Skandal na Pravnom fakultetu u PG

Started by Luximus, 30-05-2007, 15:11:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Luximus

Study at Law Faculty in Montenegro! NO THANKS!

SKANDAL NA PRAVNOM FAKULTETU, ČLANOVI STUDENTSKOG VIJEĆA OPTUŽUJU PROFESORA SLAVKA LUKIĆA

Doveo boksera da mlati studente

Podgorica - Nezapamćeni skandal dogodio se preksinoć na Pravnom fakultetu kada je bivši bokser Slobodan - Bobo Trifunović, na poziv profesora Ustavnog prava Slavka Lukića, pesnicama nasrnuo na dvojicu predstavnika Studentskog vijeća.
Incident se, prema riječima predsjednika studentskog vijeća Ivice Todorovića, dogodio u 21.30 časova dok su on i potpredsjednik Zoran Rakočević pokušali da razgovaraju sa profesorom Lukićem, koji od studenata zahtijeva da obavezno kupe njegovu knjigu po cijeni od 60 eura.
Na sinoćnjem sastanku Studentskog vijeća Pravnog fakulteta Todorović je saopštio da su profesora sačekali ispred kabineta nakon što je završio kolokvijum.
- U početku je naš razgovor bio veoma korektan, da bi nakon nekoliko minuta, kada smo mu saopštili pritužbe studenata, on počeo da nas vrijeđa. Vikao je na nas i govorio:"Radite šta hoćete, sada ću još više knjiga prodavati". U tom trenutku pojavio se mladić u šortsu i majici bez rukava, zaletio se i nekoliko puta me udario u stomak i glavu, a potom zamahnuo i udario Rakočevića - ispričao je Todorović.
On je kazao da im se za to vrijeme profesor Lukić unosio u lice i uzdignutim prstom nekoliko puta ponovio:"Ja sam lud, ja mogu da vas ubijem", "Pola MUP-a sam ja zaposlio, oni mogu za mene da vas muče"...
- Ponašanje profesora Lukića izašlo je iz okvira civilizovanog razgovora, a kulminiralo je otvorenim verb-alnim nasrtajem. Nakon kraće prepirke, pri kojoj studenti, kako tvrde, nijesu odgovorili na isti način, profesor i njegov prijatelj, nastavili su da vrijeđaju i prijete studentima, a čiji je sadržaj bio u domenu ulične terminologije - navodi se u saopštenju koje su sinoć jednoglasno izdali svi članovi Studentskog vijeća Pravnog fakulteta.
Predsjednik te organizacije naveo je da nije želio da se obračuna sa profesorom i njegovim prijateljem, zbog incidenta koji je imao prije nekoliko mjeseci kada je ispred TV IN udario svog kolegu, nezadovoljan time što je on kazao u televizijskoj emisiji.
- Da ne bih ponovo učinio nešto slično, izmicao sam se Lukiću i bokseru kojeg zovu Bobo tigar. Rakočević i ja, krenuli smo da izađemo iz zgrade fakulteta, a oni su nas sve vrijeme pratili i vrijeđali - rekao je Todorović, koji je naveo da je odmah nakon incidenta pozvao dekana Zorana Rašovića.
Na zahtjev dvojice studenata, juče oko 17 časova, dekan fakulteta je u kabinetu ugovorio sastanak sa profesorom Lukićem i studentima - Todorovićem i Rakočevićem. No, i tamo se, kako se moglo čuti na sastanku Studentskog vijeća, dogodio još jedan incident jer je profesoru Likiću ispao pištolj i pao na pod dekanovog kabineta. Niko ništa nije rekao, a Lukić se sagnuo i dohvatio pištolj, ispričali su sinoć studenti.
I pored više pokušaja, dekan Rašović nije uspio da pomiri studente i profesora Lukića, tako da se dvočasovni sastanak završio najavom da će protiv profesora biti pokrenut disciplinski postupak.
U saopštenju Studentskog vijeća navodi se da "postupak profesora Lukića nije ogledalo stanja i situacije na Pravnom fakultetu".
- Studentske organizacije imaju odličnu saradnju sa dekanom, profesorima i drugim organima fakulteta. Međutim, izražavamo najdublji protest zbog napada na naše članove i kolege čime je na jedan od najgrubljih načina prekršena autonomija Univerziteta. Upućujemo javni poziv svim nadležnim institucijama i organizacijama, kao i svim profesorima i kolegama na Univerzitetu da ovim povodom adekvatno reaguju i stanu u zaštitu studenata i autonomije Univerziteta, koja je naglašavamo, na ovaj način brutalno prekršena - navodi se u saopštenju Studentskog vijeća Pravnog fakulteta.
Todorović i Rakočević juče su podnijeli krivične prijave protiv profesora Lukića i njegovog prijatelja Trifunovića.
Profesor Lukić sinoć nije odgovarao na telefonske pozive.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
DEKANU SE ŽALILI NEKOLIKO PUTA

Predstavnici Studentskog vijeća naveli su da su se zbog pritužbi studenata koji tvrde da ih profesor Lukić uslovljava da kupe njegovu knjigu nekoliko puta obraćali dekanu Pravnog fakulteta.
- Poštujući proceduru predviđenu za studentsku problematiku, ranije smo se obraćali dekanatu. Nakon obećanja, dekan Rašović je obavio razgovor sa profesorom Lukićem, kada je dogovoreno da će profesor prestati da uslovljava izlazak na ispit kupovanjem knjiga. Brojne pritužbe studenata odnosile su se na visoku cijenu knjige, koje profesor nezakonito prodaje u svom kabinetu, a koju svaki student mora da kupi da bi izašao na ispit - navodi se u saopštenju Studentskog vijeća Pravnog fakulteta.
Osim zbog prodaje knjiga po "paprenoj" cijeni, studenti Pravnog fakulteta su se, kako tvrde u Studentskom vijeću, ranije žalili na metode rada profesora Ustavnog prava.

IZVOR: ND "Vijesti"

cvjetic

 :shock strasno,uzas,sta je sve dozvoljeno u ovoj drzavi!!! ovaj covjek je mentalno poremecen,njega treba zakljucati!!!  :roll:

Kamicak

Bogu hvala,svasta je dozvoljeno u ONOJ drzavi.Mi vise nismo u istom koshu
:lol3:

cvjetic

ups,da!to vise nije ista drzava...hihiihihihihihi....ako im... :djavo

Luximus

Posto sam ja studirao na gorepomenutom Pravnom fakultetu godinu dana, imao sam prilike da se licno upoznam sa doticnim profesorom i sa svim ovim metodama! :T Strasno je sve ovo... Mada, vjerujte mi na rijec, svaki pravni fakultet i u CG i u Srbiji ima ovakve budale! Vidjesmo svi sta se desilo u Kragujevcu... Sta se desava u Beogradu, dovoljno je samo pitati nekog ko studira pravo...

cvjetic

ma da stvarno...moja drugarica je na pravnom...kod nas na faksu ima svakakvih profesora,ali tamo je skup ludaka...kao da su ih u Lazi trazili... :namcor

Luximus

#6
Znam ja to sve, jer sam kroz masu tih stvari i sam proshao. Zato sam i digao ruke i od prava i od njihove pravde i od svih ovakvih pravnih fakulteta! :)

Evo i skeniranog letka kojeg su stampali i dijelili studenti Pravnog fakulteta u Podgorici danas:

http://img45.nono9.us/img45/2741/protestyo7.jpg

hulio_salinas