni te èini mi se dosta destabilizuje...odu¾ih ja,pa valjda ti je ne¹to pomoglo...

lijepa bosanka

Ma super ....hvala ti....ima mnogo stvari koje su ba¹ vezane za mene....

:[ hvala

P.S.Ako ti nije smaranje...mogu ti poslati moje podatke,pa da vidi¹ natalnu kartu....ili nekada kasnije....

Al-Jasmina

Quote from: SandraD. on 30-06-2006, 19:36:17
..али морам рећи да интуитивно осећам да је положај планета у тренутку нашег рођења,много значајан,јер и по теорији физике тела шире енергију на друга тела,било она позитивна или негативна.

:) e tu se krije NESTO....
Ima u svemu tome necega... :wink:
Mozda su (verovatno) sve te planete i ti odnosti metafore za neke druge stvari ali
definitivno ima i dima a i vatre...
prosto, neki mehanizam tu funkcionise