Muke Marije Milosevic

Started by Bred, 04-06-2007, 14:20:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: PRESS


Studentkinja medicine iz Beograda Marija Milo¹eviæ zbog svog imena ne mo¾e da podigne pare iz banke, a na carini uvek mora da proðe kroz "sito i re¹eto"

Marija Milo¹eviæ, dvadesetdvogodi¹nja studentkinja medicine iz Beograda, iako nema nikakve veze sa æerkom biv¹eg predsednika SRJ Slobodana Milo¹eviæa, zbog svog imena i prezimena ima stra¹ne probleme. U bankama se po dve tri nedelje bori za pravo da podigne svoj novac, a na carini uvek zagine, jer mora da proðe specijalnu proveru.

- Pre izvesnog vremena jedna amerièka banka mi je proveravala identitet èitavih 20 dana. Moj tata je pilot i trenutno radi u Indiji, pa mi povremeno ¹alje novac. Dok je slao pare na svoj raèun u Srbiji, sve je bilo u redu. Meðutim, kad je prvi put poslao novac na moj raèun, isplatu sam morala da èekam skoro tri nedelje. Svakodnevno sam zvala banku da se raspitam ¹ta je sa uplatom, a slu¾benici su mi obja¹njavali da su u toku neke provere. Ta amerièka banka, preko koje je tata poslao novac, tra¾ila je od njega dodatne papire, pa èak i sve podatke o meni, kako bi dokazao da nisam ONA Marija Milo¹eviæ - prièa Marija, i dodaje da pouèena tim iskustvom sada, umesto svog raèuna u banci, koristi mamin.

I srednje slovo S

Mariji Milo¹eviæ veliki problem pravi i to ¹to joj je srednje slovo S. Svi prvo pomisle da joj je otac Slobodan Milo¹eviæ.

- Moj tata se zove Stani¹a, ali dok ja to objasnim u banci, na primer, proðe vreme. Na sreæu, ima i onih koji brzo shvate o èemu se radi i samo se nasmeju. Kratko prokomentari¹u: "Ha, ha! Marija Milo¹eviæ! Pa jo¹ srednje slovo S", i "puste" me da obavim posao - ka¾e Marija S. Milo¹eviæ.

Vrhunac neprijatnosti, kako sama ka¾e, do¾ivela je u januaru ove godine kad je putovala ocu u posetu.

- I¹la sam u Indiju sa mlaðom sestrom Katarinom. U Srbiji je sve bilo u redu. Dobile smo sve potrebne papire i kupile avionsku kartu. Prijatno sam se iznenadila kada smo indijsku vizu dobile za samo jedan dan. Iz Beograda smo letele za Milano, a odande za Bombaj, gde nas je èekao tata. Sve je to pro¹lo kako treba. Ni na kraj pameti mi nije bilo da mo¾e da iskrsne bilo kakav problem - prièa Marija, i nastavlja:

- Posle sletanja na aerodrom u Bombaju, na carinskoj i paso¹koj kontroli sve je krenulo nizbrdo. Sestrin paso¹ je bio u redu i ona je proveru brzo pro¹la. Meðutim, kad je carinik uzeo moj paso¹, nastala je èitava zbrka. Nije bilo dovoljno da moj paso¹ pregleda jedan carinik, veæ su mu "u pomoæ" pristigle i kolege. Njih desetorica su gledali u monitor kompjutera i prièali ne¹to izmeðu sebe. Videv¹i da se de¹ava ne¹to èudno, pri¹ao je i moj tata, koji je poku¹ao da otkrije o èemu je reè. Po¹to carinici nisu uspeli da se sporazumeju, uveli su me u neku sobu na aerodromu - seæa se Marija neprijatnog iskustva.

Ona ka¾e da je tu morala da sedi èitavih pola sata. Kontrolori nisu mnogo prièali sa njom, bili su vrlo ¹krti na reèima.

- Kada su mi rekli kljuènu reèenicu: "Imamo vas veæ u kompjuteru", postalo mi je jasno u èemu je problem. Nekako je tata uspeo da im objasni o èemu je reè, pa su me posle dugog mrcvarenja ipak pustili da uðem u zemlju - ka¾e Marija, i dodaje da za sledeæe putovanje mora da se naoru¾a strpljenjem kako bi saèuvala sebe od nerviranja.
I. DUGALIÆ

mikele

QuoteOna ka¾e da je tu morala da sedi èitavih pola sata.
Читавих пола сата!!!
Ја помислио да је чекала 5-6 сати. :wall:
Али са друге стране,није ти пријатно када знаш да те то увек чека,тј да ћеш увек бити ''сумљиво лице'' :)

stef

 Ja se zovem Stefan Miljkovic pa uvek cekam na carini... :hmm

Bred

Quote from: mikele on 04-06-2007, 14:32:25
QuoteOna ka¾e da je tu morala da sedi èitavih pola sata.
Читавих пола сата!!!
Ја помислио да је чекала 5-6 сати. :wall:
Али са друге стране,није ти пријатно када знаш да те то увек чека,тј да ћеш увек бити ''сумљиво лице'' :)

Da, ja znam jednog decka koji ima prezime kao jedan od onih osumnjicenih za Djindjicevo ubistvo koji cvika svaki put kad vidi pandura jer ga bas cimaju kad mu vide l.k ...

tarantulica

Quote from: stef on 04-06-2007, 14:48:12
Ja se zovem Stefan Miljkovic pa uvek cekam na carini... :hmm

Hahahahaha  :116: :116: :116:

Ne chekash ti zbog imena i prezimena, nego delujesh opasno na prvi pogled  :smekerica:  :cvet

Masha

Jeste stres kada unapred znas da ces uvek imati problema zbog imena i prezimena ni kriv ni duzan.

Al-Jasmina

Moja kuma je Marija Milosevic...also
na srecu udala se :>