Mira Markoviæ osumnjièena za ubistvo Æuruvije

Started by Chef, 17-06-2007, 00:54:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chef

Mira Markoviæ osumnjièena za ubistvo Æuruvije
Subota, 16. jun 2007. 19:29

Biv¹a supruga predsednika SRJ i Srbije Slobodana Milo¹eviæa, Mirjana Markoviæ i nekoliko pripadnika DB-a nalaze se na listi osumnjièenih za ume¹anost u ubistvo novinara Slavka Æuruvije, pi¹e "Blic" u broju od subote.

Istra¾ne radnje u sluèaju ubistva Æuruvije prekjuèe su okonèane, pi¹e taj list i navodi da u specijalnom tu¾ila¹tvu planiraju da podnesu kriviène prijave protiv pripadnika DB-a koji su organizovali i uèestvovali u tajnom praæenju novinara, a da bi medju okrivljenima trebalo da se nadje i Mirjana Markoviæ.

Sudija Dragan Lazareviæ, koji je vodio istra¾ne radnje, tokom iduæe nedelje predmet æe vratiti specijalnom tu¾ila¹tvu.

Kako "Blic" saznaje, od rekonstrukcije ubistva Æuruvije se odustalo, ali æe mo¾da ona biti obavljena kada budu podnete kriviène prijave.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovaèeviæ juèe nije mogla da zvanièno potvrdi ova saznanja, ali je rekla da je predmet jo¹ u istra¾nom postupku i da bi tu¾ila¹tvu moglo biti prosledjeno za nekoliko dana.

"Istra¾ne radnje su na samom kraju, a onda predmet ¹aljemo tu¾ila¹tvu koje odluèuje da li ima osnova za pokretanje istrage", kazala je Tomiæeva.

"Press" saznaje da æe nakon zavr¹enih istra¾nih radnji biti pokrenuta istraga protiv Mirjane Markoviæ, biv¹eg ¹efa DB-a Radeta Markoviæa i Nik¹iæanina Luke Pejoviæa, a da æe za ubistvo Æuruvije biti optu¾eni samo Mira Markoviæ i Rade Markoviæ koji æe biti oznaèeni kao nalogodavci. Pejoviæ je ubijen pre pet godina.

"Kurir" nezvanièno saznaje da je Mirjana Markoviæ na vrhu liste osumnjièenih za ubistvo Æuruvije.
Osim Mirjane Markoviæ za kojom je raspisana medjunarodna poternica i koja se krije u Rusiji, list saznaje od izvora u MUP-u da se jo¹ nekolicina osumnjièenih za ubistvo Æuruvije skriva u inostranstvu.

Izvor blizak istrazi rekao je za "Kurir" da su tajni snimci razgovora Æuruvije i Mirjane Markoviæ najverovatniji motiv za njegovo ubistvo.

Prema tvrdnjama izvora tog lista, neposredno pre likvidacije Æuruvija je otkrio Markoviæevoj da je snimao njihove najzanimljivije razgovore u kojima je navodno bilo mnogo kompromitujuæeg politièkog, ali i privatnog materijala za suprugu tada¹njeg predsednika dr¾ave.

Istraga o ubistvu Æuruvije poèela je pre nekoliko meseci na zahtev specijalnog tu¾ioca Slobodana Radovanoviæa. Saslu¹ano je vi¹e od 50 osoba, medju kojima su pripadnici DB-a koji su pratili Æuruviju na dan ubistva.

Æuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u ulazu zgrade u kojoj je ¾iveo u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

(Beta)

Darker


Chef


TweeTy

Bolje ikad nego nikad,mada dok je uhapse ko zna koliko puta ce da povlace i ponovo podizu optuznicu protiv doticne...

dirigent

E ljudi, sad sam se vratio iz buducnosti - jel znate da je Mira Markovic osudjena za ubistvo Curuvije? Doduse vise se niko i ne seca ko su oni ali se prica po gradu...

Masha

Predmet Æuruvija sledeæe nedelje u tu¾ila¹tvu



Istra¾ni sudija Specijalnog suda uputiæe sledeæe nedelje tu¾ila¹tvu predmet o ubistvu novinara Slavka Æuruvije, po¹to su zavr¹ene istra¾ne radnje, izjavila je danas za Betu portparol suda Maja Kovaèeviæ-Tomiæ.
Kovaèeviæ-Tomiæ je rekla da je ostalo da sudija skenira predmet i da æe on nakon toga biti poslat specijalnom tu¾ila¹tvu, koje treba da odluèi da li ima osnova za pokretanje istrage o ubistvu Æuruvije.
Beta saznaje da je do¹lo do pomaka u istra¾nim radnjama, i da je „veoma realno” da tu¾ila¹tvo pokrene istragu i da budu podnesene kriviène prijave protiv osumnjièenih.
Istra¾ni sudija Dragan Lazareviæ saslu¹ao je vi¹e od sto svedoka u istra¾nim radnjama o ubistvu Æuruvije.
U svojstvu svedoka, meðutim, nisu saslu¹ani Mirjana Markoviæ, biv¹i ¹ef Dr¾avne bezbednosti Radomir Markoviæ, nekada¹nji ¹ef beogradskog centra DB-a Milan Radonjiæ i jo¹ nekoliko pripadnika te slu¾be, koje su mediji povezivali sa ubistvom Æuruvije.
Betin izvor navodi da iskazi svedoka, kojima se kasnije status promeni u status okrivljenih, ne mogu da se koriste u daljem postupku, pa ih istra¾ne sudije ni ne saslu¹avaju kao svedoke.
Osnivaè i glavni urednik listova „Dnevni telegraf” i „Evropljanin” Slavko Æuruvija, ubijen je 11. aprila 1999. godine.

izvor www.blic.co.yu

Roben

Za ubistvo Æuruvije osumnjièeno pet osoba?

Na listi osumnjièenih za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Æuruvije pored biv¹e predsednice JUL-a Mirjane Markoviæ najverovatnije æe se naæi jo¹ èetiri osobe.

To su biv¹i ¹ef srpske Dr¾avne bezbednosti Radomir Markoviæ, nekada¹nji ¹ef beogradskog centra DB-a Milan Radonjiæ, kao i pripadnici tajne slu¾be Ratko Romiæ i Miroslav Miki Kurak, pi¹e beogradski dnevnik "Blic" u subotu.

Izvor lista blizak istrazi rekao je da bi prema dokazima prikupljenim u dosada¹njem toku postupka, Mirjana Markoviæ mogla da bude osumnjièena kao naredbodavac zloèina, Rade Markoviæ i Milan Radonjiæ za pomaganje u tom zloèinu, a Romiæ i Kurak za sauèesni¹tvo.

Portparol specijalnog suda Maja Kovaèeviæ-Tomiæ rekla je u petak agenciji Beta da æe istra¾ni sudija tog suda sledeæe nedelje uputiti tu¾ila¹tvu predmet o ubistvu Æuruvije, po¹to su zavr¹ene istra¾ne radnje.

Kovaèeviæ-Tomiæ je rekla da je ostalo da sudija skenira predmet i da æe on nakon toga biti poslat specijalnom tu¾ila¹tvu, koje treba da odluèi da li ima osnova za pokretanje istrage o ubistvu Æuruvije.

Beta saznaje da je do¹lo do pomaka u istra¾nim radnjama, i da je "veoma realno" da tu¾ila¹tvo pokrene istragu i da budu podnesene kriviène prijave protiv osumnjièenih.

Istra¾ni sudija Dragan Lazareviæ saslu¹ao je vi¹e od sto svedoka u istra¾nim radnjama o ubistvu Æuruvije.

U svojstvu svedoka, medjutim, nisu saslu¹ani Mirjana Markoviæ, biv¹i ¹ef Dr¾avne bezbednosti Radomir Markoviæ, nekada¹nji ¹ef beogradskog centra DB-a Milan Radonjiæ i jo¹ nekoliko pripadnika te slu¾be koje su mediji povezivali sa ubistvom Æuruvije.

Betin izvor navodi da iskazi svedoka, kojima se kasnije status promeni u status okrivljenih, ne mogu da se koriste u daljem postupku, pa ih istra¾ne sudije ni ne saslu¹avaju kao svedoke.

Osnivaè i glavni urednik listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavko Æuruvija ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, i za njegovo ubistvo se vezuje vrh tada¹njeg re¾ima Slobodana Milo¹eviæa, ali do sada nije bilo dovoljno dokaza da se predmet procesuira.

(Beta)

darusaz

Ћурувију је убио покојни Ћанда. И то рекао инспектору Карлеуши. End of Story.

Darker

Ma jok, bre, porodica Milo¹eviæ je nevina skroz, to sve ¹to prièaju, to je da bi satanizovali srpski narod :wall:

Ma èeda ¹mrk ga je koknuo garant :wall:

darusaz

Quote from: Darker on 24-06-2007, 10:12:23
Ma èeda ¹mrk ga je koknuo garant :wall:
Хеј, имајмо срца према Чедици, плиз. :) Па не може ни он човек све да постигне. ;)

Roben

ајде доста са  :OFF :OFF :OFF
вратите се на тему имате доста тема о Чеди

benefit

E, trebalo je sa Milosevicem i Mirom isto kao i sa njihovim uzorima iz Rumunije... Po kratkom postupku...

Bred

Hvala Bogu pa smo malo civilizovaniji od Rumuna 90tih godina proslog veka ...

josefina87

koliko je godina pro¹lo,a oni jo¹ uvek SUMNJAJU.. :ball2:

Bred