EURO 2007 U21

Started by mikele, 10-06-2007, 14:55:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Wolf

Iscepasmo ih!!! :igra: :loptica
Ali oni likovi na tribinama u majicama
na kojima je ispisano 2:0 na grudima :pljes:
Odusevili su me :K

pereca

E bas. Jos ce da nas napadnu da smo kupili tekmu i diskvalifikuju nas  :>

Finale je 23.juna.

E sto to volim, neka letnja bastica, drustvance, veeeeeliki tv, zvuk do daske i ale, aleeee  :~  :~  :~  :~  :~

Roben

Djukiæ: Ovakvim igraèima ne treba trener!

Selektor mlade reprezentacije Srbije Miroslav Djukiæ bio je posle pobede nad Belgijom (2:0) prepun hvale sa svoje izabranike, koji su se treæom pobedom u èetiri utakmice plasirali u finale Evropskog prvenstva u Holandiji.

"Ovakvim sjajnim momcima trener nije ni potreban. Oni su ponos Srbije i njena svetla buduænost. Ostavili su srce na terenu i zaslu¾eno pobedili", rekao je Djukiæ.

"Pre utakmice sam im prièao kako se ovakve utakmice, znaèi polufinala i finala, ne igraju, veæ da se one pobedjuju ili gube. Oni su me shvatili na najbolji naèin", dodao je selektor.

Sledi subota i okr¹aj za titulu sa Holandjanima, koji su posle penal-drame uspeli da elimini¹u Engleze i uskrate "orliæima" zadovoljstvo da se osvete za rezultatski neva¾an poraz u treæem kolu takmièenja po grupama.

"O Holandjanima æemo razmi¹ljati u naredna dva dana. Ostajemo skromni kao i do sada, ali æemo opet dati sve od sebe da obradujemo naciju", podvukao je Djukiæ.

(MONDO)

Wolf

A u kaficu u kome sam gledao tekmu, pored mene su
sedela dva coveka iz Holandije i to iz istog mesta
gde se igrala utakmica, cak mi je jedan od njih rekao
da mu je sin u tom momentu na stadionu. I oni su aplaudirali
nasima kad su dali golove...

nasty girl

jao i mene su isto odusevili likovi sa majicama 2:0...

savaja cast Djukicu... :Bog :Bog

mikele

Свака част овим момцима,стварно су га одиграли светски.Када их човек гледа помислиће да је у питању А селекција. :pljes: :pljes: :pljes:
Сви су играли одлично,али морам посебно да издвојим Банета Ивановића који је још једном показао да је потенцијал за А селекцију и да ће нам одбрана и у будућности бити најјаче оружје и малог Смиљанића.Јесте да је гробар и да ме је баш изнервирао са оном изјавом после оних 2-4 на Маракани,али на овом првенству игра феноменално.Ја мислим да ће га Клементе веома скоро позвати за нашу најбољу селекцију јер је овај то и заслужио.Свака част.

lycos

kako sam se odusevio ! SRBIJAAA !!!!!

mikele

I Vojvodina nagradjuje "orliæe"!
(http://nono9.us)

Fudbalski klub Vojvodina doneo je jo¹ jednu odluku, kojom nastavlja sa nedavno zapoèetom praksom ru¹enja tabua.

Upravni odbor Novosadjana na èelu sa predsednikom Ratkom Butoroviæem saop¹tio je u petak da æe bogato nagraditi mlade reprezentativce i èlanove struènog ¹taba reprezentacije, koja uspe¹no brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Pod uslovom da "orliæi" u subotu uveèe u Groningenu savladaju domaæu selekciju i prigrabe trofej namenjen najboljoj mladoj reprezentaciji na kontinentu, igraèi i struèni ¹tab podeliæe 50.000 evra, dok æe èlanovi Vojvodine Gojko Kaèar i Damir Kahriman dobiti po automobil marke "golf polo", preneo je SOS Kanal.

Prve znake jasne namere da izadju iz senke Crvene zvezde i Partizana "lale" su pokazale pre nekoliko nedelja, kada su javno izrazile ¾elju da zapoènu pregovore sa nekolicinom istaknutih prvotimaca dva najveæa srpska kluba. Zasad nijedan od njih nije postao èlan Vojvodine, ali nije iskljuèeno da æe to uèiniti Ivica Kralj i Albert Nadj.

(MONDO)

mikele

De Han: Srbi umeju sa loptom. Ali i mi.
(http://nono9.us)

Do pro¹log leta Holandjani nikada nisu osvojili titulu prbaka Evrope u fudbalu u kategoriji igraèa od 21 godine. Godinu dana nakon ¹to su pobedili Ukrajinu 3:0 u finalu EP u Portugalu, Holandjani su u prilici da postanu prva reprezentacija koja æe odbraniti titulu na svom terenu.

Protivnik im neæe biti nimalo lak - reprezentacija Srbije, koja je u dosada¹njem toku takmièenja pokazala izuzetan timski duh, kolektivnu igru po principu "svi za jednog - jedan za sve".

Toga je svestan i selektor Holandije, 63-godi¹nji Fop de Han: "Biæe te¾ak meæ. Srbija ima odlièan tim, iskusan. Oni sigurno neæe ¾eleti da preuzmu inicijativu, veæ æe nama prepustiti loptu i vrebaæe iz kontranapada. To bi mogao da bude problem po nas. Uz to, Srbija ima i individualni kvalitet. Ali i mi smo dobri. Videæemo...", izjavio je De Han dan uoèi velikog finala u Groningenu.

Holandski selektor smatra da njegov tim neæe moæi da odigra isto kao protiv Engleza, mada je kranji ishod bio pozitivan po "Oranje". "Mislim da æemo morati drugaèije. Kada imamo loptu u posedu, moraæemo da budemo i mnogo br¾i", ka¾e De Han.

Osim kapitena Rona Flara, koji zbog povrede ligamenata levog kolena neæe igrati u subotu, pod znakom pitanja je i vezista Otman Bakal. I njemu je povredjeno koleno.

"Odsustvo Flara je veliki udarac. On je pokretaè ekipe, psiholo¹ka stabilnost. Ipak, u pitanju je samo jedan meè i verujem da æe Arnold Krujsvik biti odlièna zamena. Nisam zabrinut. Donk i Krujsvik dobro saradjuju u odbrani i to su pokazali protiv Engleza. ©to se tièe Bakala, zabrinut sam. Dobio je udarac u koleno. Videæu ¹ta da radim sa njim. Ne bih ¾eleo da rizikujem, da ga stavim u tim, a onda posle samo 20 minuta da ga menjam. Ako on ne bude igrao, zamene su Roj Berens, ali i Luidji Bruins mo¾e da igra na toj poziciji", rekao je De Han.

De Han ka¾e da mu je pro¹le godine u Portugalu bilo mnogo te¾e, jer je morao dosta da razgovara sa igraèima, da ih uigrava, da ponovo prièa, jer stvari nisu i¹le dobro.

U intervjuu za sajt UEFA, holandski selektor rekao je da je najprijatnije iznenadjen igrama Otmana Bakala i smatra da je nepravdno zapostavljen u izve¹tajima holandskih medija. "Uvek do sada igrao je krilo, ali sada je u veznom redu i taj posao obavlja odlièno. Naravno, izdvojio bih i Rojstona Drentea, ali on je iste partije pru¾ao i za Fejenord, tako da on za mene nije iznenadjenje".

(MONDO)

Roben

Holandjani odbranili titulu!

Mlada reprezentacije Srbije nije uspela ni u treæem poku¹aju u poslednje tri godine da se popne na krov Evrope. U finalu kontinentalnog ¹ampionata na stadionu De Gofert u Groningenu selekcija Holandije pobedila je srpske “orliæe” sa 4:1.

Holandija, koja je branila titulu osvojenu pretpro¹le godine u Portugalu, do trijumfa je stigla golovima Otmana Bakale u 17. minutu, Rajana Babela na isteku sata igre, Masea Rigters u 68. minutu i Bruinsa u 87. minutu.

Jedini gol za Srbiju, koja je poslednjih pola èas igrala sa desetoricom posle iskljuèenja Aleksandra Kolarova, postigao je Dragan Mrdja deset minuta pre kraja.

МОNDO

nasty girl

bas mi zao, dva gola us primili totalno bzvze.... :ball2: :ball2: :ball2:

tarantulica

Chestitam  :pljes: :pljes: :pljes:
Nije drugo mesto za potcenjivanje, mada ga chesto tako dozivljavaju...
Holandjani su stvarno najbolji, zasluzeno su prvaci  :Bog

Phenomenon

Onaj Drente nije normalan!
Kako lik igra, odusevio me je. Kako je onda jednom provozao Rukavinu, onim driblingom sto je Ronaldinjov trademark, jos + klizav teren...

mikele

#28
Кључни моменат меча је јефтино примљени гол у 17 минуту(ваљда је био 17 минут).Ја сам још пре пар дана,пред меч са Белгијом,рекао да ко први да гол,тај побеђује.И тако је било и против Белгије,а нажалост и против Холандије.Зато нисмо смели онако бојажљиво да кренемо од самог почетка,али добро,ипак је то финале ЕП и није лако играти.
У сваком случају,свака част овим момцима и када би А селекција играла бар упола добро као млада,где би нам био крај. :pljes:
:pljes: :pljes:
==============================================================================================
Zbogom mladi, bilo mi je prelepo!

Zdravo svi!

(http://nono9.us)

Ovo je moj poslednji izve¹taj sa Evropskog prvenstva u Holandiji. Nadao sam se da æe biti drugaèiji, da æete me èitati u veseloj atmosferi, uz pivo, da æu èak iz Srbije èuti himnu na¹e ekipe: "Mi ludaci, biæemo prvaci"...Na ¾alost, nije tako. Holandjani su bili bolji, ali ne oèajavajmo. Pokazali smo da znamo da igramo fudbal...eeej ljudi, pa iza nas su ostali Engleska, Italija, Portugal.

Ne smemo da budemo tu¾ni, treba da izvuèemo pouke iz utakmice protiv Holandije. Mislim da je prelomni trenutak meèa bila stativa koju je pogodio Kolarov, a potom i ¹ansa koju je imao Basta poèetkom drugog poluvremena. Holandjani su igrali dobro, a pritom im je sve i¹lo, ¹tagod da su ¹utnuli maltene je u¹lo u gol. Mislim da smo ostvarili veliki uspeh, jer smo pre prvenstva bili autsajderi i mislim da niko ne bi trebalo da nas kritikuje zbog ovog poraza. Od prvog dana priprema do dana ostali smo prava ekipa.

Posle èetiri fantastiène godine napu¹tam mladu reprezentaciju. Ovo je bila moja poslednja utakmica u ovoj kategoriji. ®ao mi je zbog toga, bilo mi je prelepo. Ali, sada idem u A reprezentaciju kojoj mogu i hoæu mnogo da dam.

I na kraju jo¹ ne¹to. Za ovih 15-ak dana koliko sam bio kolumnista MONDA mogu vam reæi da mi se dopalo. Ko zna, sledeæe godine je Evropsko prvenstvo u ©vajcarskoj i Austriji za seniore. na dobrom smo putu da tamo odemo.

Èitaæemo se mi jo¹!

Bo¹ko Jankoviæ

pereca

"Orliæi" doputovali u Beograd


Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Holandiji osvojila titulu vice¹ampiona, vratila se u nedelju popodne u Beograd, gde ih je doèekala ministarka sporta i omladine Srbije Sne¾ana Samard¾iæ-Markoviæ.

Selektor ekipe Miroslav Djukiæ na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu zahvalio se igraèima za koje je rekao da su pokazali da imaju kvalitet.

"Ponosan sam na svoje igraèe, jer su se maksimalno borili i stigli do finala. Oni su tim uspehom potvrdili da srpski fudbal ima buduænost. Prvi nastup pod imenom Srbija bio je veliki motiv za ceo tim, a zajedni¹tvo koje je krasilo ekipu tokom celog ¹ampionata, upravo je dovelo do velikog uspeha", rekao je Djukiæ po sletanju u Beograd.

Kapiten ekipe Branislav Ivanoviæ u ime celog tima zahvalio se navijaèima srpske reprezentacije na podr¹ci tokom turnira, dok je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ istakao je da je ponosan i zbog igara i zbog pona¹anja srpskih reprezentativaca.

Terziæ je dodao da æe FSS uèiniti sve ¹to je u njegovoj moguænosti da Srbija na Olimpijske igre u Pekingu sledeæe godine otputuje u najjaèem sastavu, kako se ne bi ponovio debakl sa OI u Atini 2004. gde je tada¹nja reprezentacija Srbije i Crne Gore pretrpela tri poraza na tri utakmice.

Reprezentacija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva izgubila od domaæina turnira Holandije, koja je bila najbolja i na prethodnom ¹ampionatu.

Fudbaleri srpske reprezentacije su ocenili da ubedljiv poraz od Holandjana (1:4) nije realan pokazatelj kvaliteta dve ekipe, ali imaju razlièita mi¹ljenja o njegovom uzroku.

Previ¹e boja¾ljivo smo poèeli finalni meè. Ipak, najbitnije je da smo ispunili cilj i plasirali se na Olimpijske igre. Nismo sluèajno vice¹ampioni Evrope", rekao je reprezentativac Antonio Rukavina.

Strelac jedinog gola za "orliæe" na finalnoj utakmici Dragan Mrdja rekao je da su Holandjani umeli da iskoriste neiskori¹æene prilike srpske reprezentacije u odluèujuæim momentima utakmice.

"Bez veze smo primili prvi gol. Kasnije nismo uspeli da u prelomnim trenucima iskoristimo neke ¹anse, za razliku od Holandjana koji su to uèinili" , naveo je Mrdja.

(Beta, MONDO)