Rada D Seljanka[nije pogrdno]

Started by Bred, 14-06-2007, 15:55:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: PRESS
RADA SILVANA

Press u selu Èetere¾e, u poseti "Zvezdi Granda" Radmili Manojloviæ, koja jo¹ od srednje ¹kole pesmom poma¾e ocu da preboli smrt supruge i zaraðuje za svoje i ¹kolovanje sestre Maje

Do ovogodi¹njeg takmièenja "Zvezda Granda" za selo Èetere¾e govorilo se da je kod ®abara. Sada su ®abari, sedi¹te op¹tine - kod Èetere¾a. Geografiju je glasom i stasom promenila 21-godi¹nja Radmila Manojloviæ, student treæe godine Ekonomskog fakulteta. Jer Radmila, ka¾u njene kom¹ije, èitavim biæem, od srca, peva vi¹e od 1.500 pesama od, kako ka¾e, Silvane do "Nirvane". Peva sve, ali najvi¹e voli kada joj neko tra¾i "Rane moje, te¹ke rane" Silvane Armenuliæ. Ne ka¾e, ali nije te¹ko razumeti, da je ta pesma, veæ u naslovu, Radmilina biografija.

Bez obzira na to ko bude zvezda produkcije "Grand", pobeda je, ka¾u Èetere¾ani, u svakom sluèaju veæ njena, jer Rada pevanjem zaraðuje za svoje i ¹kolovanje mlaðe sestre Maje, a od treæeg razreda srednje ¹kole poma¾e ocu Radetu da prebrodi smrt supruge, sestri da ubla¾i tugu zbog majèine smrti i da ostane hrabra i vedrog duha.

- Nije jo¹ ni polovina 2007, a Radmila veæ ima popunjene sve termine za svadbe, ispraæaje, kr¹tenja, diskoteke i veselja do septembra naredne godine - ka¾u na¹i sagovornici, Radine kom¹ije.

- Ona je majstor ¹timunga, pa domaæini u Homolju svoja veselja usklaðuju sa njenim slobodnim vremenom, a njen otac Rade, posle napornog dana na pijacama, ostavlja sve da bi æerku odvezao na snimanje emisije "Zvezde Granda" ili da bi de¾urao dok ona peva u nekoj kafani.

®elim pobedu, ali joj se ne nadam

Iako je mnogi veæ progla¹avaju za favorita, Radmila se ne optereæuje plasmanom u "Zvezdama Granda".

- Mo¾da bih mogla da pobedim i budem zvezda "Granda", kada bi odluèivali samo pevaèki kvaliteti. Pevanje je bitno, ali nije presudno. Naravno da ¾elim pobedu, ali joj se ne nadam. Uostalom, i drugi uèesnici dobro pevaju. Na pobedu utièe i naèin komuniciranja s publikom, gluma, pokret, sve. Samo uèestvovanje u takmièenju smatram velikim uspehom i nastojim da budem realna.

Rada ne krije da je njen pevaèki uzor legendarna Silvana Armenuliæ:

- Ona je legenda. Naje¾im se dok slu¹am njene pesme. Muzièki ne¹kolovana, ali sa bo¾anskim, emocionalnim nabojem, ona je dragulj u na¹oj narodnoj pesmi - ka¾e Rada, a njeni fanovi samouvereno tvrde da se legendarna pevaèica kroz Radmilu dostojno reinkarnirala.

Rada je poèela da peva sa osam godina na ¹kolskim priredbama i takmièenjima, a njeni prijatelji ne zaboravljaju kada je sa kulturno-umetnièkim dru¹tvom na gostovanju u ©paniji publiku podigla na noge pesmom "Crven konac" Ane Bekute. Meðutim, nai¹le su te¹ke godine, a iz kuæe Radeta Manojloviæa smrt nije izbijala - u kratkom periodu oti¹li su Radini deda, baba i majka.

- Svaka smrt u kuæi izbaci èoveka iz koloseka - obja¹njava otac Rade, i dodaje:

- Kod nas daæa ne mo¾e da proðe bez 1.000 evra. Imao sam telad, krave, svinje, ali gotovo sve sam isprodavao da se ne obrukam pred svetom i da se odu¾im svojim najmilijima.

Kada je osetila da otac posustaje "i duhom i kruhom", Radmila je poèela da peva na ispraæajima u susednim selima. Posle nekoliko takvih nastupa, postala je veoma tra¾ena. Poèeli su bolji dani za Manojloviæe.

- Mnogo sam radio za svoju decu, ali ne bih mogao da ih ¹kolujem da Radmila nije poèela da peva - ka¾e ponosni otac.

- Dok mi je supruga bila ¾iva imali smo svega, ali posle njene smrti poèeo sam da gubim korak.

Tada se Radin dar javio kao spasonosno svetlo na kraju tunela. I Rade je ¾ivnuo - poèeo je "na sitno" da prodaje, kako veli, "ðinðiri-minðiri" - toalet papir, sapun, magiène krpe, lepljive trake za muve, kinesku kredu, ponekad malo voæa i povræa. Prepravio je dotrajali kombi u putujuæu tezgu, a kada na njega stavi poster sa Radinim likom - promet se udvostruèi.

Na oglasnoj tabli mesne zajednice ®abari (onog mesta koje je postalo poznato zbog devojke iz susednog sela) istaknut je Radin poster. Uz njega obave¹tenje o organizovanom prevozu na snimanje emisije "Zvezde Granda". Dejan Stanojeviæ, jedan od organizatora kolektivne podr¹ke Radmili, ka¾e da je interesovanje toliko da je problem naæi dovoljno autobusa.

- Pratim "Zvezde Granda" samo zbog na¹e Rade. Ona se dru¾i sa mojom decom, peva kao slavuj, dete je za primer i pobeda je na¹a. Za nas, Rada je veæ prava zvezda - ponosno ka¾e vlasnik obli¾nje æevabd¾inice Lepomir Stevanoviæ.
M. S. PE©I

pig_am_am

e meni je ovo simpaticnije od one s krofnama

Sole

nije mi jasan naslov teme??? a ni ovo u zagradi, nije pogrdno...
kod nas je izraz seljak postao pogrdan, tako da ne moze biti da nije.
inace, meni je ok, prirodna i opustena devojka, zna sta hoce, super peva i svaka joj cast!
posle ovog texta jos mi se vise svidja.
;-)

Bred

sta ti nije jasno? rekla je da je devojka sa sela i zbog toga sam je nazvao seljanka i dodao da nije pogrdno?

Sole

#4
ja to nisam shvatila tako, tj. naslov teme mi se ne dopada, ali ok, sta sad.
vec sam rekla scoje misljenje o njoj. ;-)

pig_am_am

vidis...ko sto pedja D boj ima D,tako rada D (ja vise volim ljude sa sela,jeste da se nekad razidjemo u misljenjima,al su zdraviji od mene :> ) seljanka ima D.
po engleski.da bude odredjenija.kapish? :>
osta rada jedina zenska nada hehehe...

Bred

ne, solu nije jasno zasto je dobila nadimak seljanka, valjda? :)

pig_am_am

pogrdno bi bili recimo... rada D drakula.
al necemo da je grdimo. :K

Darker


Bred

[off]za tebe znamo da si ljakse[/off] :K

mina-L

Meni se cura bas dopada, ne znam zasto ju je Bucka isprozivala u novinama da prolazi samo zbog izgleda...Rada bas lepo peva!

Sole

ma extra! :~
sta ce pa ona Bucka da kaze? :hmm sve joj rekao onaj military stil! :F
stvarno nemam nista protiv nje ni protiv debelih ljudi, ali ako je to rekla onda stvarno bedak. nekakomi bas to ne lici na nju, tj. nije mi delovala tako. :hmm
a Rada je extra! :Bog
lepo izgleda i treba da prolazi zbog toga, a pre svega lepo peva. ima i ona svoje nedostatke u izgledu, ali ko ih pa nema?
sad ce Darker da se javi... :wave:

pig_am_am


Darker

Quote from: Sole on 29-06-2007, 22:50:42
sad ce Darker da se javi... :wave:
Javljam se :wave:

A je l' mo¾e jedan pitanje :K
a za koji klinac (mali klin) bi neko ikada po¾eelo da gleda ne¹to ¹to se zove Grnad zvezdice i zvezde?
Mislim, sa psiholo¹kog aspekta :K

Sole

to ti je jedna humoristicka emisija!
ali, hvala Bogu ne gledam previse tv, pa kad prebacim na to, ne zadrzavam se mnogo, ali malo se nasmejem i to je to!;-)