Igraliste za penzionere

Started by nasty girl, 25-05-2007, 09:21:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl



Tobogani, klackalice, penjalice, ljulja¹ke I slièni rekviziti u jednom berlinskom parku rezervisani su iskljuèivo za penzionere kako bi na miru mogli da se razgibaju i zabave. Na ulazu u to jedinstveno igrali¹te p¹ie da je ulaz zabranjem mlaðima od 65 godina, mada èuvari propu¹taju sve koji doka¾u da su penzioneri.

Igralite vredno 22.000 evra izgraðeno je u parku Projsen i ima posebne sprave za ve¾banje prilagoðene starijim ljudima, ali i klasiène penjalice i tobogane. Park je osmislila kompanija Plejfit, koju vodi Renate Zomer. Na tu ideju do¹la je za vreme posete Kini, kada je videla koliko se u toj dr¾avi po¹tuju stariji ljudi. ''Videla sam kako ljudi ve¾baju u parkovima i na ulicama i pomislila kako bi tako ne¹to bilo dobro napraviti i ovde'', ka¾e Renate.

Meðutim, neki od korisnika nisu ba¹ odu¹evljeni njenom idejom. Nekoliko njih se po¾alilo da sprave nisu primerene njihovim godinama, dok su se dve starice zaglavile nakon ¹to su njihove hodalice upale u procep izmeðu ploèa kojim je igrali¹te pokriveno.

RTS