Upis 2007.god

Started by pereca, 20-06-2007, 19:36:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

pereca

Danas poèinje upis na fakultete i vi¹e ¹kole
Autor: V.N. | 20.06.2007 - 09:05

Upisna groznica na fakultetima u Srbiji poèinje danas, prijavljivanjem kandidata. Evidentiranje zainteresovanih trajaæe tri dana, do 22. juna, a izlazak na prijemne ispite biæe organizovan 27, 28. i 29. juna.

Na sedam dr¾avnih univerziteta ove godine moæi æe da se upi¹e 38.995 bruco¹a, 19.171 student studiraæe o tro¹ku dr¾ave, a 19.824 buduæih bruco¹a moraæe da sami plate svoje ¹kolovanje. Najvi¹e studenata upisaæe Univerzitet u Beogradu - 15.996, od kojih je 8.838 bud¾etskih i 7.158 samofinansirajuæih. U Novom Sadu ima mesta za oko 9.000 bruco¹a, na Ni¹kom univerzitetu za 5.600, a na Kragujevaèkom za oko 4.500. Na fakultete Pri¹tinskog univerziteta mo¾e se upisati oko 2.700 studenata, na najmlaðem dr¾avnom univerzitetu u Novom Pazaru kvota je oko 600 studenata. Na beogradskom Univerzitetu umetnosti biæe mesta za 383 bruco¹a, 221 na bud¾etu i 16 samofinansirajuæih. Pravila upisa ni ove godine nisu menjana i konkursom je predviðeno da se kandidati rangiraju na osnovu uspeha iz srednje ¹kole i rezultata sa prijemnog ispita. Maksimalan broj poena koji kandidat mo¾e osvojiti je 100, uspeh iz srednje ¹kole nosi najvi¹e 40, a najmanje 16 bodova. Na prijemnom ispitu buduæi bruco¹i mogu prikupiti najvi¹e 60 poena, odnosno 80 na umetnièkim fakultetima.

www.blic.co.yu

pereca

Navala na dve adrese
B.B., 20. jun 2007

BEOGRAD - Prvog dana prijavljivanja za upis na fakultete, Stomatolo¹ki fakultet je ispunio upisnu kvotu. Za 160 mesta konkurisala su 163 kandidata. Konkurencija æe biti jaka i na studijskom programu psihologije na Filozofskom fakultetu, gde se prvog dana prijavilo dva puta vi¹e kandidata od broja mesta.
Na deset studijskih programa ovog fakulteta u sredu se prijavilo 477 kandidata, a indeks ove visoko¹kolske ustanove dobiæe 723 studenta. Prvog dana upisna kvota "ispunjena" je na sociologiji, pedagogiji, dok se za filozofiju prijavilo 26 srednjo¹kolca, a mesta ima za 76. Na arhitekturi ,za 240 indeksa, dokumenta je predalo 160 maturanata.
Za upis na Pravni fakultet u sredu je predato 837 prijava, a ima 1.600 mesta, dok je na ekonomiji bilo oko 800 zainteresovanih, a upisna kvota je 1.500 bruco¹a. Za 900 mesta na Poljoprivrednom fakultetu, prvog dana konkurisalo je 300 srednjo¹kolaca.
©umarski fakultet upisaæe 358 bruco¹a, a prijavilo se 133, dok je na Saobraæajnom konkurisalo 170 kandidata za 360 mesta. Fakultet politièkih nauka primio je 360 prijava za polaganje prijemnog ispita, a upisna kvota je 500. Za 350 mesta na Uèiteljskom u Beogradu prvog dana bio je zainteresovan 191 srednjo¹kolac, za upis u Novom Pazaru - 23, a u Vr¹cu -19.
Do 14 èasova na ETF bilo je 240 prijavljenih za 600 mesta, a na Ma¹inskom oko 100 za 595 indeksa, ali æe ovaj fakultet prijave primati i u subotu i ponedeljak, zbog dece iz unutra¹njosti. Na Biolo¹kom fakultetu bilo je 100 zainteresovanih, a upisna kvota je 260. Za 400 mesta na Tehnolo¹ko-metalur¹kom fakultetu prijavilo se 75 kandidata.
Prijavljivanje na Medicinskom fakultetu poèinje u èetvrtak, dok je za Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju bilo 196 zainteresovanih. Visoko¹kolske ustanove primaæe prijave kandidata do petka.

NOVI SAD

Na fakultetima Novosadskog univerziteta prvog dana za 9.102 mesta prijavilo se 2.144 kandidata. Najveæe interesovanje bilo je na Medicinskom fakultetu gde je za 440 mesta konkurisalo 306 srednjo¹kolaca, na Filozofskom su se prijavila 564 potencijalna bruco¹a za 1.015 mesta. Za studije na Fakultetu tehnièkih nauka prvog dana bilo je 568 prijava, a mesta ima za 1.500 bruco¹a. Najmanje prijava bilo je na Graðevinskom fakultetu - svega devet, a mesta ima za 310 bruco¹a.

Vecernje novosti

vlada89

tarantulica

Eh, pa ko ce da ide chak do Kumodraza....

A preko telefona nishta ne moze da se sazna... :wall:

pereca

Quote from: vlada89 on 20-06-2007, 21:03:31
Naravno za farmaciju nijedan podatak...

Bolje da ne znate  :>

Ma sta vas briga koliko je prijavljenih.
Znanje i samopouzdanje u pametne glavice, a mi smo tu da navijamo  :~

willie the scot

gledajte ovo sa vedrije strane...ako ne upisete naje*ali ste, ako upisete naje*ali ste... :K

AquArius

Quote from: pereca on 20-06-2007, 20:25:52
a na Ma¹inskom oko 100 za 595 indeksa, ali æe ovaj fakultet prijave primati i u subotu i ponedeljak, zbog dece iz unutra¹njosti.

oni jedino da slatkisima jos pocnu hvatati
mislim - decu

:happy:

Bred

Elem meni se cini da je juce i danas bilo mnogo manje guzve nego kada sam se ja prijavljivao i ako iz toga mogu da izvedem zakljucak - mislim da ce max biti prijavljeno kandidata koliko i prosle god...

Girl

A prosle godine je bilo prijavljeno.... ? ( bas na smer famracija )

Bla_bla_blaaaa

Pa ja sam se danas prijavila oko 12 h i mogu vam reci da imam broj oko 500(da ne kazem bas tacno)....i sutra jos nekih 150 da se prijavi....ijaaaaaaaaaooooooo :hmm

maya

Quote from: Bla_bla_blaaaa on 21-06-2007, 11:09:19
Pa ja sam se danas prijavila oko 12 h i mogu vam reci da imam broj oko 500(da ne kazem bas tacno)....i sutra jos nekih 150 da se prijavi....ijaaaaaaaaaooooooo :hmm

opet je priblizno proslogodisnjem...a ne verujem sa ce se sutra broj nesto drasticno povecati...juce su pustali po 30,a danas po 15...tako da...

lycos

Quote from: AquArius on 20-06-2007, 23:20:55
Quote from: pereca on 20-06-2007, 20:25:52
a na Ma¹inskom oko 100 za 595 indeksa, ali æe ovaj fakultet prijave primati i u subotu i ponedeljak, zbog dece iz unutra¹njosti.

oni jedino da slatkisima jos pocnu hvatati
mislim - decu

:happy:
prosle godine delili su slatkise i sokove na prijemnom..

maya

prosle godine delili su slatkise i sokove na prijemnom..
[/quote]

:shock...da nisu mozda i pomagali prilikom rada...tipa...pitajte deco,ako ne znate... :>

_sanja_

pa dobro..sta je tu cudno? :) od onih 6 500 din verovatno su nesto malo odvojili i za to :)  :cvet

Bred

Quote from: Girl on 21-06-2007, 09:39:58
A prosle godine je bilo prijavljeno.... ? ( bas na smer famracija )
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,586.0.html