Presuda za ubistvo Zorana Ðinðiæa

Started by Girl, 22-05-2007, 07:30:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Girl

Sutra ce da izreknu presudu za ubistvo prvog demokratskog premijera ( prvi/jedini )! Nadam se maksimalnoj kazni i da ce kroz nekoliko godina svi koji su posle njegove smrti dosli na vlast biti saslusani i da ce i oni biti kaznjeni.

Vampire 666

nazalost, u zatvor ce otici samo instrumenti zlocina, a mozak ili mozgovi koji su najvise profitirali od ubista Zorana i dalje ce uzivati u plodovima svog zlodela...

Girl

Pa, znam. Zato mi ostaje da se nadam da ce se ponoviti sudjenje za 5 - 10 god. i da ce se tad dokazati politicka pozadina ubistva.

ivilija

Jadan Djiki za sta se on borio i zivot izgubio!!!???

Darker

Gledah insajder. sve ¹to sam znao i inaèe. Sad samo èekam sutra. pa reakciju vrhovnog suda na ¾albu;-)
Æeraæemo se jo¹...

darusaz

Већ завршили?  Интересантно...

Korisnicko Ime

SVI OPTU®ENI ZA UBISTVO ÐINÐIÆA PROGLA©ENI KRIVIM; ULEMEKU I JOVANOVIÆU PO 40 GODINA ZATVORA

Za ubistvo premijera Srbije Zorana Ðinðiæa, danas su dvanaestorica osuðena na ukupno 378 godina zatvora. Za organizovanje ubistva premijera, nekada¹nji komandant Jednice za specijalne operacije [JSO] Milorad Ulemek Legija osuðen je na 40 godina zatvora.

Nekada¹nji pomoænik komandanta JSO Zvezdan Jovanoviæ osuðen je na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Ðinðiæa i te¹kog ranjavanja ¹efa premijerovog obezbeðenja Milana Veruoviæa.

Nekada¹nji pripadnik JSO ®eljko Tojaga osuðen je na 30 godina zatvora, a biv¹i pripadnik JSO Sa¹a Pejakoviæ osuðen je na osam godina zatvora.

Biv¹i radnik Bezbednosno-informativne agencije Branislav Bezareviæ osuðen je na 30 godina zatvora.

Pripadnici 'zemunskog klana' Aleksandar Simoviæ osuðen je na 35, a Du¹an Krsmanoviæ na 30 godina zatvora.

Milo¹ Simoviæ osuðen je na 30 godina zatvora, Ninoslav Konstatinoviæ na 35, Vladimir Milisavljeviæ na 35, Sretko Kaliniæ na 35 i Milan Juri¹iæ na 30 godina zatvora.

RTS

darusaz

Вау, Ната Месаревић.  :K

jeca87

Smesno... Sto lepo ne kazu dozivotna, nego : Ulemeku je izrecena kazna od 40+12+10 godina zatvora...

Roben

#9
Quote from: jeca87 on 23-05-2007, 12:44:49
Smesno... Sto lepo ne kazu dozivotna, nego : Ulemeku je izrecena kazna od 40+12+10 godina zatvora...
зато што је максимална казна 40 год. а не доживотна

Hap¹enje u Specijalnom sudu


U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas je uhap¹en Djordje Krsmanoviæ, po poternici koju su u sud doneli pripadnici beogradske policije, izjavila je agenciji Beta portparolka suda Maja Kovaèeviæ Tomiæ.

Djordje Krsmanoviæ je rodjeni brat osudjenog pripadnika zemunskog kriminalnog klana, Du¹ana, i danas je do¹ao u Specijalni sud na izricanje presude optu¾enima za ubistvo Djindjiæa.

Nakon ¹to je presuda izreèena i kada su rodbina i prijatelji osudjenih napu¹tali sudnicu ne ¾eleæi da slu¹aju obrazlo¾enje presude, Krsmanoviæa su na izlazu iz suda uhapsili slu¾benici policije.

Djordje Krsmanoviæ osudjen je u Okru¾nom sudu u Beogradu na èetiri godine i 10 meseci zatvora kao pripadnik takozvane "pajser brigade", koja se bavila iznudama.

Agencija Beta za sada nije uspela da sazna zbog èega je beogradska policija danas uhapsila Krsmanoviæa.

Du¹an Krsmanoviæ danas je osudjen na 30 godina zatvora zbog uèe¹æa u ubistvu premijera Srbije Zorana Djindjiæa 12. marta 2003.

(Beta)

darusaz

Quote from: jeca87 on 23-05-2007, 12:44:49
Smesno... Sto lepo ne kazu dozivotna, nego : Ulemeku je izrecena kazna od 40+12+10 godina zatvora..
Зато што није доживотна. Суд не зна колико ће осуђени дуго да живи. А на правном факултету немају биологију, физиологију и патофизиологију. ;)
Уосталом још овде није све речено...

Darker

Sla¾em se da nije sve reèeno, a takoðe bih dodao, da se kazne NE SABIRAJU veæ da se presuðuje jedinstvena kazna od 40 godina...
To æe reæi, mogao je o istom tro¹ku da kokne i patrijarha Paju i pola Bgd-a, opet bi slu¾io svega 40 godina...

Masha

Darker je sve rekao. Dakle, zakon nam je takav kakav jeste tako da su doticni super prosli s` obzirom na to koliko ljudi nose na savesti. Inace, najnoviji krivicni zakon, koji je u ovom slucaju primenjen predvidja za najteza krivicna dela raspon od 30 do 40 godina. U ranijem zakonu bio je maksimum do 40, bez tog raspona, kazna ispod 40 bila je 15 godina, tako da svi ovi koji su dobili po 30 ili 35 godina bi dobili po 15 da se raniji zakon primenjivao.

dirigent

40 godina je puno mada ce sa raznim zalbama i smicalicama moci da skinu jedno 15-tak godina maximalno...
     Medjutim pitanje je da li su to glavni igraci , a ja bas  i sumnjam u to.

Bred

Sve u svemu, mislim da je pravda zadovoljena. I drago mi je zbog toga.