Busu ukrali sat u Albaniji

Started by Bred, 11-06-2007, 16:36:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bred

Bu¹u se smuèila prièa o satu
Izvor: Beta
Va¹ington -- Predsedniku SAD D¾ord¾u Bu¹u smuèila se prièa o satu i ¾eli da se prekine s njom.

Na snimku posete Albaniji tokom vikenda vidi se kako je Bu¹ov sat nestao sa njegove ruke dok se rukovao s lokalnim stanovnicima. Snimak je izazvao nagaðanja o tome da je sat ukraden.

Bela kuæa saop¹tila je da sat nije ukraden, veæ da ga je Bu¹ stavio u d¾ep, a Bu¹ je u Ovalnom kabinetu juèe pokazao da nosi sat. "Nikada nisam èuo takvu bezumnu prièu. Neverovatno", rekao je Bu¹ misleæi na izve¹tavanje medija o nestanku sata.

I portparol Bele kuæe Toni Snou potvrdio je da Bu¹ nosi sat koji je nosio u Albaniji.

mikele

Ја мислим да је ово посао за агенте Скали и Молдер :K
Они ће решити ову мистерију

pereca

E misterija oko tog sata ce nam resiti mnoge probleme.  :roll:

Ne vidim zasto je to bitno, da li su mu ukrali ili nisu, nama to nista ne znaci.

Bred

ne, s tim da se nasladjujemo cinjenicom da su se Albanci gadno obrukali i pokazali kakvi su u stvari :wink: :K

pereca

A to?!
Pa da sad mi je jasno.
Sad ce Bush da kaze:"E stvarno su shaneri ovi Albanci, ne znam sta mi je bilo. Ima da im ostavim Kosovo u Srbiji, pa da vidim kad ce da im padne na pamet da opet kradu satove."  :>

Smrda

ej,
sat je izaso na aukciji na netu...
prodat je 50 dolara!?!?!?!??!
doduse,ovo sam cula...

Bred


dirigent

Pa to je sat nekog tamo Busha , za koga Amerikanci da je najludji predsednik u njihovoj istoriji rekose...

    sto toliko jeftin jeste cudo uopste i nije...

mikele

Ја сам негде прочитао да тај сат вреди око 70 долара,тј толико га је платио председник Буш.
Штекара стисо се.
Или је можда знао шта га чека у Тирани па није хтео да понесе неки скупљи сат :K

Bred


Darker

aman, koga bre zabole u ¾ivotu za to???
Je l' æe da nam ostave Kosovo zbog toga? hahahahahahhahahahah
Bu¹ mrzi, da ne ka¾em-zabole ga za njih koliko i za nas, samo ¹to u Americi postoji INTERES da Kosovo bude nezavisno, a ne u sklopu Srbije :wink:



УКРАДЕНО ВРЕМЕ
Чврстим инсистирањем на поштовању међународног права Србија је обезбедила таман онолико времена колико је било потребно да косовска тема постане глобални проблем, тешко решив ноћним препадом на некој политичкој странпутици. Показало се да је то била паметна политика, али и њој је прошао рок трајања

После састанка крње Контакт групе у Паризу, Николас Бернс, амерички државни подсекретар, изјавио је да „сат не може да се врати”. Није мислио на часовник Џорџа Буша, већ је метафорички говорио о Косову чија независност је циљ америчке спољне политике. Пошто, како ствари сада стоје, политичко решење за Косово неће проћи кроз Савет безбедности Уједињених нација, америчка администрација прети једностраним признањем косовске независности што би на терену створило хаос којим би, по очекивању Американаца, требало да управља Европска унија.

У правном смислу, појединачна признања, па макар она била и америчка, не би укинула Резолуцију 1244 којом се гарантује целовитост Србије. На Косову би завладало тровлашће. Унмику би трајао мандат, албанска политичка елита тражиће потпуне државне ингеренције, српски живаљ из енклава који, ионако, живи спакован бежао би ка северу, српска стража на Ибру била би појачана и Косово би било подељено. То би биле последице једног неправног стања које је најчешћи увод у оружане сукобе.

Чврстим инсистирањем на поштовању међународног права Србија је украла таман онолико времена колико је било потребно да косовска тема постане глобални проблем, тешко решив ноћним препадом на некој политичкој странпутици. Показало се да је то била паметна политика, али и њој је прошао рок трајања.

Није српски интерес да будемо самлевени у жрвњу америчко – руско – европског надгорњавања и да се на нашем тлу крвари због гаса из Казахстана, ракетног штита из Азербејџана, или где већ, односа светске велесиле с муслиманским живљем по разним истоцима...

Јак ми је утисак да је актуелна српска власт свесна ситуације и да у најбољем државном интересу трага за компромисним решењем. Није то ствар коју ће паметна влада истаћи на тарабу и добошарити по телевизијама, све док за то не дође право време. Најдаље је у назнакама о понуди некаквог новог решења отишао, по природи посла, Слободан Самарџић, министар за Косово и Метохију, који помиње да је Русима, пред јулски састанак Буша и Путина, уручен документ који би могао да послужи као основ за разговор на ранчу америчког председника. Вероватно је то учињено током недавног сусрета Војислава Коштунице с руским председником.

Нећемо сазнати ништа више о садржају документа ако цитирам Самарџићеву изјаву, али она потврђује српску спремност да се трага за решењем које би могло да прође кроз Савет безбедности и отклони опасност од неконтролисаног решавања спора. По Танјугу, Самарџић је изјавио: „Тај документ се базира на нашој платформи од које не одступамо, али постоје неки предлози и материјалне и процедуралне природе које смо изложили и који би требало да буду инпут за разговор Путина и Буша...”

Мени ово личи на оно што српски политичари не смеју да кажу – План Б постоји, и добро је да је тако.

И површна политичка анализа указује да би српска страна морала да инсистира на максималној децентрализацији управе на Косову и Метохији која би, у суштини, значила поделу, само што се то не би тако звало. Неки циник би рекао да се трага за смоквиним листом довољно великим да покрије политичку голотињу све три стране у спору – албанску, српску и голотињу међународних преговарача.

Саопштење Беле куће по коме Џорџу Бушу сат није украден у маси Албанаца којима је пружао руку, већ да га је председник сам скинуо и ставио у џеп, показује да Американцима не недостаје рационалан приступ. То улива наду да би могли да схвате и српску позицију. Ако је Буш предузео превентивне мере када се суочио с могућношћу да остане без имовине вредне педесет долара, онда би могао да покаже и више разумевања према ономе коме прети опасност да остане без 15 одсто територије.
главни уредник недељника „Време”
Драгољуб Жарковић
[објављено: 15.06.2007.] Politika



mikele

Quote from: Bred on 18-06-2007, 11:37:27
ma nemoguce samo 70$?
Ја читао у Блицу(мислим да је био Блиц) од пре пар дана и тамо је писало да је сат од 70$ и да се на сату као позадина налази америчка застава.