EURO 2007 U21

Started by mikele, 10-06-2007, 14:55:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Poèinje Evropsko prvenstvo za mlade
Izvor:B92
(http://nono9.us)

U nedelju, 10. juna, u Holandiji poèinje ¹esnaesti ¹ampionat Evrope za igraèe do 21 godine. U prvoj fazi takmièenja rivali Srbije biæe Italija, Èe¹ka i Engleska, dok u grupi A igraju Holandija, Belgija, Portugal i Izrael. Na televiziji B92 moæi æete da vidite sve meèeve u prenosima ili snimcima, a na kraju svakog dana èeka vas dnevni pregled. Takmièenje u nedelju otvaraju Holandija i Izrael, utakmicom u Herenvenu, dok je prvi rival Srbije Italija, u ponedeljak u Nejmejhenu.

Petostruki ¹ampioni Italijani i branioci titule Holanðani va¾e za favorite, a uz na¹u selekciju najozibiljniju konkurenciju predstavljaju im Portugal i Engleska.

Èesi su autsajderi, posebno zbog velikog broja pobeda, Belgijanci bi bili prezadovoljni plasmanom u polufinale, a Izrael je veæ napravio pravo èudo, eliminisav¹i Francusku u bara¾u.

Danas se igraju meèevi grupe A:
Holandija-Izrael 18:15
Portugalija-Belgija 20:45
==============================================================================================================

Evo i sastava na¹e reprezentacije:

Golmani:

1   Damir Kahriman
12   Igor Stefanoviæ
23   Aleksandar Kesiæ

Odbrambeni igraèi:

2   Branislav Ivanoviæ
4   Nemanja Rniæ
5   Gojko Kaèar
6   Aleksandar Kolarov
11   Du¹ko To¹iæ   
15   Predrag Pavloviæ
19   Du¹an Basta
20   Slobodan Rajkoviæ
22   Nikola Petkoviæ

Vezni igraèi:

3   Antonio Rukavina
7   Milan Smiljaniæ
8   Bo¹ko Jankoviæ
10   Dejan Milovanoviæ
13   Nikola Drinèiæ
14   Stefan Baboviæ
16   Djordje Ivelja
17   Milo¹ Krasiæ

Napadaèi:

9   Djordje Rakiæ
18   Dragan Mrdja
21   Zoran To¹iæ

mikele

U21: Holandjani otvorili EP pobedom
(http://nono9.us)

Minimalnom pobedom nad Izraelom, branilac titule prvaka Evrope za fudbalere do 21 godine, Holandija otvorila je evropski ¹ampionat èiji je domaæin.

Pobedu mladim Holandjanima doneo je Hedvigs Maduro golom u 10. minutu.

Utakmica je odigrana na punom stadionu u Herenvenu.

U drugoj utakmici Grupe A Portugal i Belgija odigrali su nere¹eno 0:0. Portugalci su imali vi¹e prilika za gol, ali su "crveni djavoli" odoleli favorizovanim Portugalcima.

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak igra prvi meè na ¹ampionatu protiv Italije.

(MONDO)

Danas se igraju utakmice B grupe:

Èe¹ka Republika-Engleska  18:15(prenos na TV B92
Srbija-Italija  20:45 (prenos na TV B92)


================================================================================================
U-21:Srbija-Italija (20.45, TV B92)
Izvor:B92
(http://nono9.us)

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Ðukiæ smatra da na¹ tim ima dovoljno iskustva i kvaliteta kako bi bio ravnopravan rival selekciji Italije, pred duel te dve reprezentacije na poèetku Evropskog prvenstva za mlade. Meè Srbija – Italija u Najmegenu u 1. kolu Grupe B na EP u Holandiji na programu je u ponedeljak od 20:45, uz direktan prenos na TV B92.

"Italijani su favoriti za osvajanje titule. To je vrlo ozbiljna i iskusna ekipa, ali i mi imamo iskustvo i kvalitet i postoji naèin da budemo ravnopravan rival. Protiv Italijana treba biti vrlo pa¾ljiv, ne smemo gubiti loptu, naroèito ne u situacijama kada bi omoguæili Italijanima kontru. Insistiraæemo na igri po bokovima, jer mislim da smo tu najjaèi", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

"Ovo je najveæa smotra evropskog fudbala, kada su mladi u pitanju. Sve najveæe evropske nade se mogu videti na jednom mestu i samim tim na¹a ekipa ima obavezu da odigra najbolje ¹to mo¾e. Verujem da ovaj tim i kvalitetom i iskustvom mo¾e da parira najboljim ekipama Evrope, kakve su one koje uèestvuju na ovom takmièenju. Sve tri utakmice u grupi su podjednako va¾ne. Ne treba se fokusirati samo na utakmicu protiv Italije", dodao je Ðukiæ.

Mlada reprezentacija Srbije uèestvovala je i na prethodna dva kontinentalna ¹ampionata mladih i zabele¾ila odliène rezultate (jedno finale i jedno polufinale), a jedan od dvojice igraèa na¹eg tima kojima æe ovo biti treæi ¹ampionat Evrope je kapiten Branislav Ivanoviæ (drugi je Bo¹ko Jankoviæ).
"Sva tri ¹ampionata su razlièita, ali pristup je uvek isti. Uvek mi je cilj da odigram najbolje ¹to mogu i verujem da æe rezultat biti dobar. Na prvom ¹ampionatu u Nemaèkoj bio sam vrlo mlad i neiskusan, seæam ga se po lepom, iako sam u finalu protiv Italije dobio crveni karton. U drugom EP u Portugaliji pro¹li smo dalje zahvaljujuæi spletu okolnosti. Sada mislim da smo dovoljno iskusni i èvrsti i ne pla¹imo se nikoga. Imamo kvalitet i iskustvo da se suprotstave svima, pa i Italijanima", rekao je Ivanoviæ.

Poslednji trening pred duel sa Italijom, srpski tim imao je u nedelju. Trening je bio otvoren za javnost samo prvih 15 minuta, a potom je sve ostalo raðeno iza zatvorenih vrata stadiona holandskog prvoliga¹a NEC-a. Jedini problem za selektora Ðukiæa je povreda drugog golmana Igora Stefanoviæa iz Zemuna, koji tako neæe moæi da igra do kraja ¹ampionata. Iz na¹eg tima od Uefe je zatra¾ena dozvola da se ekipi prikljuèi treæi golman, a to æe najverovatnije biti èuvar mre¾e Vojvodine i nove mlade reprezentacije ®eljko Brkiæ.

U drugoj utakmici Grupe B, sastaju se Engleska i Èe¹ka (TV B92, direktan prenos, ponedeljak, 18:15).

mikele

Do¹lo je vreme da prièamo na terenu
(http://nono9.us)

Nedelja je bila na¹ prvi radni dan Holandiji, buduæi da smo u subotu bili slobodni i to iskoristili da se malo opustimo. Sivi oblaci probudili su nas ujutru, ali sreæom vreme se kasnije prolep¹alo pa smo uspeli da "ulovimo" i malo sunca. Dan smo poèeli doruèkom, onako kako je to i predvidjeno planom i programom.

Nakon toga, usledio je lagani trening, na kojem smo se uglavnom rastrèavali i istezali. To je, u stvari, bila neka vrsta zagrevanja za ono ¹to nas je èekalo popodne. Posle toga, imali smo pola sata fore da se "dovedemo u red" za zajednièki ruèak, ¹to je dobra tradicija i lep naèin za stvaranje dobre atmosfere i zbijanje redova na ovakvim velikim takmièenjima.

Moram da priznam da smo dobro klopali i ba¹ mi je prijalo. Jedva sam èekao da ode malo do sobe i iskuliram, ne zato ¹to mi je mnogo naporno, veæ da u¾ivam u miru. Inaèe, na¹ hotel "Zlatna lala" je izuzetno lep i nalazi se na dobroj lokaciji, po¹to je izolovan od ostatka grada i okru¾en ¹umom i prirodom. To mi nekako donosi dodatni mir pred ono ¹to nas oèekuje.

Popodnevni trening odradili smo na De Gofert stadionu, gde æemo istrèati na megdan Italijanima. To je veæ bio klasièan trening i sve je bilo ok, radili smo kao i do sada, potpuno mirni, ali i svesni da æe utakmica sa Italijom biti te¹ka.

Posle stadiona, usledio je povratak u Hotel, gde smo veèerali, a onda zajedno sa selektorom Djukiæem gledali ranije meèeve Italijana. Verujem da smo ih dobro skenirali i da ovoga puta neæe moæi da nas iznenade, kao ¹to je to bilo pre tri godine u Nemaèkoj. Oni su odlièna ekipa, ali ono ¹to imamo da ka¾emo, reæi æemo na terenu.

Dan sam zavr¹io onako kako je uobièajeno, malo smo igrali "fucu" Playstation-u, tu su i Basta, Mrdja i Milovanoviæ i obièno igramo u parovima i, naravno, obièno sam u pobednièkom timu. U ovom izdanju Wining Eleven-a me nema u ekipi Majorke, ali sigurno je da æu sledeæe godine proveriti da li su me programeri "uboli" kako treba.

Od mene toliko za ovo javljanje, ponedeljak je veliki dan. Budite uz nas, a mi æemo na terenu pokazati koliko umemo!

Va¹ Bo¹ko Jankoviæ
(МОНДО)

mikele

U-21: Milovanoviæ za pobedu nad Italijom!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5661523)

Mlada reprezentacija Srbije trijumfalno je startovala na Evropskom prvenstvu koje se od 10. do 23. juna igra u Holandiji!

Izabranici Miroslava Djukiæa savladali su Italiju rezultatom 1:0, sjajnim golom Dejana Milovanoviæa u 63. minutu. To im je omoguæilo da zasednu na èelo tabele Grupe B, ispred Engleza i Èeha, koji su u ponedeljak popodne odigrali 0:0.

Naredni meè "orliæi" æe igrati u èetvrtak od 18.15 èasova, takodje u Najmegenu, protiv Èe¹ke.

Iako su veæ u 31. minutu ostali bez prodornog Milo¹a Krasiæa, srpski fudbaleri uspeli su da odr¾e aktivan rezultat i sreæno se izvuku iz nekoliko opasnih situacija, sve do trenutka kada je Milovanoviæ postigao pobedonosni gol.

Posle auta sa leve strane, tik uz korner zastavicu, lopta je na ivici ¹esnaesterca stigla do Bo¹ka Jankoviæa. On je poku¹ao da nekoga uposli petom, ali je Djordjo Kjelini (na sreæu) uklizao, izblokirao taj poku¹aj i skrenuo Jankoviæev pas ka kapitenu Crvene zvezde.

Milovanoviæ je iz punog trka raspalio po lopti i poslao je u sam donji desni ugao rezervnog golmana Italije Vivijana.

NAJMEGEN. STADION: Gofert. GLEDALACA: oko 5.000.
SUDIJA: Stefan Lanoj (Francuska).
®UTI KARTONI: Jankoviæ, Mrdja, Baboviæ, Kahriman (Srbija) - Kjelini (Italija).
STRELAC: Dejan Milovanoviæ 63'.

SRBIJA: Kahriman - Rukavina, Du¹ko To¹iæ, Ivanoviæ, Kolarov - Smiljaniæ, Milovanoviæ - Jankoviæ, Baboviæ (od 75' Drinèiæ), Krasiæ (od 31' Zoran To¹iæ) - Mrdja (od 82' Rakiæ).

ITALIJA: Kuræi (od 21' Vivijano) - Radji, Andreoli, Mantovani, Noæerino - Rosina, Montolivo, Akvilani (od 81' Pele), Kjelini - Paladino (od 74' Rosi), Pacini.

Op¹irnije na na¹em SPECIJALU posveæenom Evropskom prvenstvu U-21.

================================================================================================================
Djukiæ: Ne smemo da poletimo
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5661522)

Selektor mlade reprezentacije Srbije Miroslav Djukiæ naglasio je da i posle pobede nad Italijom (1:0), na startu Evropskog prvenstva za igraèe do 21 godine, njegovi izabranici moraju da nastave da se pona¹aju i rade kao do sada.

"Ne smemo da poletimo, na¹ cilj i dalje ostaje plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Italija ostaje favorit broj jedan za prvo mesto u grupi i osvajanje EP, a uz njih su tu i Englezi. Ni¹ta se posle na¹e pobede nije promenilo u odnosu na prognoze date pred poèetak takmièenja".

Djukiæ je veliki uspeh na premijeri EP pripisao taktièkoj disciplini koju su ispoljili mladi "orlovi".

"Kljuè pobede èle¾i u tome ¹to su momci na taktièkom planu odlièno parirali Italijanima, a iz takve igre je presudio individualni kvalitet. Zadovoljam sam prikazanim. Momci su pokazali koliko su zreli, ali ka¾em, nastavljamo kao da se ni¹ta nije dogodilo", istakao je Djukiæ.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terziæ èestitao je fudbalerima na pobedi nad "velikom ekipom" kakva je Italija.

"Ovo je velika stvar. Trijumf na startu je veoma va¾an za samopouzdanje tima, ali ipak moramo da sa obe noge ostanemo na zemlji. U èetvrtak nas oèekuje meè sa Èe¹kom, u koji treba da udjemo mirno, ali i maksimalno ozbiljno. Samo tako mo¾emo do novog uspeha".

Na tribinama se nalazio i Danko Lazoviæ, seniorski reprezentativac na¹e zemlje, a odnedavno i napadaè slavnog PSV Ajndhovena.

"Dobro je da smo pobedili Italijane, jer bi se oni inaèe provukli i saèekali nas u finalu! Odu¹evljen sam uspehom ovih momaka. Sa nekima od njih pro¹ao sam mnogo toga u mladoj reprezentaciji i zato sam se oseæao pomalo èudno gledajuæi utakmicu sa strane", prokomentarisao je Lazoviæ.
===============================================================================================================================
"Orliæi" sreæni i smireni, Krasiæ za brigu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5661521)

Mladi reprezentativci Srbije iskazali su zadovoljstvo zbog trijumfa nad jednim od favorita Evropskog prvenstva i uspe¹nog poèetka takmièenja, ali gotovo nijedan nije propustio da napomene kako su do kraja prve faze ostale jo¹ dve jake utakmice, protiv Èe¹ke u èetvrtak i Engleske u nedelju.

"Bila je mnogo te¹ka utakmica, ali to smo i oèekivali. Najva¾nije je da smo na terenu delovali kao jedan. Hvala momcima ¹to su mi omoguæili da donesem Srbiji pobedu. Nije va¾no ko daje golove, neka protiv Èeha neko drugi bude strelac, samo da se ponovo radujemo", rekao je Dejan Milovanoviæ, èiji je "projektil" u 63. minutu zavr¹io u levom uglu golmana Italije Vivijana.

"Kao ¹to sam rekao i pre meèa - najva¾nije je ne izgubiti na startu. Ne samo ¹to smo to uspeli, nego smo stigli do sva tri boda. Ne treba sada poleteti jer nas èekaju jo¹ dva kvalitetna protivnika", istièe Milan Smiljaniæ.

Du¹ko To¹iæ, veteran evropskih prvenstava za igraèe do 21 godine, pobedu shvata kao nagradu za ulo¾eni trud.

"Dobro smo igrali u prvih 15 minuta, onda smo pali, ali smo prona¹li snagu i da se podignemo. Utakmica nije bila lepa za gledanje, tako da su u na¹u korist presudili srce i velika ¾elja za pobedom. Nagradjeni smo za ulo¾eni trud. Ovaj trijumf je od izuzetnog znaèaja jer sada sve dr¾imo u svojim rukama".



Baboviæ: I protiv Èeha punom snagom
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5661524)

Antonio Rukavina je posle uspe¹nog debija u seniorskoj reprezentaciji uspeo da i na ovom nivou zadr¾i visok nivo forme.

"Na najlep¹i moguæi naèin sam debitovao na jednom velikom takmièenju. Pobedom nad moænom ekipom kakva je Italija stekli smo realne izglede da se plasiramo u polufinale. Hvala sjajnim navijaèima, bez èije podr¹ke sigurno ne bismo do¹li do bodova".

"Pobedili smo jednog od tri favorita za osvajanje EP. Igrali su veoma èvrsto u odbrani, ali mi smo uspeli da im damo gol. I protiv Èeha moramo da odigramo punom snagom po¹to bi nas ta pobeda i definitivno odvela u polufinale", nadovezao se Stefan Baboviæ.

Damir Kahriman medju stativama je jo¹ jednom potvrdio klasu i nagovestio da æe u dogledno vreme ozbiljno konkurisati i za "A" nacionalni tim. Èuvar mre¾e Vojvodine utakmicu protiv Italije je video na karakteristièan, "golmanski" naèin.

"Najva¾nije je bilo saèuvati sopstvenu mre¾u, pa tek posle misliti na protivnièki gol. Dali smo sve od sebe i na kraju dobili rezultat iz snova".

Odlièan utisak pokvarila je samo povreda koju je u 31. minutu do¾iveo Milo¹ Krasiæ, jedan od stubova ovog tima Srbije.

"Osetio sam bol u zadnjoj lo¾i kada sam probao da u trku dam jedan pas petom. Povreda je bolna, ali trenutno ne znam koliko je ozbiljna. Saèekaæemo da sutra obavim snimanje, tek posle toga æu znati da li je EP za mene zavr¹eno. Nadam se da neæu propustiti mnogo", objasnio je "vezista" moskovskog CSKA.
===============================================================================================================================
Èesi odoleli Englezima
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5661520)

Mlade fudbalske reprezentacije Engleske i Èe¹ke odigrale su u ponedeljak u Arnemu 0:0 u prvoj utakmici Grupe B na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Englezi su imali veliku priliku da u 88. minutu iz penala dodju do pobede, ali je Lita oèajno ¹utirao i proma¹io ceo gol, iako je ¹utirao na suprotnu stranu od one u koju se bacio èe¹ki golman Zdenjek Zlamal.

Prethodno je Dejvid Njud¾ent poku¹ao da prebaci Romana Hubnika, a ovaj je u stilu Milana Dudiæa na Svetskom prvenstvu u Nemaèkoj, zaustavio loptu rukama.

Te¹ko je proceniti ko je u ovom meèu bio bolji. Englezi jesu imali inicijativu, ali su Èesi pokazali izvanrednu disciplinu u odbrambenim zadacima.

Engleska je imala zrelije prilike (obe preko Njud¾enta), ali su ih Èesi imali vi¹e, a u 56. minutu pogodili su i stativu.


(Marko Protiæ, specijalni izve¹taè MONDA iz Holandije)


Chef

U-21: Belgija protivnik Srbije u polufinalu
Subota, 16. jun 2007. 22:55

Mlada fudbalska reprezentacije Belgije biæe protivnik selekcije Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u Holandiji.

"Crveni djavoli" u subotu su u Herenvenu remizirali sa Holandijom 2:2 i na taj naèin saèuvali drugo mesto u grupi, uprkos trijumfu Portugala, koji je u drugom meèu deklasirao Izrael sa 4:0.

Meè u Herenvenu imao je ¹okantan poèetak za holandske navijaèe, jer je u devetom minutu Miraljes doveo Belgiju u vodjstvo.

Holandjani su do preokreta do¹li zahvaljujuæi pogocima Rigtersa u 13. i Drentea u 37. minutu. Plasman u polufinale i na Olimpijadu u Peking Belgijancima je doneo Pokonjoli golom u 70. minutu.

U drugom meèu Portugalci su pogocima Fernandesam Vaz Tea, Velosa i Nanija bez problema zgazili Izraelce (4:0), ali je ta pobeda bila dovoljna samo za treæe mesto i bara¾ za OI, koji æe igrati protiv treæeplasiranog tima iz B grupe.

Holandija je prvu fazu okonèala sa sedam bodova, slede Belgija sa pet i Portugal sa èetiri boda, dok Izraleci imaju samo jedan poen.

Polufinale Evropskog prvenstva igra se 20. juna u Najmehenu i Herenvenu.

(MONDO)

mikele

"Kvarni" Englezi u polufinalu
(http://nono9.us)

Reprezentacija Engleske je poslednji, četvrti učesnik polufinala Evropskog prvenstva za mlade. Englezi su plasman u završnicu šampionata u Holandiji obezbedili pobedom nad reprezentacijom Srbije od 2:0.

U drugom meču Grupe B Italijani su savladali Čehe sa 3:1, medjutim, učenicima Pjeruidjija Kaziragija bilo je to dovoljno tek za treće mesto u grupi.

S obzirom na to da su Englezi ušli u polufinale „azuri“ će do kraja šampionata, ipak, imati još jedan meč - duel za „olimpijsku vizu“ sa trećeplasiranim timom iz Grupe A Portugalom.

Kao što se i pretpostavljalo Miroslav Djukić je protiv Engleza odmarao većinu igrača koji su izneli teret na prethodne dve utakmice, a iz tima koji je počeo susret protiv Čeha u postavi su bili samo Stefan Babović i Zoran Tošić.

Sa druge strane za Engleze je ovaj meč bio biti ili ne biti. Pobeda im je donosila nastavak takmičenja, a poraz ili remi povratak kući. Stoga sasvim je razumljivo bilo zašto je Stjuart Pirs izveo najjači sastav i od početka naredio punu ofanzivu.

Inicijativa Englezima isplatila se već u petom minutu. Stjuart Milner je izveo prekid, Tejlor je glavom vratio loptu pred gol, a Liroj Lita je sproveo u mrežu.

Još nekoliko minuta potrajala je inicijativa Engleza, da bi potom Kesić, Rnić, Kačar, Rajković, Drinčić, Babović, Pavlović, Basta, Ivelja, Tošić i Petković počeli polako da potpuno preuzimaju konce igre.

U nastavku utakmice „orlići“ su u najmanju ruku bili ravnopravan rival. Potvrdilo se da Srbija na ovom šampionatu nema samo 11 kvalitetnih igrača, već bukvalno dva odlična tima.

Imali su srpski reprezentativci nekoliko dobrih prilika da stignu do izjednačenja i izbegnu poraz, ali im je u ključnim trenucima nedostajalo koncentracije i malo sreće.

U drugom minutu nastavka rezervista Djordje Rakić, koji je na poluvremenu zamenio Stefana Babovića, promešao je gotovo kompletnu odbranu Engleza, ali nije bio precizan. Zatim je kolosalnu priliku propustio Djordje Ivelja, koji je nakon odlične kontre izbio sam ispred Karsona, šutirao je snažno, ali nažalost pravo u engleskog golmana.

U gol prilikama bili su još Kačar, Basta i Kolarov, koji je takodje ušao u drugom poluvremenu, odnosno Petković i Pavlović.

Na drugoj strani u 62. minutu ponovo je u šansi bio Lita. Milner je prošao po desnom boku, centrirao, a napadač Redinga spektakularno je uhvatio makazice, a jednako lepo Kesić je odbranio.

I onda u 77. minutu pobednik je i definitivno bio odlučen, medjutim, način na koji su izabranici Stjuarta Pirsa osigurali pobedu ne služi na čast ni njima, ni sudiji Knutu Kirhneru.

Naime, nakon jednog duela Slobodan Rajković je ostao da leži povredjen u visini šesnaesterca. Suprotno duhu fer-pleja Englezi skoro ceo minut nisu želeli da izbace loptu iz igre, niti je sudija prekidao meč, kako bi se našem reprezentativcu ukazala pomoć.
Metju Derbišajer primio je loptu na dvadesetak metara od gola, a u ofsajdu se nije našao samo zato što je Rajković još ležao na travi. Ušao je u šesnaetserac i rezantnim udarcem savladao Kesića.

Nakon gola nastala je velika gužva na terenu i medjusobno košakanje igrača. Ušli su i treneri i članovi stručnog štaba oba tima na teren, kako bi smirili igrače, a tek nakon nekoliko minuta večeras izuzetno slabi sudija Kirhner uspeo je da smiri strasti na terenu i nastavi utakmicu.

Slobodan Rajković je teren napustio na nosilima, a umesto njega poslednjih osam minuta odigrao je Bane Ivanović. Kakva je priroda i težina povrede najnovijeg pojačanja PSV Ajndhovena još nije poznato.

U drugom meču poslednjeg kola Grupe B Italijani su golovima u prvom poluvremenu Akvilanija, Kjelinija i Rosija savladali Češku. Strelac za "knedličke“ bio je Papadopulos.

Srbija je osvojila prvo mesto u Grupi A sa šest bodova, a Englezi su drugi sa pet. Italijani su takmičenje završili sa četiri boda, a Češka je osvojila jedan.

U polufinali Evropskog prvenstva za mlade igraće Srbija i Belgija, odnosno Holandija - Engleska.

(MONDO)
:namcor :namcor :namcor :namcor

pereca

Gledala sam i  :namcor
Sta se desava u ovakvim situacijama, jel sudija biva kaznjen? Ili ide po principu: jbg, desava se  :hmm

mikele

Ма биће кажњен у смислу да неће му дати да суди,рецимо,полуфинале.
А вероватно га неће више ни звати на овакве манифестације.А ЕУРО У21 је улазница судијама у друштво ''одабраних'',тј овде их тестирају.Овај мамлаз је пао на тесту :F

pereca

Uf, al` im je kazna  :roll:

Ja bih to odmah po dzepu, a i  :F

mikele

Holandska ¹tampa ceni Srbiju
(http://nono9.us)

Dan posle utakmice treæeg kola prve faze Evropskog prvenstva mladih reprezentacija u Holandiji, tamo¹nja ¹tampa jednoglasna je u oceni da su izabranici Stjuarta Pirsa u nedelju imali mnogo sreæe i da su do tri boda do¹li zahvaljujuæi èinjenici da je Srbija igrala praktièno sa drugom postavom.

List "AD sport" navodi da je neverovatno kako su engleski fudbaleri, koji gotovo svi nastupaju u Premijer ligi i dobro su plaæeni, samo u prvom poluvremenu uspeli da se ravnopravno nose sa srpskim timom, u kojem je od startera bio samo Stefan Baboviæ, i to kao napadaè.

Najtira¾niji lokalni dnevnik "Gelderland" istièe da su Englezi na veoma kontroverzan naèin postigli drugi pogodak, navodeæi da je najveæi dobitnik posle ovog meèa njihov selektor.

Naime, prvi operativac mladjih kategorija engleske FA Trevor Brugink potvrdio je da æe Pirs zahvaljujuæi plasmanu u polufinale EP potpisati stalni ugovor sa federacijom i voditi mlade "albione" i u narednom periodu.

Nacionalni dnevnik "Telegraf" nije posvetio utakmici u Najmehenu mnogo pa¾nje, ali je konstatovao da je Holandija dobro pro¹la, jer je za protivnika u polufinalu dobila tim koji ni u svom najjaèem sastavu nije uspeo da nadigra srpske "rezerviste".

Za razliku od engleskih medija, Holandjani se uop¹te nisu bavili uvredama na rasnoj osnovi, koje su na Ostrvu tema broj jedan.

Iako je Engleska slavila pobedu rezultatom 2:0, Srbija se plasirala u polufinale kao prva u grupi i naredni protivnik biæe joj Belgija, dok æe mladi Englezi u polufinalu morati da se suoèe sa ambicioznim domaæinom.

Iz daljeg takmièenja ispali su Italijani, koji æe se sa Portugalom boriti za jednu preostalu vizu za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

(Marko Protiæ, specijalni izve¹taè MONDA iz Holandije)

mikele

Englezi se pravdaju i ¾ale na rasizam
(http://nono9.us)

Selektor Engleske Stjuart Pirs i strelac drugog gola na meèu protiv Srbije (2:0) Met Derbi¹ajer odbacili su optu¾be da su na nekorektan naèin do¹li do vrednih bodova u poslednjem kolu prve faze Evropskog ¹ampionata u Holandiji.

"Srbi su bili razoèarani ¹to Met nije izbacio loptu u aut, ali ja mislim da on nije ni video da njihovog momka kako le¾i na travi. Èak i da ga je primetio, u Premijer ligi savetujemo fudbalere da nastave igru, a da ostave sudiji odluku da li æe prekinuti akciju ili ne. Da ga je Met video, mo¾da bi sam izbacio loptu", rekao je Pirs, prenosi "Skaj Sports".

Napadaè Blekburna potvrdio je tu prièu, tvrdeæi da nije video Slobodana Rajkoviæa kako tra¾i pomoæ fizioterapeuta (vidi sliku!).

"Iskren da budem, nisam ga video, samo sam gledao Kirana (Rièardsona) i bio koncentrisan na svoj prodor ka golu. U krajnjoj liniji, profesionalac igra dok ne èuje sudijin zvi¾duk. Sreæan sam ¹to smo se plasirali u polufinale", pravdao se Derbi¹ajer.

Njega su posle postignutog gola okru¾ili brojni reprezentativci Srbije, ali Derbi¹ajer je demantovao da je i u tunelu bilo fizièkih sukoba.

"Nemam pojma o tome. Ne mislim da imamo neki veliki problem. Ljudi jednostavno ne vole da gube i Srbi su oseæali gorèinu zbog poraza".

Kao ¹to to obièno biva kada engleski timovi i nacionalne selekcije sidju na kontinent, njihovi tamnoputi fudbaleri nadju se na meti protivnièkih navijaèa. Tako su pristalice Srbije u prvom poluvremenu vredjale defanzivca Nedima Onuohu do te mere da im je spiker preko zvaniènog razglasa izrekao opomenu da se "pona¹aju uljudno ili da napuste stadion".

"Nisam èuo ¹ta su taèno vikali, ali momci sa klupe su èuli i to je naravno duboko razoèaravajuæe. Na¹a fudbalska asocijacija mora da uradi sve ¹to mo¾e da bi za¹titila igraèe", izjavio je selektor Pirs, ne ¾eleæi da se du¾e zadr¾ava na toj temi.

"Neke ru¾ne stvari su izreèene, ali mislim da engleska reprezentacija, kao grupa, mora da se izdigne iznad toga. Prebrodili smo prvu fazu EP, pobedili smo 2:0 i saèuvali mre¾u i voleli bismo da incidenti ostanu iza nas. Pred nama je polufinale, nadamo se i finale i to je sve na ¹ta bi trebalo da budemo koncentrisani", dodao je popularni "Psiho".

Strelac prvog gola na nedeljnom meèu Liroj Lita prijavio je da je u tunelu, prilikom odlaska igraèa dva tima u svlaèionice, bek Arsenala D¾astin Hojt bio izlo¾en uvredama na rasnoj osnovi.

(MONDO)

hulio_salinas

Pokvareno. Drsko. Vesala.

mikele

Srbi kao isterivaèi "djavola"
(http://nono9.us)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije put od "1000 milja" zapoèela je pre deset dana pobedom nad favorizovanom Italijom, a do kraja su joj ostala jo¹ dva koraka. U sredu izabranici Miroslava Djukiæa igraju protiv Belgije ne samo za prolaz u finale, veæ i za to da dobiju priliku da isprave gre¹ku napravljenu 2004. godine.

Tada je na ¹ampionatu u Nemaèkoj selekcija SCG pora¾ena od Italije sa 3:0, ali je veæi deo meèa igrala bez Branislava Ivanoviæa koji je dobio crveni karton. Ivanoviæ se i danas nalazi u reprezentaciji, ali ovoga puta u ulozi kapitena, a pored njega u timu æe biti i Bo¹ko Jankoviæ koji je u Nemaèkoj bio rezerva, sada je najbolji igraè srpske ekipe.

"Orliæi" su od poèetka ¹ampionata u Holandiji do sada prevalili veliki i te¾ak put. Svetske kladionice su ih pre turnira svrstavale u isti rang sa Izraelom, da bi veæ nako uvodnog trijumfa nad Italijom njihove ¹anse rasle. Kada je Srbija u drugom kolu pobedila Èe¹ku i obezbedila polufinale èak je i èuveni "Viljem Hil" priznao gre¹ku i promenio kvote.

Iako neguju razlièit stil fudbala, i Srbija i Belgija su na samom startu prvenstva kao primarni cilj postavili plasman medju èetiri najbolja tima i na Olimpijadu u Pekingu. Obe selekcije su to ostvarile, ali sada ne ¾ele da se zaustave. To, medjutim, nije jedina sliènost izmedju dva tima, jer Belgijanci u svojim redovima imaju osam A reprezentativaca, dok je u Srbiji ta cifra ¹est.

Miroslav Djukiæ kao i svi njegovi igraèi, èak i nakon poraza od Engleske, uvereni su da imaju kvalitet potreban za titulu i da bi sjajna atmosfera u ekipi mogla da bude jedan od presudnih faktora.

I zaista, nije fraza da je "atmosfera u ekipi nikad bolja". To je najbolje moglo da se vidi na utakmici sa Engleskom kada su se fudbaleri sa klupe, inaèe starteri, "kidali" pri svakoj spornoj situaciji na terenu. A na njemu su igraèi koji su retko dobijali ¹ansu zaista pokazali da zaslu¾uju poziv "pod zastavu".

Èak i nakon povrede Milo¹a Krasiæa veæ u 31. minutu prve utakmice sa Italijom, Djukiæ i ekipa ostali su samouvereni, iako je vezista CSKA jedan od najboljih fudbalera koji su doputovali na turnir u Holandiju. Krasiæ je, inaèe, obeæao saigraèima da æe, ukoliko se plasiraju u finale, doæi na meè u Groningenu.

U poslednje tri utakmice, na¹a reprezentacija ima negativan skor sa Belgijancima. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, Belgija je kod kuæe savladala SCG sa 4:0, a u Novom Sadu bilo je 1:1. Igrajuæi prvi put kao nezavisna dr¾ava Srbija je 23. marta ove godine izgubila na stadionu OFK Beograda sa 1:0.

To je, ipak, samo statistika i ne bi trebalo da optereæuje momke koji æe istrèati na teren supermodernog Gelredoma u Arnemu. Iako æe im rivali biti "crveni djavoli", Djukiæevi momci sigurno znaju recept za uspeh. "Orliæi" su do sada vi¹e puta pokazali koliko mogu, a sigurno je da mogu da odigraju "djavolski" dobro.

A tajna ¾elja svih u srpskom timu je da u finalu igraju protiv Engleza. Imamo neke nera¹èi¹æene raèuna, ali neæemo sad o tome...

U 20.40 uz kokice i pivo, do pobede. Do finala.

Marko Protiæ, MONDO

pereca

I eto...lagano udjosmo u finale. Njnormalnija stvar na svetu.  :~  :~  :~

Da li ste primetili da pod imenom Srbija imamo mnogo vise sportskih uspeha?  :)

Sole

Quote from: pereca on 20-06-2007, 20:58:49
I eto...lagano udjosmo u finale. Njnormalnija stvar na svetu.  :~  :~  :~

Da li ste primetili da pod imenom Srbija imamo mnogo vise sportskih uspeha?  :)
to sam i ja bas rekla kad se zavrsila tekma!
ocigledno da nas je ranije bio neki maler. sada ce sve biti ok!
nista onda, da ne damo Holandjanima da odbrane titulu!
uostalom, nisam cula kada se igra finale?
pretpostavljam da imaju pauzu bar 2-3 dana. ;-)