U krevetu sa narcisom

Started by Roben, 30-05-2007, 21:26:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

U krevetu sa narcisom

Sigurno ste èuli za mit o Narcisu, koji se, ugledav¹i svoj odraz u vodi, zaljubio u samog sebe. Tako je nastao i pojam narcizam koji se odnosi na èoveka koji se utapa u sebi.

Narcis u dru¹tvu briljira, igra ulogu sna¾nog, ciniènog, efikasnog i duhovitog èoveka, dok, istovremeno, i zbog najmanjeg neuspeha mo¾e da zapadne u traumatiènu depresiju.

Psiholozi tvrde da je mu¹karac narcis majku do¾ivljavao kao seksualno izazovnu.Ti mu¹karci do¾ivljavaju seksualnu ¾elju za ¾enom kao ponavljanje ranog izazova vezanog za majku i zato nesvesno mrze ¾eljenu ¾enu, a ta mr¾nja mo¾e da uni¹ti njihovu sposobnost za seksualno uzbudjenje i da se zavr¹i seksualnom inhibicijom.

Radikalno odvajanje erotskog uzbudjenja i ne¾nosti kod mu¹karaca dovodi do toga da neke ¾ene idealizuju i porièu sva seksualna oseæanja prema njima, dok druge smatraju èisto genitalnim objektima s kojima su moguæi seksualna sloboda i u¾ivanje bez ne¾nosti i romantiène idealizacije.

Primer za to je sluèaj uspe¹nog mu¹karca koji ima ¾enu i decu, ali i ljubavnicu iz potpuno drugaèijeg socio-kulturnog ili profesionalnog miljea.

Intenzivno traganje za novim avanturama koje potièe od idealizacije ¾ena i ¾elje da nadje onu koja ga neæe razoèarati poznato je kao Don ®uan sindrom. Zdraviji oblik tog sindroma je Don ®uan koji ima me¹avinu narcistiènih i infantilnih crta, mu¹karac dete s feminiziranim osobinama. Don ®uan nikad ne proma¹i da nadje komplementarnu ¾enu, koju nesvesna mr¾nja prema moænom ocu, maèo mu¹karcu, vodi ka idealizovanju detinjastog mu¹karca koji je ne pla¹i.

Kod ¾ena narcisa se, zbog patrijarhalnih obièaja, narcistièna mr¾nja prema mu¹karcima mo¾e preokrenuti u dominantni odnos u braku – kod narcistiènih ¾ena postoji nesvesna fantazija da budu oba pola u isto vreme. Takve ¾ene te¾e da stalno zavode mu¹karce, da njima dominiraju i da ih eksploati¹u, èime zadovoljavaju i svoje seksualne potrebe.

Uspe¹nije ¾ene mogu da se identifikuju sa ekstremno narcistiènim mu¹karcima èija moæ, slava ili neobièni talenti èine da im izgledaju kao idealne mu¹ke figure, te mogu nesvesno da se do¾ivljavaju kao istinska inspiracija tih mu¹karaca i da upravljaju njihovim ¾ivotima.

Postoje i odnosi poznati kao heteroseksualni blizanci u kojima je jedan partner ogledalo drugom zbog osobina i lepog fizièkog izgleda. To je zadovoljavanje vlastite potrebe za narcistiènom kompletno¹æu.
Primer za to je narcistièna ¾ena udata za slavnu javnu liènost koja nastavlja da u¾iva u njegovoj istaknutosti u javnosti. U privatnosti doma njoj mo¾e da bude apsolutno dosadno, izuzimajuæi nesvesne konflikte zbog zavisti

Alkoholièari i narkomani su èesto osobe s narcistiènim poremeæajem liènosti i obièno pronadju partnerku koja je u detinjstvu imala oca alkoholièara ili narkomana. Ona u toj vezi poku¹ava da dobije ljubav koju nije dobila u detinjstvu, trudeæi se da promeni mu¹karca i uradi ono ¹to nije uspela njena majka.

(Sofia/MONDO)

tarantulica

Ok, shvatila sam, ¹to dalje od narcisa  :run

Darker

Pa za¹to pa kako, pa...??? ¹mrc...
Ma, ¹ta me briga, ja volim samo sebe, svog jedinog mene, la la la...

Kamicak

Ovde sede 2 narcisa,ali ne nameravaju da se menjaju!A kome se bezi,izvolte pa tutanj :)

tarantulica


Super je kad volish narcisa...
Imate isti predmet interesovanja, volite iste stvari...  :>

saschka

E, a kad bolje razmislish, Narcis ce i u krevetu zheleti da bude najbolji, da briljira i bude snazhan i efikasan. Pa kad saberesh 2 i 2 i uz to prihvatish naslov bukvalno....Gde je taj Narcis?!

pig_am_am

ali ce tebe da zapostavlja... ili ne...
uglavnom ne gajim takvu cvecku.

saschka

Pa da bi bio najbolji,zadovoljan sobom i sve to... mora da se pokazhe. Ogranichila bih se na plastenik, u bashti bi leteo sa korovom.

pig_am_am

...a i mislim da za narcisa niko nikad nije dobar.
...da je pain in the ass! i da stalno kritikuje.

to je moje misljenje nepotkrepljeno iskustvom.