Tenis - Rolan Garos 2007

Started by mikele, 22-05-2007, 22:51:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

У току је други сет меча Федерер-Давиденко,први је добио Федерер са 7-5,а у другом води са 2-1(без брејка).
А Ноле игра после њих :wave:

Korisnicko Ime

josefina87

ba¹ mi je ¾ao ¹to pored tolikih ¹ansi bar jedan set nije dobio davidenko.. :roll:
u svakom sluèaju odlièna igra..vredelo je gledati! :pljes:
sada da predjemo na ne¹to bitnije..napred nole!! :V

josefina87

Ðokoviæ pora¾en od Nadala

AP

Najbolji teniser Srbije Novak Ðokoviæ nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske. Ðokoviæ je u polufinalu pora¾en od branioca trofeja ©panca Rafaela Nadala u tri seta – 7:5, 6:4, 6:2. Nadal æe se u finalu, koje je na programu u nedelju, boriti sa Rod¾erom Federerom. Na kraju fantastiènog Rolan Garosa za srpski tenis jedini na¹ preostali predstavnik je Ana Ivanoviæ, koja u subotu igra finale ¾enskog singla sa ®istin Enan.

Uèinak ostatka srpske "velike èetvorke" je – jedno finale (Zimonjiæ u miksu) i tri polufinala, uspeh bez presedana na nekom od gren slem turnira.

Od samog starta polufinalnog duela Nadal je pokazao da nije spreman dase odrekne pariske titule koju je osvajao u prethodne dve godine.

Reuters

©panac je pokazao kvalitete koji su ga izdvojili kao najboljeg svetskog tenisera na zemljanoj podlozi, a Ðokoviæu je trebalo mnogo truda za svaki poen.

Nadal je napravio brejk veæ na drugom Novakovom servisu, stigao do 5:2, ali se na¹ teniser vratio do 5:5.

Meðutim, tada je momak sa Maljorke ponovo pojaèao i do¹ao do prvog seta rezultatom 7:5.

U drugom setu Ðokoviæ se dr¾ao do samog fini¹a, ali je ponovo Nadal imao koncentraciju i posle 3:3 uspeo da napravi jedini brejk u tom setu, posle èega je rutinski saèuvao prednost.

Tada je na¹ teniser psiholo¹ki pao, naprvio nekoliko nekarakteristiènih gre¹aka i dozvolio rivalu da treæi set otvori predno¹æu 4:0. Novak je osvojio svoja dva sledeæa servis-gema, ali je ostao bez brejka posle prvog seta. Nadal je iskoristio prvu meè loptu i posle 2 sata i 27 minuta izborio novo finale sa Federerom.

Kljuè pobede Nadala je veoma mali broj neiznuðenih gre¹aka - 13, naspram 37 Ðokoviæevih.

izvorhttp://www.b92.net/ (http://www.b92.net/)

odlièno je igrao..svaka èast!! :pljes: :pljes:
pribli¾io mu se..moja prognoza-pobeda naredne godine! :K

Masha

Mogu da pobedim ®istin

Ana Ivanoviæ na Rolan Garosu igra svoj najveæi meè u karijeri. Finale protiv najbolje na svetu, Belgijanke ®istin Enan, lep¹i zavr¹etak dvonedeljne avanture nije se mogao ni zamisliti. Princeza Srbije na parisku kraljicu, mladost na iskustvo, o drugim stvarima neæemo prièati.

Od momenta kada je èekirala Mariji ©arapovoj kartu za London (uskoro sledi Vimbldon), Ivanoviæeva sa svojim timom, trenerom Svenom Grenefeldom i kondicionim struènjakom Skotom Birnsom, kuje plan kako da doðe do prvog grend slem pehara. Jedna opaska - ako je Grenefeld, struènjak sa kojim Ana radi jo¹ od turnira u Berlinu, mogao da joj da pravi savet kako da pobedi ©arapovu, koju je nekada trenirao, onda mo¾da ima kljuè i za „teniski kompjuter“ u liku ®istin Enan.
- Od pre dve godine, kada sam ovde stigla do èetvrtfinala, mnogo sam napredovala. Mislim da sam pobolj¹ala servis i kretanje i zaista sam zadovoljna kako ove sezone igram na ¹ljaci - izjavila je za „Blic“ Ana Ivanoviæ.
Danima Ana ne skida osmeh sa lica. Svi u Srbiji veruju da æe tako biti i danas posle velikog finala.
- Mogu samo da ka¾em da æu dati sve od sebe da pobedim ®istin Enan. Ako budem igrala kao do sada, mislim da imam ¹anse, iako znam da protivnica igra sjajno na celom turniru i da je prva na svetskoj listi. Raspolo¾ena sam i zdrava, oèekujem izuzetno te¾ak meè, ali kako drugaèije mo¾e da bude u finalu - ka¾e Ana.

izvor www.blic.co.yu

Sto se Noleta tice, dobar je bio. Veliki uspeh je sto ce biti 4 teniser sveta, ako sam dobro cula dok sam gledala mec. U svakom slucaju, bravo za Noleta i navijamo za Anu!

malena

Jeste da je izgubio od Nadala,ali sve cestitke Novaku...  :pljes: :pljes: A sutra navijamo za Anu... :~ PA i da slavimo...  :V Optimista...  :~

Masha

Uskoro, tacnije za 10-ak minuta, Ana i Zastin izlaze na teren. Napred Ana!

marer_86

isljucio sam tv ... mnogo se bre nerviram .... :arracher: :arracher: :arracher: :arracher: .... bas nema srece ....

tarantulica

Nema iskustvo koje joj treba za jedno ovakvo finale....

Ali ima vreme koje dolazi, da ga stekne  :cvet

josefina87

toliko je bila ubedljiva pobeda da sam se samo u poèetku nervirala,pa shvatih da nema razloga..
kao da nisam gledala finale.. :roll:

Masha

Ovo je bilo bas ubedljivo. Svaka cast Zastin Anen, stvarno joj nema ravne. Ana ima jos vremena da unapredi ono sto joj bas nedostaje - pre svega samopouzdanje. Ja sam iznervirala u drugom gemu prvog seta kada je vodila 40:0 i izgubila gem na svoj servis. Posle toga sam mirno gledala. Ana ce biti 6. tenserka sveta, a Jelena Jankovic 3. sto je isto tako veeeelikiii uspeh.

tarantulica

Bar nismo pukli pare za karte, da gledamo lakshi trening Belgijanke.... :roll:

Bravo za Anu, veliki je uspeh igrati u finalu RG  :Bog

yeca

Jelena æe biti 3., a Ana 4. na listi.
Prve dve ostaju ®astin i ©arapova!

Zbog toga se ja divim Novaku Djokoviæu koji je toliko mlad a toliko psiholo¹ki jak i sa toliko pobednièkog mentaliteta i skoro bez oscilacija u igri.
Ali i damama bez rezerve svaka èast  :Bog

malena

Ma surer su oni samo su jos prilicno mladi,ali definitivno njihovo vreme tek dolazi...Sve cestitke svima...  :pljes: :pljes:

marer_86

Quote from: josefina87 on 09-06-2007, 14:55:41
toliko je bila ubedljiva pobeda da sam se samo u poèetku nervirala,pa shvatih da nema razloga..
kao da nisam gledala finale.. :roll:
ja sam iskljucio tv