Nadoknada za polomljeno posudje?

Started by Murakami, 22-05-2007, 11:34:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Murakami

Moze li neko da napise brojeve ziro racuna i sve ostalo sto trebe za uplatu nadoknade za toxine i biohemiju ?
Sto pre !!! :ball2:

Bred

http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,4614.0.html
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,7172.0.html

CCC :F :F :F

Murakami

SUNCE

za kozmetologiju treba da se uplati 200din.,sa pozivom na broj 14...btw,potpisi se mogu dobiti tek 10.9. %)

spavalica

pa ja ne verujem!!!! a cime smo to lumpovali na kozmetologiji!!!?????

kiza

Moram da postavim ovu temu kao bitnu,jer mislim da vredi staviti do znanja  institutima da malo mnogo preteruju.Konkretno,danas procitam na Institutu za Biohemiju da treba platiti odstetu od 250 dinara i da se to odnosi na V godinu za oba smera.Ja sam smer MB i mi smo vezbali u prvom semestru Klinicku hemiju,ali ne na nasem faksu nego u laboratorijama na Klinickom i Urgentnom centru. Zasto sad treba da platimo odstetu kad u nasu laboratoriju nismo ni ulazili ceo semestar,sto znaci da nismo ni imali prilike bilo sta da im polomimo?
   Molim vas nek neko da komentar na ovo ili samo meni smeta takvo izivljavanje...

Darker

pazi, nisi jedini... Ali postoje realni problemi: kako naplatiti kad neko(a ne prijavi se) razbije pipetu, npr...Bromi su to re¹ili tako ¹to npr. ne plaæaju svi, veæ samo grupe, nakon kojih je ne¹to falilo... To bi i bilo najpo¹tenije, ako se veæ neko ko ne¹to polomi-sam ne prijavi...
Sla¾em se da je besmisleno da plaæa¹ ne¹to, a da nogom nisi kroèio u lab :cvet

kiza

Ok je da se plati shta je polomljeno.To je super bilo organizovano na analitichkoj kad svako zaduzuje odredjeno posudje i na kraju shta fali,to i donese.
  Na kraju je dobro ispalo,jer su prepravili obaveshtenje,jer je navodno bilo greshka,pa se sad odnosi na IV godinu,a ne na V...   :smekerica:

Pozz

*

Na analitickoj i nije bas bilo extra organizovano, tamo su koliko se secam 4 osobe odgovarale za jedno radno mesto, s tim sto kad odes na pauzu i vratis se pola posudja ti je neko pokrao :run

ALi, dobro.,...

Kako to mislis da se ne odnosi na V? Za koji to institut?

tarantulica

MiKy

*

Maslacak

Kad svi uplatimo 250din to je oko 1000eur za institut.
Zaista mislite da smo mogli toliku ¹tetu da napravimo lomeæi epruvete, kivete i pipete?
Kod mene u grupi ni¹ta nije slomljeno.

Tako je bilo i pro¹le godine na tehnologiji...
budala¹tina  :pst

shumshi

a ne...
objasnili su nam da mi placamo reagense i servisiranje aparata
a za sta onda idu pare od skolarina i drzave koja finanasira nas na budzetu, pitam se ja...  :hmm

kiza

Mi se samo pitamo i mislimo,a niko nishta ne preduzima dok nas oni izrabljuju i prose pare od nas jadnika.Ako se bolje razmisli ispada da mi finansiramo faks i ssami sebe u isto vreme i nishta nije besplatno i nikakve usluge oni nama ne chine kad smo mi sve to debelo platili na ovaj ili onaj nachin!!

Ne znam ljudi shta nam je chiniti.Ustvari znala bi da smo organizovani i slozni i onda nam ne bi mogli nishta.Jer ne bi moglo da se desi da niko ne dobije potpise za drugi semestar,ako se slozno dogovorimo da im nishta necemo platiti,a ovako pojedinci ne mogu da urade nishta!!!!!

Valjda ce doci i nashih 5 minuta...
  Mislim da je problem u tome shto se pola njih sa moje godine,znachi V,smer MB ne bi uopshte ni zapitao zashto da plate odshtetu od 250 dinara za klinichku hemiju ako u laboratoriju nisu ni ulazili,nego bi samo platili,jer se svi boje nechega!!!!!!
  Valjda bi fer bio da svaki institut posle zavrshenih vezbi,ako vec imaju uvid u broj posudja,da to lepo na kraju i prebroje,vide shta fali i tako obrachunaju shta im mi dugujemo i to se lepo podeli na ravne chasti i niko se ne ljuti.Ali njima ochigledno ne ide u prilog fer play,nego bi da sa nashim novcem finansiraju svoje radove i istrazivanja i opremu laboratorije i reagense i posudje i sve shto uz to ide,a da mi pri tom na nashim vezbama shto vishe shtedimo te iste reagense,koje smo ochigledno sami i platili.

I shta nam je na kraju chiniti??? Ochigledno nishta dok jedan dan nekom ne pukne film,a meni vec puca,pa pochne da ih chachka tamo gde su najtanji,pa da oni malo nama iznose opravdanja gde su i u kakve svrhe ulozili nashe pare!!! A u najavi znam da bi mi u svemu tome imali najmanje udela...

A uostalom mislim da su te odshtete za posudje uveli pre 2 ili 3 godine na institutima ,a da to nije ni postojalo kad sam ja upisala faks!!!