Atlas (or Igrajmo se zanimljive geografije)

Started by Korisnicko Ime, 05-06-2007, 08:59:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

Igrajmo se zanimljive geografije
ali tema za "Gde biste voleli da ste sada" postoji
:cvet

tarantulica

Quote from: Korisnicko Ime on 05-06-2007, 09:52:20
Ljudi, neka ovo bude tema o putovanjima. Gde ste bili, gde biste otisli, vasa iskustva, itd.

Ali KI je napisao da smemo o tome da kuckamo ovde  :hmm

Volela bih da otputujem bilo gde, da uzivam u noci izmedju 25. decembra i 10. januara  :happy:

Polarne noci...
Aurora Borealis....  :wink:

Smrda

e,
ajde ja cu...
e ovako...
najsvezija destinacija mi je Irska

dakle...
da pocnem od stereotipa...
VREME...hmmm....meni ne smeta,
ali nije bas prijatno...jos ako ste meteropata,bolje da birate period maj-septembar,bar ima manje padavina...ja sam,nazalost,obicno isla bas u oktobru...
kisa pljusti,prosecno 3 dana u nedelji,a ponekad i do 5...no,veci problem je vetar....nasa kosava je malo dete za to...
LJUDI...temeperamentom nama slicni,a karakterom..pa malo su zatvoreniji od nas,i dosta im treba da sklope prijateljstvo...sa druge strane,jako su prijatni,EXTREMNO ljubazni,vrlo pricljivi....ne treba da vas cudi sto ce na svakih 5 metara neko da vam pridje i piat odakle ste,da zastane sa vama popusi cigaretu,malo se iscaska i prdouzi dalje.....
SISTEM...sta reci,zapad...da ne davim sa tim..

ZEMLJA..
countryside.....
zelenilo...
livade,priroda,ovce,male kuce od bele opeke,sa specificnim krovovima,prkrivenim nekom vrstom slame...
primorje....
hladno,uzburkalo more sa grubim stenama oko obala i vrlo snaznim talasima...

e sad...
DUBLIN...
odakle da krene,a da ne davim...
grad broji oko milion i 800,ali je jako rasiren,oko 70 milja u poluprecniku...
u poslednje vreme postaje pravi kosmopolitski grad,na svakom koraku se cuje drugi jezik...
niske kuce,specificnih boja,od tamno crvene do oker....
sa necim sto je jao svojstveno Irskoj...sve kuce su tipske(tj u jednoj ulici...),ali svaka kuca ima vrata i prozore razlicitih boja...to je povezano sa jednom starom keltskom legendom,kojoj jos nisam usla u trag...
svaka vrata sadrze poseban zvekir,jos jedna od karakteristika dublina...
na svakom koraku pub,veseli opijeni Irci,koji se zabavaljaju i cavrljaju do iznemoglosti o ragbiju(koji je postao jako popularan)
na svakom koraku Crkve,Katedrale,i Monk rocks-spomenici koji su nekada davno kad je Irska bila pod opsadom Britanaca,zapravo bili oltari za sluzenja mise,.....kako je to bilo zabranjeno,svestinicu su lutali i predavali katolicizam ,tako sto bi stavili jednu ogromnu stenu na sred livade i odrzali misu narodu koju bi se tu zatekao...
i sta jos reci...sem...
domovina Beketa,Kiplinga,Dzojsa,Kitsa,Shoa
Crannberriesa,U2,
...i jos mnogih....

(nadam se da vas nisam udavila,
malo sam nabacala,ali ipak je 3 izjutra,
i nadam se da sam odgovorila na temu...)

Enea

Sole

volela bih da ovog leta skoknem do Iosa, ali posto su svi babe i dede, moracu da sacekam koju godinu! ;-(