Demonstracije zbog zatvaranja TV

Started by Bred, 29-05-2007, 12:59:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Karakas, Valensija -- Policija Venecuele rasterala demonstrante koji su protestovali zbog ga¹enja najstarije privatne TV u Veneculi.

Policija je sinoæ rasterala demonstrante koji su se okupili posle odluke predsednika Uga Èaveza da ugasi najstariju privatnu televizijsku stanicu, koja je kritikovala njegovu vladu. Policija je bacila suzavac na grupu od oko 5.000 ljudi, ali se grupa ponovo okupila. Neki demonstranti su bacali kamenice i boce na policiju, a snage bezbednosti su bacile jo¹ suzavca.

Juèera¹nji protest je bio najveæi otkad je Radiotelevizija Karakas prestala sa emitovanjem programa u nedelju u ponoæ i kada je umesto nje poèela rad nova dr¾avna televizija, koja emituje spotove muzièara i emisije koje podr¾avaju Èaveza i vladinu reklamu "Sada Venecuela pripada svima".

Èavez je oduzeo dozvolu za emitovanje optu¾iv¹i privatnu TV stanicu za subverzivne aktivnosti i podr¹ku puèu protiv njega 2002.

Ministar unutra¹njih poslova Pedro Kareno rekao je dr¾avnoj televiziji da su èetiri studenta ranjena u demonstracijama zbog zatvaranja televizije, blizu univerziteta u Valensiji, 150 kilometara zapadno od Karakasa. Za sada se ne zna ko je odgovoran za ranjavanje i da li ima uhap¹enih.

Generalni sekretar Reportera bez granica Rober Menar rekao je da je odluka Èaveza da zatvori televiziju njegova prva ozbiljna meðunarodna politièka gre¹ka.

Nemaèka, predsedavajuæa Evropske unije, zvanièno je izrazila zabrinutost zbog zatvaranja televizije.

Radio televizija Karakas je otvorena 1953.

b92
----
Ovaj je zajebao i Milosevica :shock

darusaz

Само нека учу и бучу... могу до  миле воље. Уосталом шта је 5.000 људи? Па то није ни 1% Венецуеле. Хехе.

Хуго из д мен. :)

Bred

Èavez: Fa¹istièka agresija
30. maj 2007. | 09:27 | Izvor: Beta
Karakas -- Predsednik Venecuele Ugo Èavez demonstracije zbog zatvaranja privatne TV nazvao fa¹istièkom agresijom.

Èavez je u obraæanju naciji izjavio da je legitimna njegova odluka da ne produ¾i licencu RCTV i da je da "socijalistièkom kanalu" TVES, koji finansira dr¾ava.

Komentari¹uæi studentske demonstracije koje su poèele u nedelju, Èaves je pozvao svoje pristalice na "odbranu revolucije od tog novog fa¹istièkog napada". Na hiljade studenata, kojima su se pridru¾ili novinari i umetnici, protestovalo je i u utorak u Karakasu i ostalim gradovima, dan posle sukoba s policijom, kada je povreðeno 17 ljudi.

Èaves je upozorio "neke medije koji destabili¹u" tako ¹to emituju snimke sa demonstracija. On je posebno mislio na kanal Globovision, blizak opoziciji, ali koji mo¾e da se gleda samo u Karakasu ili preko kablovske televizije. Vlada je danas tu¾ila tu televiziju zbog podstrekavanja na ubistvo predsednika. Ta televizija je prikazala snimke poku¹aja ubistva pape Jovana Pavla II iz 1981.

Direktor tog kanala Alberto Federiko Ravel odbacio je optu¾be nazvav¹i ih sme¹nim.

--------

ovaj je prs'o ....

darusaz

Ма ОК је Хуго. Прсо је колико и Буш или Блер.  :~

wolfeitzckie

 Стварно је невероватно како у овој земљи после свега постоји и даље тако јака љубав према тиранији. Или баш због свега?

darusaz

Не знам вала мени се чини да су људска права и слободе више угрожене у колевки демократије од чувенох 9/11 него у Венецуели или другде...  :bljak:

Не знам зашто су све земље које терају амерички капитал и интересе даље од себе у старту недемократске, неслободне и назадне?

Свима бих препоручио књигу The Saudis by Sandra Mackey, е ту се описује како изгледа живот у земљи која је највећи амерички пријатељ на блиском истоку и наравно, земљи која је слободна и демократска. А те епитете има јер
1.АРАМКО црпи нафту тамо још од 1940. и неке
2. јер су паре свих саудијских богаташа мање више депоноване код "Сити" банке.

Bred

Darusaz, hoecs da kazes da je Venecuela DEMOKRATSKA zemlja?!?!

darusaz

Quote from: Bred on 01-06-2007, 13:55:18
Darusaz, hoecs da kazes da je Venecuela DEMOKRATSKA zemlja?!?!
Нисам довољно компетентан, али сигурно да су људска права и слободе угрожене у Венецуели мање него у САД.
Бреде, нажалост објективно вредновање демоктратије не постоји. То је релативан појам у односу на дневно-политичке интересе. И Садам је до 1991.био демократа за САД. ;)

Bred

Naravno ali postoje OPSTI principi demokratije koji su univerzalni tipa SLOBODE MEDIJA i neprikosnovenosti [privatne] imovine ...