Tenis - Rolan Garos 2007

Started by mikele, 22-05-2007, 22:51:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yeca

NOVAK U POLUFINALU ROLAN GAROSA!!!!!

Novak Djokoviæ - Igor Andrejev  6:3  6:3  6:3   :V

Pobednik meèa Nadal - Moja æe igrati protiv Noleta!  :~

Wolf

Svaka mu cast kako igra! Mnoooooooogo je dobar :pljes:

josefina87

stvarno super igra!!samo napred nole!!! :pljes: :pljes:

josefina87

Novak Ðokoviæ u polufinalu!

Novak Ðokoviæ se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu. Do najznaèajnijeg rezultata u dosada¹njoj karijeri Ðokoviæ je stigao pobedom nad Andrejevim iz Rusije, 3:0 (6:3, 6:3, 6:3). U polufinalu æe Ðokoviæ igrati sa pobednikom duela dvojice tenisera iz ©panije, Nadala i Moje. Srbija ima predstavnike u pet polufinala. Pored Ðokoviæa, Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ u konkurenciji ¾ena, kao i Nenad Zimonjiæ u mu¹kom dublu i u 'miksu' nalaze se u samoj zavr¹nici.

Meè na terenu 'Filip ©artije' trajao je dva sata i 14 minuta.

U prvom setu Ðokoviæ se muèio u prvih nekoliko gemova (oba tenisera napravila su po brejk na samom startu) ali se brzo videlo da je raspolo¾en za igru i spreman da pobedi, po rejtingu, znatno slabijeg rivala. Do 3:3 teniseri su 'dr¾ali servis', posle Novakovog voðstva viðen je kljuèni brejk i posle 44 minuta na¹ teniser je poveo.

U drugom setu Ðokoviæ je izgubio prvi servis, napravio 'brejk' u drugom gemu, pa drugim oduzetim servisom rivalu do¹ao do voðstva od 3:1. Do kraja seta igraèi su dobijali gemove na svoj servis, a drugi set trajao je 42 minuta.

U treæem setu Ðokoviæ je poveo sa 3:0, a bez obzira na èinjenicu da je Andrejev do kraja meèa 'dr¾ao servis' Ðokoviæ je iskoristio prvu meè-loptu, brzo stigao do pobede i polufinala.

Polufinalni dueli na programu su u petak, u prvom polufinalu igraju Federer i Davidenko, Ðokoviæ èeka protivnika.

izvirhttp://www.b92.net/ (http://www.b92.net/)

Duke

Gledao sam danas Nadala, bolesno je dobar, moze Nole ali jako jako tesko

biwi

moze nole, samo ako nadalu neko slomi nogu do meca, ljudi on je katastrofalno dobar!!!! ne kazem ja da je nole los, ali jos je za jednu kategoriji ispod nadal i federera....

Masha

Nadal lako do borbe sa Ðokoviæem

©panac Rafael Nadal je ubedljivo savladao zemljaka Karlosa Moju rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:0 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa gde ga oèekuje meè sa Novakom Ðokoviæem. "Kralj ¹ljake", drugi nosilac turnira, imao je problema sa izborom udaraca iskusnijeg protivnika na startu meèa, ali je vrlo brzo preuzeo kontrolu i pokazao za¹to je najveæi favorit na turniru na kome æe poku¹ati da ve¾e treæu uzastopnu titulu.
U drugom polufinalu igraju prvi teniser sveta Ro¾e Federer i Rus Nikolaj Davidenko.

izvor www.blic.co.yu

Masha

Zimonjiæ i Srebotnikova u finalu Rolan Garosa

Nenad Zimonjiæ i Slovenka Katarina Srebotnik plasirali su se u finale miksa na Rolan Garosu, pobedom nad Kineskinjom Zi Jan i Markom Noulsom sa Bahama rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Najbolji srpski dubl igraè i njegova partnerka su ovim trijumfom uspe¹no nastavili odbranu titule za koju æe se u finalu boriti protiv pobednika duela izmeðu kinesko-australijanskog para Sun-Noul i francusko-izraelske kombinacije De¹i-Ram.

izvor www.blic.co.yu

yeca

Ana Ivanoviæ i Jelena Jankoviæ sutra igraju od 14h!!!  :igra:

mikele

Nadal: Djokoviæ je buduæi "broj jedan"
(http://nono9.us)

Djokoviæ je verovatno buduæi igraè broj 1 svetskog tenisa, rekao je Tanjugu ©panac Rafael Nadal, uoèi polufinalnog meèa sa Novakom Djokoviæem.

"Djokoviæ ima neverovatan potencijal, igra veoma, veoma dobro, mnogo je napredovao ove godine. Znam da me èeka te¾ak meè sa njim", rekao je Nadal odgovarajuæi na pitanje Tanjuga na konferenciji za ¹tampu na Rolan Garosu.

Najbolji svetski teniser na ¹ljaci i drugi na ATP listi, dvostruki pobednik Rolan Garosa, rekao je da je Djokoviæ buduæi igraè broj jedan "belog sporta".

"Djokoviæ je veliki igraè, ima puno samopouzdanja. Odlièno servira, ¹to je velika prednost, mlad je, ¹to mu takodje ide u korist. Vidim ga kao pobednika, zato ¹to je u stanju da osvoji mnogo meèeva u te¹kim trenucima, kao ¹to je to bio sluèaj ove godine. On je verovatno buduæi igraè broj 1", rekao je Nadal.

Da li æe dueli Nadala i Djokoviæa postati tradicija?

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Djokoviæ je jedan od najboljih igraèa u ovom trenutku. Ja sam broj dva, a on peti-¹esti na svetu, tako da je pred nama veoma dobar meè".

Na pitanje Tanjuga koju taktiku æe upotrebiti protiv Djokoviæa, Nadal je odgovorio:

"Taktika je da igram dobro. Bilo da igram dobro u odbrani, bilo da igram dobro u napadu, cilj je da igram dobro. Ako protivnik igra dobro, moguæe je da izgubim, ali prilika za pobedu mi neæe nedostajati", rekao je Nadal.

Na konstataciju da se Djokoviæ sprema da igra agresivno, Nadal se nasmejao:

"Lepo. Spremiæu se za sutra".

Nakon dve pobede na Rolan Garosu da li se smatra mladim igraèem?

"Za¹to da ne? Tek ¹to sam napunio 21. godinu. Sada svi prièaju o Djokoviæu kao novom igraèu, a ja nisam vi¹e nov, iako sam samo godinu dana stariji od njega. Èeka me, dakle, jo¹ mnogo godina na Rolan Garosu. Ovo je tek treæa godina, zar ne? Igram na turnirima veæ pet godina. Neverovatno. Kada se pogleda koliko dugo sam na turnirima, deluje da sam mator, ali ne i po godinama", rekao je Nadal.

Da li se mo¾e govoriti o trojici tenisera u vrhu Rodzeru Federeru, Nadalu i Djokoviæu?

"Ne, ima mnogo dobrih tenisera. U ovom trenutku smo nas trojica, mo¾da, u vrhu po poenima, ali tu su i (Nikolaj) Davidenko i (Endi) Marej, koji je trenutno povredjen, ali je neverovatan talenat", odgovorio je Nadal.

Dve prethodne pobede na Rolan Garosu, 2005. i 2006. godine, ulivaju mu samopouzdanje.

"To ¹to sam veæ pro¹ao kroz ovo iskustvo mnogo poma¾e", rekao je najbolji ¹panski teniser.

(Tanjug)

Занимљиво.Јако занимљиво.Ово је,вероватно,предигра полуфинала.
Али како се оно каже ''Из твојих уста у божје уши'' :>

mikele

RG: Zimonjiæ ostao bez finala u mu¹kom dublu
(http://nono9.us)

Nenad Zimonjiæ se sa Katarinom Srebotnik plasirao u finale igre me¹ovitih parova na Rolan Garosu, ali na¾alost to isto nije uspeo da ponovi i u mu¹kom dublu.

Srpski teniser i Fabris Santoro poklekli su u polufinalu u kojem su pora¾eni od devetih nosilaca, Èeha Lukasa Dluhija i Pavela Viznera rezultatom 1:6, 6:1, 4:6.

Oba para su ubedljivo dobila po jedan set. Èesi prvi, u kojem su tri puta oduzimali servis Zimonjiæu i Santorou, a Srbin i Francuz su im se na identièan naèin revan¹irali u drugom.

U odluèujuæem treæem setu nije bilo brejkova sve do devetog gema, a onda su Èesi na servis Zimonjiæa stigli do tri vezane brejk lopte, iskoristili veæ prvu, ¹to je bilo dovoljno za ispostavilo se na kraju pobedu.

(MONDO)

Masha

I, Ana je u finalu!!!!! Pobedila je Sarapovu sa 2:0 u setovima, po setovima 6:2, 6:1.
BRAVOOO ANA!!!!

yeca

:~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~  :~ 

Da li ste èuli komentatora kako ka¾e da strani novinari predla¾u da se ubuduæe Gran Slem u Parizu zove Rolan Garosiæ  :luda zbog navale tenisera iz Srbije  :V  :V  :V  :V  :V  :V  :V  :V

Ajde odmah u fotelje, da gledamo Jelenu !   

:loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica  :loptica

mikele

Ааааааааауууууууууууу,
ово је било класично разваљивање.
Ако Ана буде овако играла и у финалу,неће моћи да је победе и Енана и Јелена заједно.
Свака част :Bog :Bog :Bog

josefina87

Ana u finalu Rolan Garosa!

Ana Ivanoviæ je prva uèesnica finala Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu. Srpska teniserka ubedljivo je pobedila Ruskinju Mariju ©arapovu, rezultatom 6:2, 6:1, za 65 minuta. U drugom polufinalnom meèu Jelena Jankoviæ sastaje se sa prvom teniserkom sveta ®istin Enan.

Od samog poèetka srpska teniserka dominirala je na terenu Filip ©atrije, a prvi brejk naèinila je u drugom gemu meèa. ©arapova je uspela da uzvrati jedan brejk u prvom setu, ali je Ivanoviæeva dva puta oduzimala servis protivnici i lako stigla do seta prednosti posle 32 minuta.

U drugom setu oèekivao se jaèi otpor Ruskinje, ali je Ana igrala izvanredno i dobila pet uzastopnih gemova. Devojka iz Sibira uspela je konaèno da doðe do poèasnog gema za 1:5, ali vi¹e od toga nije mogla. Drugi set trajao je minut du¾e nego prvi.

Dve predstavnice biv¹e SFRJ osvajale su Rolan Garos - Hrvatica Mima Jau¹ovec 1977. i Novosaðanka Monika Sele¹ u tri navrata, od 1990. do 1992. godine.

Ana je druga predstavnica Srbije u finalima ovogodi¹njeg Rolan Garosa, po¹to je Nenad Zimonjiæ veæ izborio mesto u zavr¹nom duelu me¹ovitih dublova.

Finalni meè ¾enskog singla igra se u subotu.

izvorhttp://www.b92.net/ (http://www.b92.net/)