Tenis - Rolan Garos 2007

Started by mikele, 22-05-2007, 22:51:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Masha

Quote from: yeca on 09-06-2007, 16:36:04
Jelena æe biti 3., a Ana 4. na listi.
Prve dve ostaju ®astin i ©arapova!

Jelena ce biti 3. na listi, a Ana bi bila cetvrta da je pobedlila u finalu, ovako ce biti sesta.

Al-Jasmina

Znala sam da ce Ana izgubiti... :wall:

Masha

Poraz Ivanoviæeve u finalu nije bacio senku na uspeh srpskih predstavnika u Parizu

Srpski musketari osvojili u Parizu milion evra

Porazom Ane Ivanoviæ juèe u finalu Rolan Garosa zavr¹eni su dani srpskog tenisa u Parizu! Nikada u istoriji tenisa ove zemlje s jednog grend slem turnira nismo se vratili sa toliko pobeda i velikih rezultata, ¹to mo¾e da bude samo veliki plus uoèi seobe na èuvenu londonsku travu, turnir na Vimbldonu koji poèinje za dve nedelje (25. juna).

Ana Ivanoviæ nije uspela da ostvari san i pobedi prvu igraèicu sveta ®istin Enan. Belgijanka je posle 65 minuta igre pobedila lak¹e nego ¹to je i sama oèekivala sa 6:1, 6:2, ali ostaje utisak da niko od 15.000 ljudi i miliona kraj televizijskih ekrana nije video najbolju Anu Ivanoviæ. Bila je isuvi¹e stegnuta, nije bila u tajmingu, mnogo je gre¹ila. Da je igrala kao protiv Kuznjecove i ©arapove, Enanova bi sigurno imala mnogo vi¹e muka da stigne do èetvrtog trofeja Suzan Lenglen u poslednjih pet sezona.
- Sreæna sam ¹to sam uop¹te dobila priliku da igram u velikom finalu. Bilo bi mi dra¾e da sam ja dobila ovaj veliki pehar, ali ako je uteha, onda sam bar izgubila od najbolje na svetu. Ovo su bile dve neverovatne nedelje za mene. Bilo je lepo igrati ovde, nadam se da æemo se i sledeæe godine videti u finalu, ali sa boljim ishodom po mene - rekla je Ana posle meèa.
Pre poèetka turnira niko nije oèekivao da æe Srbija imati finalistu na pariskoj ¹ljaci. Nikome od na¹ih igraèa to nije omiljena podloga, ali pred naletom Jelene, Novaka, Ane, Janka Tipsareviæa i Nenada Zimonjiæa u dublu padali su i najveæi. Marija ©arapova, Svetlana Kuznjecova, Venus Vilijams, Nikol Vaidisova, Marat Safin, svi su zaustavljeni u pohodu ka zavr¹nici od briljantnih Srba.
Skor je neverovatan - u singlu jedno finale i dva polufinala, u dublu jedno finale i polufinale! To æe za posledicu imati drastièna tektonska pomeranja u vrhu ATP i WTA liste, pa æe Novak Ðokoviæ od sutra biti èetvrti, Jelena Jankoviæ treæa, a Ana Ivanoviæ ¹esta na svetu, a i Janko bi skoèio negde oko 64. mesta. Da ne govorimo da su svi zajedno zaradili preko 1,1 miliona evra za ove dve nedelje, i to samo od turnirskih nagrada!
Pre turnira su igraèi iz Srbije smatrani favoritima iz senke, ali niko nije oèekivao da æe srpski talas u tolikom obimu poplaviti pariske zemljane terene. I najveæa teniska imena kao ¹to su Andre Agasi i Martina Navratilova nisu krili odu¹evljenje rezultatima na¹ih tenisera.
- Svi govore o tome kako je Ana imala tremu uoèi finala, ali kako neko ko je i¹ao na trening u okolnostima kada su na njenu zemlju padale bombe mo¾e da se pla¹i nekog kao ¹to je ®istin Enan? - pitala se Navratilova.
Andre Agasi je jednom amerièkom novinaru rekao da je Novak Ðokoviæ fantastièan.
- Momak je sam svetski vrh i smatram ga jednim od tri najbolja na svetu - rekao je Amerikanac.
Ko posle Pariza mo¾e da ka¾e da i u Londonu neæemo gledati istu ili jo¹ bajkovitiju prièu? Na mapi teniskog sveta, zahvaljujuæi ovoj sjajnoj generaciji, Srbija je postala velesila. Hvala i bravo!

Ðokoviæ: Jedan sam od najboljih na svetu

Sa pariske ¹ljake na londonsku travu. ®ivot profesionalnog tenisera je takav da nema vremena za sumiranje utisaka, pa je to sluèaj i sa Novakom Ðokoviæem, koji je odmah posle poraza od Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa poèeo pripreme za Vimbldon.
Nezvanièno prvenstvo sveta u tenisu, turnir koji se igra na èuvenoj travi visine 11 milimetara, poèinje 25. juna, a Ðokoviæ ¾eli da se ¹to pre spremi za nova isku¹enja. Ove nedelje igraæe u Londonu, na terenima „Kvins kluba“, gde se odr¾ava turnir s nagradnim fondom od 800.000 dolara.
Novak pro¹le godine nije igrao na „Stela Artoa“ ¹ampionatu. Posle Pariza veoma brzo æe mu se pru¾iti prilika da se mo¾da i revan¹ira Rafaelu Nadalu za poraz, jer je poznato da teniser iz Majorke ne voli da igra na travi. Pored Nadala, koji je prvi nosilac, uèestvuju i Endi Rodik, Fernando Gonzales, Ivan Ljubièiæ, Lejton Hjuit, Tim Henman i mnogi drugi iz 50 najboljih na ATP listi.
- Iz svakog meèa nauèim ne¹to novo. I u porazu mo¾e mnogo toga da bude pozitivno. Posle Pariza biæu meðu pet najboljih na svetu, osvojio sam Majami, stigao meðu èetiri na Rolan Garosu. Pun sam samopouzdanja bez obzira na poraz od Nadala. Napunio sam 20 godina pre dve nedelje i imam sjajne rezultate u sezoni. Nije samohvalisanje, ali stvarno mislim da sam jedan od najboljih igraèa na svetu - rekao je Ðokoviæ.
Zna se da je Novakov cilj da postane svetski igraè broj jedan. Za sada, daleko je od toga, ali na dobrom je putu.
- Pokazao sam sebi i svima da imamo dovoljno kvaliteta da budem meðu tri najbolja. Ne ¾urim, ali sam svestan toga ¹ta ¾elim da uradim - ka¾e Novak.
Pro¹le sezone na Vimbldonu, Ðokoviæ je stigao do osmine finala, gde je pora¾en od Marija Anèiæa.
- Nema ba¹ mnogo igraèa koji vole da igraju na travi. Daæu sve od sebe da se dobro spremim za ovu podlogu i da zablistam na Vimbldonu - rekao je Ðokoviæ pred put za London.

Zarade u Parizu
Ivanoviæ - 500.000
Ðokoviæ - 250.000
Jankoviæ - 250.000
Zimonjiæ - 53.750
Vemiæ - 14.290
Tipsareviæ - 39.400
Jankoviæ (dubl) - 3.350
Ukupno: 1.110.790 evra

Junaci iz Pariza veèeras na balkonu
Beograðani æe veèeras imati prilike da pozdrave na¹e najbolje tenisere, Anu Ivanoviæ, Jelenu Jankoviæ, Novaka Ðokoviæa i Nenada Zimonjiæa posle njihovih odliènih partija pru¾enih na ¹ljaci Rolan Garosa. Doèek æe biti organizovan pred zgradom Starog dvora (Skup¹tina grada Beograda), a sveèani program poèinje u 19.30 èasova. Na¹i teniseri æe pred Beograðane izaæi oko 20.30 sati.

izvor www.blic.co.yu

marer_86

.... :) :)..... kakav tenis ... :) :).... ovo je stvarno uzivancija gledati !!!!

tarantulica

Iako je Nadal neuporedivo bolji...

Nadam se da ce Federer da se trgne, da shto duze uzivamo u njihovim majstorijama  :Bog

dirigent

Nadal , Federer , i Zastin igraju kao vanzemaljci , bolji tenis nisam video od najjacih dana pita Samprasa i Stefi Graf

mikele

Ма више ме нервира овај Надал,надам се да ће Федерер да одигра боље овај други сет,а затим о остатак меча.А брејк лопте у првом сету:Федерер 0/11,а Надал 2/2
И само да додам,лепо је што је организован дочек Ани,Јелени и Новаку,заслужили су. :Bog

tarantulica

I Zimonjicu   :cvet

Jedno polufinale i jedno finale...  :Bog :Bog :Bog

mikele

Да,али он не долази јер већ игра квалификације за турнир у Халеу. :wink:

tarantulica

Kad pre?  :shock

[off]Kad pochinju kvalifikacije za Vimbldon?[/off]

mikele

Quote from: tarantulica on 10-06-2007, 14:47:03

[off]Kad pochinju kvalifikacije za Vimbldon?[/off]
[off]Kвалификације би требале да почну недељу дана пре самог турнира,а с`обзиром да турнир почиње 25.јуна,следи да квалификације крећу од 18.јуна,тј тада је жреб за квалификације.[/off]

josefina87

kako dobar meè!
nadal je stvarno nepobediv na ¹ljaci! :Bog :Bog
ba¹ mi je drago ¹to je pobedio!! :pljes: :pljes:

tarantulica

:pljes: :pljes: :pljes:

Chestitke obojici za divan tenis koji igraju...

:Bog

Masha

Ja sam navijala za Federera . Svaka cast, ovo je bilo uzivancija gledati.

willie the scot

mislim da je nadalu iskreno bilo zao federera...zasto se ne dogovore-ja tebi rolan garos,ti meni vimbldon...ovo je dosadno.