Kvalifikacije za EP 2008

Started by mikele, 02-06-2007, 23:59:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Mislim da na¹oj reprezentaciji nedostaje jedan dobar lider. Ne mo¾e se bez voðe. Treba nam neko ko svojom pojavom, igrom, zalaganjem, prièom, stilom, tera sve druge da igraju i da se bore. Nedostaje nam neko takav.

Generalno, imamo nekog kvaliteta, ali ne mo¾emo na pravi naèin ispoljiti.

Ayrton Senna

Da pitamo Divca, po¹to se penzionisao kao ko¹arka¹, mo¾da bi da se vrati meðu stative?

©ala mala...

No istina je ta da nam stvarno treba lider. A hoæe li se pojaviti uskoro, e to je pravo pitanje?

Ru¾an Bosanac

Treba dopustiti nekom da bude lider. Imam utisak da FSS diktira neke stvari. Bosko Jankovic je rodjeni lider, ali treba mu zeleno svetlo.

hulio_salinas

Ne sla¾em se. Bo¹ko Jankoviæ nije borac, i ne mo¾e da povede ekipu u presing, na primer. On se ne zala¾e u odbrani. Treba nam neko ko æe svojim primerom da natera ostale.

Ru¾an Bosanac

Ne slazem se sa tobom. Bosko je igrac sredine terena i daje golove za razliku od nasih napadaca.

mikele

Quote from: Ru¾an Bosanac on 19-10-2007, 18:15:41
Ne slazem se sa tobom. Bosko je igrac sredine terena i daje golove za razliku od nasih napadaca.
То је тачно,али не значи да,ако он даје голове,да може да буде лидер.Лидеру треба ауторитет и код играча и код тренера и код судија,а Бошко је још млада за све то.Он тек треба да стекне репутацију на терену и ауторитет.
Мене је искрено Станковић баш доста разочарао.Иако га обожавам још из дана када је играо за Звезду,али у репрезентацији скоро никада није пружио ништа,осим што је био ту.Као доказ свему овоме нека послужи утакмица против чувених Јермена.Човек се није видео.

hulio_salinas

Quote from: Ru¾an Bosanac on 19-10-2007, 18:15:41

Kao ¹to je Mikele rekao, to mu nije dovoljno da bude lider. ©ta æe ostali igraèi videti u njemu? Da posti¾e golove, igra atraktivno... be¾i iz duela, izbegava "mu¹ku igru", ¹tedi se za napad, otaljava odbranu...

Dobar je on za ekipu, kada imamo nekoga da krpi njegove rupe u odbrani. Samo posmatraj njegove igre.

Uporedi ga, recimo sa ®erarom (Gerard). To ti je pravi lider. Da li Bo¹ko ima ono ¹to ima ®erar?

hulio_salinas

22. novembar 2007. | Izvor: B92, Tanjug | MT
Odreðeni ¹e¹iri za EURO 2008

Ukoliko bi ¾reb za zavr¹ni turnir prvenstva Evrope 2008. godine bio nemilosrdan, u istoj grupi mogla bi da se naðu èetiri biv¹a ¹ampona na¹eg kontinenta - Italija, Francuska, Nemaèka i Holandija.

Takva apsurdna situacija moguæa je zahvaljujuæi èudnom sistemu odreðivanja nosilaca koji je primenila UEFA. Odluèujuæi kriterijum nije plasman na listi FIFA, niti dosada¹nji rezultati na ¹ampionatima Evrope, veæ uèinak u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo 2006 i Evropsko Prvenstvo 2008. godne.

Pravilnikom je takoðe predviðeno da se u prvom ¹e¹iru naðe organizator zavr¹og turnira, pa su tako tu privilegiju dobile reprezentacije Austrije i ©vajcarske, inaèe potpuni autsajderi. Pored njih, tu su jo¹ aktuelni prvak Evrope Grèka i Holandija.

Odreðeno je da æe ©vajcarska igrati u grupi A, a Austrija u grupi B, dok æe Grèka i Holandija ¾rebom biti rasporeðene u preostale dve grupe.

U drugom ¹e¹iru nalaze se nacionalone selekcije Hrvatske, Italije, Èeske i ©vedske, u treæem su Rumunija, trostruki prvak Evrope Nemaèka, Portugalija i ©panija, a u èetvrtom Poljska, Francuska, Turska i Rusija.

®reb za zavr¹ni turnir prvenstva Evrope biæe odr¾an 2. decembra u Lucernu.

Phenomenon

Ma koji Bosko Jankovic!
Ne kaze se dzabe, il' si Bosko il' si musko

Sad trebaju da igraju oni koji ce da ginu za reprezentaciju. Ne moraju da budu neki vanserijski igraci (kad bismo imali takve), ali da budu Gatuzo.

hulio_salinas

Sla¾em se. To je ono ¹to sam poku¹avao da ka¾em. Treba nam igraè veæeg srca i sa veæom ¾eljom!

laclaire

Mislim da nemamo takvih u nasoj reprezentaciji, bar u sredini terena i u napadu. Mislim da je Vidic dobar vodja i autoritet, ali ako bude Miha selektor(sto je jedna od izvesnijih varijanti), ostace Stankovic navodni vodja na terenu...Mada, ponekad mi obicni gledaoci ne mozemo da vidimo ulogu nekog igraca na desavanja na terenu...Skroz mi je zanimljiv intervju sa Arsenom Vengerom gde je on birao idealan tim Arsenala u 4-4-2 formaciji od kada je on trener. Dosta imena je ocekivano(mada mu recimo Toni Adams nije u idealnom timu), ali je meni najvece iznenadjenje to sto mu je u sredini izmedju ostalih Rej Parlour. Objasnjenje je da je Rej Parlour bio velika radilica i igrac koji je neverovatno podizao tenziju u pozitivnom smislu, samim tim i ekipu...ja sam prilican fan Arsenala i to dugo godina, a takvu njegovu uloga(da je on nekakav vodja na terenu u toj meri  nisam nikada primetio). Mozda ce tako i u nasoj reprezentaciji da se pojavi neko takvog tipa(vodja ne mora da bude i najbolji igrac), mada ga ja trenutno ne vidim...

mikele

ЈА мислим да сада треба наставити овим трендом и наставити са форсирањем ових младих играча који су сада бар за 7-8 утакмица искуснији него што су били.И све то би требало да нам да резултате у следећим квалификацијама.Јер,искрено,мени овај неодлазак на ЕУРО неће бит катастрофалан ако га искористимо на прави начин.А ја већ мислим да је он(одлазак) на неки начин жртвован зарад подмлађивања репрезентације која ће давати резултате на дуже стазе.
У сваком случају сачекајмо следеће квалификације јер тада многи требају да покажу да постају ИГРАЧИ,а не да остају вечити потенцијал.Ту пре свега мислим на Красића,Јанковића,Кузмановића,Лазовића,Рукавину,оба Тошића...
А Ивановић и Видић су нам штоперски пар за наредних 10 година :Bog :Bog :Bog

Phenomenon

Kezman u reprezentaciju! Odmah!
On i Zigic u napadu i to bi bilo to

lycos

Phenomenon

Quote from: lycos on 25-11-2007, 20:46:44
Kezman..ne znam bas  :hm  :hm

To je neko moje misljenje. Lazovic da bude u pripravnosti, Pantelic da bude tu ako se neko povredi...