Studentski centar Beograd i vazna saopstenja

Started by pereca, 20-06-2007, 23:00:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pereca

Osnovna delatnost Ustanove Studentski centar ''Beograd'' je sme¹taj i ishrana studenata univerziteta u Beogradu, èije se ¹kolovanje finansira iz bud¾eta Republike Srbije.
Cenu sme¹taja i ishrane, kao i deo cene koju studenti plaæaju, odreðuje Ministarstvo prosvete i sporta.

Pored osnovne delatnosti ustanova se bavi pru¾anjem uslu¾nih komercijalnih delatnosti za studente i graðane, kao i organizovanjem turistièke recepcije i meðunarodne razmene studenata.

Rad Ustanove organizovan je u 4 sektora i to:
1. Sektor studentskih domova
2. Sektor studentskih restorana
3. Sektor komercijalnih restorana
4. Sektor struènih slu¾bi


U 14 studentskih domova sme¹teno je oko 10.000 studenata od èega je oko 60% kapaciteta u sobama I kategorije, odnosno na nivou hotela B kategorije.

U 7 studentskih restorana proizvodi se dnevno oko 22.000 obroka dok se u 8 distributivnih punktova distribuira oko 4.000 obroka.

Studenti se u domove Ustanove Studentski centar „Beograd” useljavaju na osnovu konkursa koji se sprovodi na fakultetima i vi¹im ¹kolama èiji je osnivaè Repubika Srbija. Pravo na sme¹taj u domu po dotiranim cenama imaju studenti osnovnih i poslediplomskih studija koji se finansiraju iz bud¾eta, i èije mesto stalnog boravka nije u Beogradu. Samofinansirajuæi studenti mogu dobiti mesto u domu ukoliko nakon raspodele bud¾etskim studentima ostane slobodnih mesta, ali oni u tom sluèaju plaæaju ekonomsku, a ne dotiranu cenu stanarine.

Konkurs se sprovodi u toku sepembra i oktobra meseca. Konkursnu dokumentaciju èine: prijava za prijem u ustanovu, uverenje o proseènoj oceni i godini studija, uverenje o prihodima po èlanu domaæinstva i lekarsko uverenje.Za prijem studenata po osnovu zdravstvenog stanja va¾e i dodatni uslovi da su upisani na redovne studije i da su rekonvalescenti oboljenja koja su privremeno ili trajno ozbiljno naru¹ila zdravstveno stanje.

Konkursna dokumentacija se predaje studentskim slu¾bama na matiènim fakultetima. Raspodela mesta i useljenje za studente 1. godine vr¹i se poèetkom oktobra, a za studente ostalih godina krajem novembra. Zamena mesta i dodeljivanje neuseljenih mesta obavlja se u toku decembra meseca.


Studentski domovi:

4. april
Karaburma
Ko¹utnjak
Kralj Aleksandar I
Mika Mitrovic
Patris Lumumba
Slobodan Penezic
Rifat Burdzevic
Studentski grad
Vera Blagojevic
®arko Marinovic

Studentske menze:

Studentski grad     To¹in bunar 151     
IV April            Vojvode Stepe 320    
Karaburma            Mije Kovaèeviæa 7    
Kralj Aleksandar I    Bulevar Kralja Aleksandra 75    
Rifat Burd¾eviæ    Milana Rakiæa 77    
Ko¹utnjak            Blagoja Paroviæa 154    
Obiliæev venac    Obiliæev venac 4    
Patris Lumumba    Dragice Pravice 1    
Agronom            Nemanjina 6, Zemun    
Mika Mitroviæ            Kralja Vladimira 33    
Zemun                    Cara Du¹ana 254    
Farmaceut            Vojvode Stepe 450    
Dramske umetnosti    Bulevar umetnosti 20    
Ðu¹ina            Ðu¹ina 5



CENA LETNJE RECEPCIJE OSTAJE ISTA

U ustanovama studentskog standarda korigovane su cene sme¹taja i ishrane studenata krajem septembra, pro¹le 2006.godine. Ovim poveæanjem cena, re¹enjem resornog ministarstva, poveæane su cene za 50 posto.

U skladu sa zakonom i va¾eæim Pravilnikom ovo poveæanje se odnosi i na recepciju, to je cena koju studenti plaæaju u toku letnjeg perioda od 5.jula do 20.avgusta, jer dr¾ava ne finansira-ne participira, u tom periodu sme¹taj i ishranu studenata.

Ustanova Studentski centar "Beograd", donela je odluku da i pored poveæanja cena, cenu recepcije za ovu godinu ne poveæava. Ovo je ustupak studentima, a Ustanova æe pronaæi naèin da racionalnim poslovanjem i u¹tedama, nadoknadi ¹tetu koja æe uslediti smanjenjem ovog prihoda.


:)

SAOPSTENJE STANARIMA STUDENTSKOG GRADA

Po¹tovani stanari,

Konkursom za sme¹taj studenata za ¹kolsku 2006/07. godinu Ustanova Studentski centar''Beograd'' je, u napomeni, obavestila studente da æe ''zbog odr¾avanja Festivala mladih Evrope u periodu od 1.7. do 1.8. 2007. godine Studentski grad, domovi I,II,III i IV se privremeno iseljavaju. Studenti æe blagovremeno biti obave¹teni o proceduri i modalitetima iseljenja. Za navedeni period studenti su du¾ni da oslobode svoja mesta''.

U skladu sa obavezom da Studentski centar blagovremeno obavesti studente o iseljenju obave¹tavamo vas sledeæe:

1. Stanari su du¾ni da napuste sobe do 5.7.2007.god. Ukoliko stanarima ispitni rok traje posle 5.7.2007.god. a najkasnije do 15.7.2007.god., na osnovu pojedinaènih potvrda fakulteta – vi¹ih ¹kola, mogu ostati u domu do toga roka.

2. Stanari koji ¾ele da zadr¾e recepcijski sme¹taj mogu se, do ovog roka ( 5.7.2007.god.) ''prevesti'' na recepciju. Stanari koji se prevode na recepcijski sme¹taj ne iseljavaju se administrativno veæ se razdu¾uju po reversima, izmiruju tro¹kove telefona i, eventualno, druge tro¹kove. Uplatom stanarine za mesec avgust vr¹i se automatsko prevoðenje stanara na recepcijski sme¹taj.

Boravak u domu jula meseca neæe plaæati.
Sobe mogu koristiti od 1. avgusta 2007. godine
Cena recepcijskog sme¹taja za avgust mesec je ista kao avgusta 2006. godine.
Cenovnik sme¹taja je sastavni deo ovog Obave¹tenja.

3. Stanarima koji zbog ispita ili liènih razloga ¾ele da stanuju u domu u toku celog jula biæe omoguæen sme¹taj u nekom od drugih domova Studentskog centra. Takvi stanari su obavezni da se, od 1. – 15. juna, prijave referentima domova.

4. Stanari koji se iseljavaju (ne prevode se na recepciju) platiæe stanarinu, za juli mesec, onoliko dana koliko borave u domu.
Ukoliko ponovo ¾ele da se usele avgusta ili septembra u bilo koji dom Studentskog centra plaæaju, kao i ranijih godina, recepcijsku cenu sme¹taja.

5. Studentski grad preuzima obavezu skladi¹tenja i èuvanja tehnièkih (kabastih) stvari stanara koji se ''prevedu'' na recepciju.

6. Zbog sme¹taja uèesnika Svetskog prvenstva u kajaku jedan broj stanara Doma I æe svoje sobe moæi da koristi od 3. septembra 2007.god.

Bli¾a obave¹tenja stanari mogu dobiti u upravama domova.


STANARINA ZA AVGUST 2007.god.

Studentski centar "Beograd" je omoguæio studentima, koji neæe biti u prilici da u mesecu avgustu lièno doðu i uplate stanarinu, to isto urade putem op¹te uplatnice.
Primer popunjene uplatnice mozete pogledati na sajtu Studentskog centra Beograd
http://www.sc.org.yu/uplatnica_07.htm
Nakon izvr¹ene uplate ovim putem, potrebno je da student u septembru mesecu preda referentu doma, jedan primerak uplatnice.
www.sc.org.yu