Predsednik Irana u Belorusiji

Started by darusaz, 21-05-2007, 22:24:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

darusaz

Predsednik Belorusije Aleksandar Luka¹enko primio je u ponedeljak u Minsku iranskog kolegu Mahmuda Ahmadine¾ada s kojim je razgovarao o unapreðenju saradnje dve zemlje.

Zvaniènici Irana i Belorusije potpisali su brojne memorandume o uzajamnom razumevanju iz oblasti razvoja visokog obrazovanja, savremene tehnologije, bankarskog poslovanja, kao i izgradnji druge druge faze fabrike automobila Samand u Belorusiji.

Ahmadine¾ad i Luka¹enko su takoðe potpisali zajednièko saop¹tenje.



Iranski predsednik Mahmud Ahmadine¾ad doputovao je u ponedeljak u dvodnevnu posetu Minsku na poziv predsednika Aleksandra Luka¹enka.

U pratnji Ahmadine¾ada nalaze se ministar spoljnih poslova Manuèer Motaki, ministar trgovine Masud Mir-Kazemi, poslanici Mosen Kukan i Alaedin Borud¾erdi, i generalni direktor fabrike automobila Iran Khodro Manuèer Manteki.

IZVOR: IRNA www.irna.ir

dirigent

Udruzuju se sebi slicni... Medjutim mnogo mi je zanimljivija situacija u Juznoj Americi gde Chavez sprovodi otimacinu u Venecueli imovine multinacionalnih kompanija , i zemlje bogatih ... Jos po svemu sudeci ima da mu se manje ili vise pridruze i kljucne zemlje latinske amerike. To ce biti mnogo zanimljiviji i globalniji savez protiv amerikanaca nego ova `sitna povezivanja`.

darusaz

Венецуела и Иран већ граде односе на највишем нивоу. Ахмадинежад је већ посетио Каракас, а и Чавез је био или планира посету Техерану, док Манучер Мотаки (шеф иранске дипломатије) сваке две недеље лети за Каракас. А иначе ове две земље имају традиционалне односе на неки начин преко ОПЕК-а.

И једни и други су на својеврстан начин регионални лидери. Иран је од земље разорене шаховом бестијалном владавином и ресурса подељених између САД, УК и Француске постао регионална сила. Доказ  за то је да ће Американци који немају дипломатске односе са Ираном од 1980. године сести за сто са њима и отворено причати о Ираку. А међу странцима у Ираку одавно кружи "Welcome to Tehran" приликом уласка у британски војни сектор југ. Иран је у добром делу Ирака утицајнији и од Маликија и компаније, као и коалиционих снага.

А Чавез је супер лик.  O0 Слична "отимачина" мултинациолне имовине је спроведена и у  другим нафташким земљама где су пословали Американци и Британци сем у Саудијској Арабији (полтрони).

О Лукашенку и Белорусији не треба трошити речи. Захваљујући чињеници да је зауставио транзицију и тајкунизацију по руском моделу, Белоруси уживају врло добар социјални и материјални положај у односу на већину земаља бившег СССР-а. Дотични и нема праву опозицију код куће. Оно мало народа што је укало и букало то ради зарад неких страних стипендијица и то чисто да оправдају паре. Никоме у Белорусији не одговара да политика оличена у Александру Лукашенку не буде на власти. Иначе Белорусија вам изгледа као наша а.п. Војводина што се крајолика тиче.

dirigent

Da znas da bi voleo da neko baci Amerima rukavicu u ring , pa makar se zvao Cavez ili lukasenko ili Iranci , stvarno su preterali...

Bred

Ali da bi ubacio rukavicu u ring, on mora da bude mnogooo jak i da ima debelu zaledjinu :wink:

wolfeitzckie

 Уф, кад погледам ову двојицу горе, тачно им фали још Тома Николић, па да буду комплетни.

dirigent

haha ma jok Toma, Voja Seselj!

darusaz

Quote from: wolfeitzckie on 25-05-2007, 15:27:26
Уф, кад погледам ову двојицу горе, тачно им фали још Тома Николић, па да буду комплетни.

Хвала, хвала.  :cvet Али мислим да си отишао у  :OFF    :police: