Tenis - Rolan Garos 2007

Started by mikele, 22-05-2007, 22:51:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

malena

mikele

RG: Jelena Jankoviæ majstorski preko Venus
(http://nono9.us)

Èetvrti nosilac Rolan Garosa Jelena Jankoviæ ostvarila je najveæi uspeh karijere na tom turniru, po¹to se impresivnom pobedom nad Amerikankom Venus Vilijams plasirala u èetvrtu rundu drugog gren slema sezone - 6:4, 4:6, 6:1, za sat i 53 minuta.

Bio je to meè u kojem je prikazan "atomski tenis", dostojan same zavr¹nice ovako velikog turnira. Vilijamsova je bila ekstra motivisana da se revan¹ira Jeleni za eliminaciju sa pro¹logodi¹njeg Vimbldona, medjutim, 22-godi¹nja Beogradjanka i ovog puta je bila isuvi¹e tvrd orah.

Jankoviæeva je prvi set dobila zahvaljujuæi jednom jedinom brejku, ostvarenom veæ u uvodnom gemu. Venus je ubrzo stabilizovala igru i postepeno poèela da sve vi¹e i vi¹e "dodaje gas". Jeleni ni vrlo dobra igra u zavr¹nici drugog seta nije pomogla da spreèi izjednaèenje na 1:1, po¹to je Amerikanka igrala kao u svojim najslavnijim danima.

Ipak, kada je do¹ao na red set odluke, na¹a najbolja igraèica zablistala je punim sjajem. Venus je povela 1:0, da bi Jelena osvojila ¹est gemova zaredom i zabele¾ila jednu od pobeda koje æe se dugo pamtiti.

Popularna "D¾ej-D¾ej" u osmini finala oèekuje bolju iz duela Elena Dementijeva (Rusija, 13. nosilac) - Marion Bartoli (Francuska, 18), a sa kim god da se sastane, biæe izraziti favorit.

U duelima sa Dementijevom ima skor 3:2, ukljuèujuæi nedavno odigrano èetvrtfinale Rima u kojem je bilo ubedljivih 6:2, 6:1. Sa Bartoli je takodje u plusu - rezultat u pobedama je 2:1, poslednji put su se sastale pro¹le godine u Pekingu, gde je bilo 6:3, 6:2.

(MONDO)

josefina87

to smo veæ i oèekivali :K
samo napred!! :pljes: :pljes:

biwi

e sada samo da cekamo jos da Janko prodje Robreda i milina ziva...

chiligirl

Jeca je stvarno carica!  :pljes: :pljes: :pljes:  :Bog

Wolf

Svaka cast Jeci! Zao mi je samo
sto nisam gledao mec jer sam bio na faxu :T

mikele

Јеца у 4 колу игра против Францускиње Марион Бартоли(18 носилац),која је изненадила Јелену Дементиеву са 6-2,6-4. :loptica
А Јанко Типсаревић је изгубио од Томиа Робреда са 6-3,6-4,6-0.Искрено,очекивао сам већи отпор од Јанка,али добро.Није ни ово лоше,велики је то успех за њега,
Ненад Зимоњић у миск дублу са Словенком Среботник успешно је започео одбрану титуле и у првом колу су победили руско-канадску комбинацију Лиховцева/Нестор са 6-2,5-7,10-7.
А за оне који не знају,Нестор ће ускоро бити нови партнер Ненада Зимоњића у дублу(после Вимблдона) :)

tarantulica

RG: Ana ubedljivo do osmine finala

Posle Jelene Jankoviæ i druga srpska teniska princeza Ana Ivanoviæ obezbedila je plasman medju 16 najboljih na Rolan Garosu.

U treæoj rundi Ivanoviæeva, koja je u Parizu postavljena za sedmog nosioca, rutinski je, tek za ne¹to vi¹e od sat slavila protiv 122. teniserke sveta Rumunke Joane Raluke Olaru 6:2, 6.0.

Ana je lagano, prepustiv¹i protivnici samo jedan poen, povela sa 2:0. Medjutim, Olaru je uzvratila dobiv¹i naredna dva gema, ali to je, ispostavilo se, bilo sve ¹to se neizvesnosti u ovom duelu tièe, po¹to je srpska teniserka "vezala" narednih deset gemova za jo¹ jedan ubedljiv trijumf na pariskoj ¹ljaci.

U osmini finala Ana Ivanoviæ èeka pobednicu duela u kojem se sastaju 12. i 24. nosilac turnira u Parizu, Slovakinja Danijela Hantuhova i ©panjolka Anabel Medina Gariges.

U dosada¹njoj karijeri devetnaestogodi¹nja Beogradjanka nije igrala sa Hantuhovom, dok se sa Medinom Gariges jedanput sastajala 2004. u Luksemburgu i pora¾ena je 6:3, 4:6, 1:6.

(MONDO)

Аna Ivanoviæ prezadovoljna svojom igrom

Ovo su najbolja tri kola koja sam odigrala u karijeri, izjavila je srpska teniserka Ana Ivanoviæ, nakon plasmana u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske na Rolan Garosu, pobedom nad Rumunkom Ralukom Olaru od 6:2, 6:0.

"Iako to rezultat ne pokazuje, meè je bio te¾ak. Nisam se oseæala udobno kao u prva dva meèa, jer je protivnica èesto menjala ritam, ali posle prvih gemova sam zavladala igrom. Borila sam se za svaki gem, jer na ovakvim takmièenjima svaki gem mo¾e da bude odluèujuæi i da utièe na ishod meèa", rekla je zadovoljno srpska teniserka novinarima nakon meèa.

Dobru igru u prva tri kruga Rolan Garosa Ivanoviæ pripisuje samopouzdanju koje je stekla nakon pobede u Berlinu, u maju, kao i dobrim pripremama u Barseloni uoèi najveæeg turnira na ¹ljaci.
Ivanoviæeva je istakla ponos ¹to na terenima Rolan Garosa predstavlja Srbiju.

"Na svakom turniru ¾elim da na najbolji naèin predstavljam svoju zemlju", poruèila je srpska teniserka.
Kao favorite za titulu Rolan Garosa navela je Belgijanku ®istin Enen, koja "konstantno dobro igra na ¹ljaci" i Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, ali je dodala da "iznenadjenja nisu iskljuèena".

"U ¾enskom tenisu trenutno je sve moguæe. Ne postoji ni jedna igraèica za koju mogu da ka¾em da je nepobediva. Sve zavisi od trenutne igre, raspolo¾enja", rekla je srpska teniserka, koja do sada nikad nije igrala u polufinalu jednog Gren slem turnira.

Ona je ponovila da joj je velika inspiracija mu¹ki tenis.

"Mu¹ki tenis na ¹ljaci je drugaèiji od ¾enskog, oni koriste dosta spin udaraca, dok ¾enske teniserke igraju ravne udarce", objasnila je Ivanoviæeva, koja je trenutno sedma teniserka sveta.

Rolan Garos je, kako je rekla, pored Australije, njen najomiljeniji Gren slem turnir.

"Volim da se vratim u Pariz jer me ve¾u lepe uspomene", rekla je Ivanoviæ, koja je 2005.godine bila èetvrtfinalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske.

Naredna protivnica biæe joj pobednica meèa u kome se suoèavaju ©panjolka Anabel Medina Gariges i Slovakinja Danijela Hantuhova.

"Sa Medinom sam veæ jednom igrala i ona je vrlo dobra na ¹ljaci. Danijela je opasan protivnik, jer igra agresivno. U osmini finala nema lakih protivnica. Ali ja sam u dobroj formi i trudiæu se da nametnem svoju igru", rekla je samouvereno srpska teniserka.

(Tanjug)

chiligirl

Nole nam se bas namucio! 4 sata, covece...
Ali vredelo je  :V  :Bog

josefina87

ba¹ sam se nervirala..ali vredelo je!!
samo napred nole!! :pljes: :pljes:

Wolf

Ludnica! Mislio sam da se mec
nikada nece zavrsiti...

Roben

У једном тренутку сам мислио да ће Ноле сигурно да изгуби. Човек је доказао да се заслужено налази ту где јесте, све кључне поене је добио и свака му част  :pljes: :pljes: :pljes: :pljes: :pljes:

tarantulica

Da, iscimao nas je, da pokaze kako je najjachi kad je najpotrebnije...  :wink:

mikele

Овај Француз као да је био допингован,кеве ми. :shock
Човек је играо као у трансу,а Ноле одавно није играо слабије.
Али добро,битно да је добио.
У 4 колу игра против Фернанда Вердаска који је направио изненађење и победио 12 носиоца Давида Ферера.То је по мени супер вест.
Ана Ивановић игра против Шпањолке Медине Гаригес која је изненадила Даниелу Хантухову.Још једна добра вест. :~

tarantulica

Ok, samo neka dobre vesti ne postanu iznenaðenja  :wink: